Κατηγορίες
Κύπελλο ΕΠΣ Ημαθίας

ΑΕ Αλεξάνδρειας – ΑΣ Ειρηνούπολης (1-3) Η σεζόν ξεκίνησε με ματσάρα! (photos)

alexandriamou (52)
Είναι από τα ματς που λες “δεν θέλω να τελειώσει”! 

Βέβαια δεν ξέρουμε κατά πόσο συμφωνούν και οι ποδοσφαιριστές με αυτή την άποψη καθώς, σήμερα άπαντες υπερέβαλαν εαυτόν στα 120 λεπτά που διήρκεσε το παιχνίδι (μετά από επίπονη προετοιμασία) για την 1η αγωνιστική του Κυπέλλου Ημαθίας.

Ο ΑΣ Ειρηνούπολης πήρε μια μεγάλη πρόκριση κόντρα σε έναν εξαιρετικό αντίπαλο, που κρατούσε τη νίκη μέχρι το 90+3′ ωστόσο μια λάθος ενέργεια στο τέλος αλλά και η κλάση του Χάρη Συμεωνίδη, έφερε το ματς στην παράταση όπου εκεί μέτρησε η εμπειρία αλλά και η καλύτερη δυνατή ψυχολογία.

alexandriamou (9) alexandriamou (35)

Οι 100 περίπου φίλαθλου που αψήφησαν την απίστευτη ζέστη και υγρασία, παρακολούθησαν ένα θεαματικό παιχνίδι, που μακάρι να αποτελέσει θετικό οιωνό για τη συνέχεια στη σεζόν. Οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν στον αγωνιστικό χώρο με όλους τους παίκτες που είχαν δικαίωμα να αγωνιστούν, με μοναδική εξαίρεση τον Μίμη Μπενίσκο από πλευράς γηπεδούχων, που δεν έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του.

Το πρώτο ημίχρονο χαρακτηρίστηκε από τις κινήσεις στη σκακιέρα από τους δύο προπονητές, που σχεδίασαν τα πλάνα τους με στόχο να κερδίσουν την υπεροχή στον αγωνιστικό χώρο, κάτι που τελικά δεν κατάφεραν, σε ένα πολύ ισορροπημένο πρώτο 45λεπτο. Οι φάσεις μπροστά στις δύο εστίες ήταν μετρημένες στο διάστημα αυτό, δείγμα των δυνατοτήτων των δύο ομάδων αλλά και της αφόρητης ζέστης που επικρατούσε σήμερα στην Ημαθία.

alexandriamou (2) alexandriamou (3)

Στο δεύτερο μέρος, οι δύο προπονητές προσπάθησαν από τον πάγκο να αλλάξουν τη ροή του αγώνα, με τους φιλοξενούμενους να μοιάζουν πιο απειλητικοί στο διάστημα αυτό. Παρ όλα αυτά, στο 74′ συγκεκριμένα, η ομάδα του Κυριάκου Καρασαββίδη κατάφερε να προηγηθεί με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Αντώνη Μόσχου, το οποίο κέρδισε ο Λίτσι από τον Τζεϊρανίδη, με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται για αποβολή του αμυντικού των φιλοξενούμενων, υποστηρίζοντας πως ο Λίτσι βρισκόταν σε προφανή θέση για γκολ.

Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν άμεσα στο τέρμα που δέχτηκαν, βγήκαν μπροστά και κατάφεραν να πετύχουν τέρμα με τον Καρυπίδη, που ακυρώθηκε όμως από τον διαιτητή κ. Μαυρόπουλο, ο οποίος υπέδειξε χέρι στον επιθετικό των φιλοξενούμενων αποβάλλοντας τον μάλιστα με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Και ενώ θα περίμενε κανείς πως οι πρωταθλητές δύσκολα θα μπορούσαν να αντιστρέψουν την κατάσταση με παίκτη λιγότερο, στην τελευταία κυριολεκτικά φάση του αγώνα, ο Αποστόλης Λίτσι βρέθηκε στο σημαιάκι του κόρνερ από δεξιά, δεν κράτησε τη μπάλα για να ροκανίσει το χρόνο κάνοντας σέντρα στα αντίπαλα καρέ και ο Συμωνίδης που έγινε αποδέκτης της μπάλας με απίστευτη κούρσα έφτασε μέχρι τη μεγάλη περιοχή του Μυλωνά, με ασύλλυπτο σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1!

Έτσι το ματς οδηγήθηκε στην παράταση, όπου οι γηπεδούχοι, με καταρρακωμένη ψυχολογία πλέον μετά την ισοφάριση στο τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας, έδωσαν χώρο στον αντίπαλο, ο οποίος με παίκτες που έχουν φάει με το…κουτάλι τέτοια ματς, πραγματοποίησε την ανατροπή στο σκορ.

Αρχικά ο Δημήτρης Πετκάκης, με το παρθενικό του τέρμα φορώντας τη φανέλα του ΑΣ Ειρηνούπολης, ήταν αυτός που έδωσε το προβάδισμα στο πρώτο μέρος της παράτασης (ωραία παράλληλη πάσα του Γιαουτζή) για να έρθει στο τέλος και τρίτο τέρμα λίγο πριν το τέλος του αγώνα, με ωραία ατομική ενέργεια και τελείωμα από τον πρώην παίκτη του Αιγινιακού και των Λευκαδίων.

Διαιτητής της συνάντησης ο κ. Μαρόπουλος, με βοηθούς τους κ.κ. Κελεσίδη και Γιάντση.

 alexandriamou (1) alexandriamou (53)

Συνθέσεις

ΑΕ Αλεξάνδρειας : Μυλωνάς, Τσίπης (89′ Παπαδόπουλος), Αποστολόπουλος (75′ Μπαντής), Θεοδωρόπουλος, Ιορδανόπουλος, Μόσχος, Σαμαράς (85′ Αραπέλης), Νικολόπουλος, Κούκλας Α., Λίτσι, Αναστάσης.

ΑΣ Ειρηνούπολης : Σταματέλος, Αργυρίου, Παπαδόπουλος Ν., Τζεϊρανίδης, Τενεκετζής, Παπαϊωάννου (67′ Γασπαράτος), Συμεωνίδης (115′ Παντζαρτζίδης), Κουκουράκης, Γιαουτζής, Καρυπίδης, Τσιούπρος (76′ Πετκάκης).

Δηλώσεις προπονητών :

Κυριάκος Καρασαββίδης : “Ήταν ένα ματς που κρίθηκε στις λεπτομέρειες και κυριολεκτικά στην τελευταία φάση της κανονικής διάρκειας. Αν είχαμε μαζί μας σήμερα τον Μίμη Μπενίσκο, έναν ακόμη επιθετικό με έφεση στο γκολ, το παιχνίδι θα είχε διαφορετική τροπή ωστόσο τα παιδιά πάλεψαν απέναντι σε έναν πολύ αξιόλογο αντίπαλο. Ο δρόμος είναι μακρύς και συνεχίζουμε την καθημερινή δουλειά, βλέποντας το επόμενο παιχνίδι στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος”.

Γιάννης Μαντζιαρίδης : “Καταφέραμε να πάρουμε την πρόκριση στην παράταση, αν και θεωρώ πως θα μπορούσαμε αρκετά νωρίτερα να έχουμε “καθαρίσει” το παιχνίδι. Προσπαθήσαμε να κάνουμε το παιχνίδι μας, το καταφέραμε σε μεγάλο βαθμό ειδικά αφού δεχτήκαμε το γκολ και παρά το γεγονός πως μείναμε με 10 παίκτες, δεν κινδυνέψαμε και λειτουργήσαμε σωστά κατά τη διάρκεια της παράτασης”.

*ευχαριστούμε θερμά το alexandriamou.gr για την ευγενική παραχώρηση των φωτογραφιών

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected