Κατηγορίες

Κληρώσεις ΕΠΣ Ημαθίας – Οι έντονες αντιπαραθέσεις, τα αιτήματα και οι νέες απώλειες ομάδων

DSCN9470Μία από τις πιο έντονες διαδικασίες των τελευταίων ετών, όσον αφορά κυρίως τις αντιπαραθέσεις μεταξύ του προεδρείου της Ένωσης και παραγόντων των ομάδων, παρακολουθήσαμε χθες (31/8) σε γνωστή ταβέρνα των Ασωμάτων, όπου διενεργήθηκαν οι κληρώσεις του Κυπέλλου και των πρωταθλημάτων Α1 και Α1 Ερασιτεχνικής.

Μπροστά σε 200 περίπου ανθρώπους των ομάδων, της διοικούσας επιτροπής του Συνδέσμου Προπονητών Ημαθίας και δημοσιογράφων, ο πρόεδρος κ. Γιώργος Καραμελίδης και το επιτελείο της Ένωσης, ανέλυσαν τα οικονομικά πεπραγμένα της Διοίκησης αλλά και παρέθεσαν τον προϋπολογισμό για το νέο έτος.

Όσον αφορά τα οικονομικά στοιχεία, το ποσό που μεταφέρεται ως υπόλοιπο χρήσης από το 2014 ανέρχεται στα 195.030,76€, η διαφορά εσόδων – εξόδων από τη περασμένη σεζόν ήταν +21.113,14€, επομένως το ποσό που θα μεταφερθεί στην επόμενη χρονιά χρήσης ξεπερνά τις 200 χιλιάδες και συγκεκριμένα τα 216.143 ,49 ευρώ.

DSCN9466

Στην ανάλυση των εξόδων, η παράθεση του ποσού των 4.000 περίπου ευρώ για αγορά επίπλων, γραφικής ύλης και λοιπόν εξόδων αλλά και η μισθοδοσία του υπαλλήλου της Ένωσης (24.769€ μικτά όπως ανέφερε σχετικά ο πρόεδρος) προκάλεσε την παρέμβαση του προέδρου του Αχιλλέα Νάουσας κ. Γιώργου Μπογιατζόγλου, ο οποίος αναφέρθηκε στην οικονομική συγκυρία, θέτοντας θέμα μείωσης των συγκεκριμένων δαπανών.

Εκτός αυτού, αντιδράσεις μεταξύ ορισμένων παραγόντων προκάλεσε και η αναφορά για το ποσό των 15.000 περίπου ευρώ προς τις ομάδες της δυνάμεως της Ένωσης, με αρκετούς εκ των παρευρισκομένων να ρωτούν σε ποια μορφή δόθηκε το συγκεκριμένο ποσό. Η απάντηση του προέδρου κ. Καραμελίδη ήταν μέσω αγοράς λαχείων ή ημερολογίων των ομάδων, ποσά που προσμετρούνται στο παραπάνω σύνολο.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε και στον τρόπο διεξαγωγής του φετινού πρωταθλήματος, που εκ των πραγμάτων αποκτά διαφορετική εικόνα σε σχέση με προηγούμενα καθώς Άτλας Ζερβοχωρίου και Λευκάδια δεν θα συμμετέχουν, με αποτέλεσμα το πρωτάθλημα να αποτελούν φέτος 14 ομάδες. Διευκρινήσεις για τον υποβιβασμό δεν δόθηκαν ωστόσο όπως αναφέρει και η προκήρυξη, θα πρέπει άμεσα να διευθετυθεί αν θα υποβιβαστεί 1+1 ή θα χάσουν την κατηγορία όσες ομάδες προβλέπονται από τις ήδη υπάρχουσες.

DSCN9457

Όσον αφορά τα play off και τα play out, θέμα που έθεσε με σχετικό ερώτημα ο αντιπρόεδρος του ΓΑΣ Ροδοχωρίου, Νίκος Κεσίδης, ο πρόεδρος απάντησε πως ήταν εκπρόθεσμο το αίτημα (η προκήρυξη είχε εκδοθεί νωρίτερα) και πως είναι ανοιχτός σε οποιαδήποτε συζήτηση επ αυτού για τη νέα σεζόν.

Θέματα τέθηκαν και για την ιατρική κάλυψη των αγώνων, που σύμφωνα με την Ένωση είναι αποκλειστική ευθύνη των ομάδων και πως είναι αναγκαίος κατά την ΕΠΣ ο προϋπολογισμός από πλευράς συλλόγων, συγκεκριμένου κονδυλίου προς αυτό το ζήτημα.

Ερώτηση τέθηκε και από τον Αντιπρόεδρο του Αγροτικού Αστέρας Αγίας Βαρβάρας κ. Κώστα Πουλασουχίδη (ο εν λόγω παράγοντας έθεσε κι άλλα ζητήματα όπως την αλλαγή της διεξαγωγής του παιδικού πρωταθλήματος) για τις επιχορηγήσεις των σωματείων. Ο Πρόεδρος απάντησε πως εδώ και τέσσερα χρόνια δεν υπάρχει καμία κίνηση από το αρμόδιο Υπουργείο εύχεται όμως φέτος να υπάρξει.

Επιπροσθέτως, έγινε αναφορά και στη σύντομη διάρκεια των πρωταθλημάτων της Α2 Ερασιτεχνικής, με την Υπεύθυνη επικοινωνίας της ΑΕΠ Βέροιας κα Κατερίνα Γαϊτάνου να θέτει το σχετικό ερώτημα, φέρνοντας ως κυρίαρχο θέμα την μεγάλη διάρκεια αποχής των ποδοσφαιριστών. Η απάντηση από πλευράς Ένωσης ήταν πως οι ποδοσφαιριστές είναι ερασιτέχνες και ως εκ τούτου δεν λειτουργούν με το καθεστώς συμβολαίων ή παραπλήσιων δεσμεύσεων όπως τους επαγγελματίες συναδέλφους τους.

Λίγο πριν την κλήρωση του πρωταθλήματος, το λόγο πήρε ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας κ. Κίτσας ο οποίος είπε σχετικά : «είμαστε ήρωες που ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο” ενώ στη συνέχεια εξέφρασε τη διαμαρτυρία της ομάδας για το -5 με το οποίο ξεκινά η ομάδα, με τον πρόεδρο να αναφέρεται στο ότι για το συγκεκριμένο παιχνίδι με τον ΑΣ Ειρηνούπολης εκκρεμεί ακόμη η απόφαση του αθλητικού Εισαγγελέα!

Τη διαδικασία των ομιλιών των παραγόντων έκλεισε ο κ. Γιώργος Μπογιατζόγλου, ο οποίος έθεσε πολλά ερωτήματα προς το προεδρείο, τόσο για τα προστίματα (ανέφερε μια προσωπική του έρευνα πως την περσινή περίοδο οι ομάδες πλήρωσαν 5.500€ σε “καμπάνες” την ίδια ώρα που στην ΕΠΣ Αχαΐας με διπλάσια δύναμη ομάδων από τη δική μας το ποσό ήταν 1.700€) όσο μεταξύ άλλων και για τους διαιτητές, μιλώντας πιο συγκεκριμένα για τους κ.κ. Μαντάκη και Μαλούτα.

ακούστε το audio από τη συγκεκριμένη τοποθέτηση, το αίτημα του Νίκου Κεσίδη και τις απαντήσεις του προέδρου της Ένωσης

Στα θετικά της σημερινής διαδικασίας, η αναγγελία του κ. Καραμελίδη της διεξαγωγής πρωταθλήματος Νέων Ημαθίας – Πέλλας – Πιερίας, ηλικιών 1999 και εντεύθεν. Οι αγώνες θα γίνονται κάθε Τετάρτη, περισσότερες λεπτομέρειες σε επόμενες ανακοινώσεις

πατήστε εδώ για την κλήρωση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών

πατήστε εδώ για το πρόγραμμα της Α1 Ερασιτεχνικής

πατήστε εδώ για το πρόγραμμα της Α2 Ερασιτεχνικής (1ος όμιλος)

πατήστε εδώ για το πρόγραμμα της Α2 Ερασιτεχνικής (2ος όμιλος)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected