Κατηγορίες
Αθλήματα

Στίβος – Τεράστια επιτυχία για την ελληνίδα άλτρια!

Nikoleta+Kyriakopoulou+15th+IAAF+World+Athletics+fUntECHKQyqlΗ Νικόλ Κυριακοπούλου ήταν η μεγάλη νικήτρια στον τελικό της Ζυρίχης για το Diamond League, έφτασε τους 24 βαθμούς στο σύνολο και έγινε η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια που κατακτά το διαμάντι.

Τίποτα, τίποτα δεν την σταματά. Η Νικόλ Κυριακοπούλου μετά το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πεκίνου, είχε στο μυαλό της να κατακτήσει το διαμάντι του Diamond League, κάτι που κανένας άλλος Έλληνας αθλητής ή αθλήτρια δεν είχε καταφέρει στο παρελθόν. Και τα κατάφερε…

Η πρωταθλήτρια του άλματος επί κοντώ κατάφερε να νικήσει στον τελικό της Ζυρίχης και να πάρει και την πρώτη θέση στην γενική κατάταξη, αποδεικνύοντας πως είναι μια από τις καλύτερες στον κόσμο στο άθλημά μας και θα προσφέρει και άλλες χαρές στο μέλλον, αρκεί να έχει την υγεία της.

Η Κυριακοπούλου έδωσε μεγάλη μάχη με την Μούρερ, πέρασε τα 4 μέτρα και 77 εκατοστά και βγήκε πρώτη, ενώ δοκίμασε και στα 4.82μ., αλλά δεν τα πέρασε, ούτε όμως και η αντίπαλός της, με αποτέλεσμα να επικρατήσει στον αγώνα, καθώς η Μούρερ πέρασε τα 4.72μ. μαζί με την Σίλβα.

Όσο για την Κατερίνα Στεφανίδη, η οποία στο Παγκόσμιο δεν τα είχε καταφέρει, μένοντας εκτός τελικού, τερμάτισε στην 5η θέση στην Ζυρίχη, περνώντας τα 4 μέτρα και 57 εκατοστά, ενώ είχε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες στα 4.67μ.

Το έπαθλο για τον καθένα από τους 16 νικητές, που προέκυψαν στην σημερινή ημέρα (3/9), είναι 40.000 δολάρια και ένα αναμνηστικό σε σχήμα διαμαντιού. Στη Ζυρίχη έγινε ο πρώτος τελικός της σειράς αγώνων, ενώ θα ακολουθήσει στις 11 Σεπτεμβρίου, ο δεύτερος στις Βρυξέλλες, με τη συμμετοχή του Κώστα Φιλιππίδη.

Οι νίκες της Κυριακοπούλου στα Diamond League:

Σανγκάη 4,73 μ. 17/5

Παρίσι 4,83 μ. 4/7

Λονδίνο 4,79 μ.25/7

Ζυρίχη 4,77 μ. 3/9

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected