Κατηγορίες
Κύπελλο ΕΠΣ Ημαθίας

Κύπελλο Ερασιτεχνών – Οι πιο λίγες ομάδες στην ιστορία του θεσμού και το…κους κους των ζευγαριών

DSCN9470

Πραγματοποιήθηκε χθες (31/8) η κλήρωση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ημαθίας, με τις 40 ομάδες να μαθαίνουν τους αντιπάλους τους, στον νοκ άουτ γύρο που θα διεξαχθεί το διήμερο 5 και 6 Σεπτεμβρίου.

Ο αριθμός 40 μπορεί να ακούγεται εκ πρώτης άποψης σημαντικός, ωστόσο περιέχει δύο ιστορικά γεγονότα. Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια (ίσως να μην έχει συμβεί κάτι παρόμοιο) ο πρώτος γύρος θα διεξαχθεί μόλις με 20 ζευγάρια, ενώ δύσκολο να βρούμε στο παρελθόν παρόμοια κλήρωση που να μην συμμετείχε τουλάχιστον μία ομάδα από τη Β Ερασιτεχνική, που είναι προαιρετική. Σαφές δείγμα βεβαίως της οικονομικής συγκυρίας αλλά και της έλλειψης κινήτρου για τις ομάδες, που σε περίπτωση εντός έδρας κλήρωσης, αντιμετωπίζουν το βάρος των εξόδων.

Να θυμίσουμε και πάλι (αλλά και να…ευλογήσουμε τα γένια μας που το αναφέραμε πολύ πριν χρονικά) πως δεν θα συμμετέχουν φέτος οι Άτλας Ζερβοχωρίου, Λευκάδια (από Α1 Ερασιτεχνική), ΑΕ Καψόχωρας, Θύελλα Στενημάχου και Αχιλλέας Νεοκάστρου από την Α2, μειώνοντας ακόμη περισσότερο την ενεργή δύναμη των ομάδων της Ένωσης.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν Σάββατο και Κυριακή απόγευμα και βλέποντας εκ πρώτης όψεως τα ζευγάρια, αρκετά είναι τα επιμέρους στοιχεία που προκύπτουν :

α. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο πρώτο ζευγάρι βγαίνει η ομάδα του Εθνικού Κλειδιού, ωστόσο…ποδαρικό έκανε η ΑΕ Χαρίεσσας, της οποίας το μπαλάκι βγήκε πρώτο.

β. Ζευγάρι…de javu με τη σεζόν 2013-2014 ανάμεσα στον Φίλιππο Μελίκης και τον Ολυμπιακό Νάουσας, ωστόσο τότε το ματς διεξήχθη στο ΔΑΚ Νάουσας.

ΚΛΗΡΩΣΗ

γ. Ιδιαίτερα ενδιαφέρον παιχνίδι αναμένεται στο ΔΑΚ Αλεξάνδρειας, ανάμεσα στην τοπική ΑΕ και τον ΑΣ Ειρηνούπολης. Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν πρόσφατα σε φιλικό αγώνα (1-1) και σίγουρα το επερχόμενο νοκ άουτ παιχνίδι “κεντρίζει” τα βλέμματα όλων!

δ. Σε φιλικό αναμετρήθηκαν Νηρέας Βέροιας και Αγροτικός Αστέρας, με τους “κόκκινους” να επικρατούν με το ευρύ 6-2, ωστόσο το παιχνίδι του Σαββάτου περιέχει τελείως διαφορετικό κίνητρο για αμφοτέρους.

ε. Ντέρμπι…copy paste και στο ΔΑΚ Νάουσας, με τους ΦΑΣ και Μέγα Αλέξανδρο να αναμετρούνται και πέρσι στην έδρα των “πρασίνων”. Την πρόκριση πήρε η ομάδα από τη Νάουσα στη διαδικασία των πέναλτι.

στ. Απίστευτα τερτίπια της κληρωτίδας στα επόμενα πέντε ζευγάρια, που ανέδειξε αντιπάλους που θα αγωνιστούν στον ίδιο όμιλο της Α2 Ερασιτεχνικής! (Θύελλα Σταυρού – Άρης Παλαιού Σκυλιτσίου, ΑΟ Μαρίνας – ΑΕΠ Βέροιας, Απόλλων Αγίου Γεωργίου – Ελπίδα Μονοσπίτων, Αλιάκμων Νησελίου – Νίκη Αγκαθιάς, Ακαδημία Βέροιας – ΓΑΣ Κοπανού)

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Κυπέλλου :

Σάββατο 5/9 (17.00)

ΑΕ Χαρίεσσας – Εθνικός Κλειδίου

Άρης Παλαιοχωρίου – Νέα Γενεά Νικομήδειας

Μακροχώρι – Δόξα Λιανοβεργίου

Φίλιππος Μελίκης – Ολυμπιακός Νάουσας

ΑΕ Σχοινά – Ατρόμητος Διαβατού

Αχιλλέας Νάουσας – Φίλιππος Μέσης

ΑΕ Αλεξάνδρειας – ΑΣ Ειρηνούπολης

Μακεδονικός Πλατάνου – Δόξα Νάουσας

Νηρέας Βέροιας – Αγρ.Αστ.Αγ.Βαρβάρας

Κεραυνός Επισκοπής – ΜΑΣ Βεργίνας

Κυριακή 6/9 (17.00)

Ποντιακή Νεολαία Αράχου – ΠΑΟ Παλατίτσια

Αστέρας Αλεξάνδρειας – ΑΣ Πατρίδας

ΦΑΣ Νάουσα – Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων

Θύελλα Σταυρού – Άρης Παλαιού Σκυλιτσίου

ΑΟ Μαρίνας – ΑΕΠ Βέροιας

Απόλλων Αγίου Γεωργίου – Ελπίδα Μονοσπίτων

Αλιάκμων Νησελίου – Νίκη Αγκαθιάς

Ακαδημία Βέροιας – ΓΑΣ Κοπανού

ΠΑΟΚ Κουλούρας – ΓΑΣ Ροδοχωρίου

Ακαδημία Μακροχωρίου – ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected