Κατηγορίες
Διάφορα

Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα – Δείτε αν είστε δικαιούχος

f58c527940008545ee6560c7f463f778_LΈως 350.000 άτομα, θα μπορέσει σε πρώτη φάση να καλύψει η καθολική εφαρμογή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (ΕΕΕ), που το υπουργείο Εργασίας έχει δεσμευτεί από το τρίτο Μνημόνιο να θέσει σε λειτουργία από τον Απρίλιο του 2016 και μετά.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες Πρόνοιας προωθούν το συγκεκριμένο μέτρο, με στόχο να βοηθήσουν χιλιάδες συμπολίτες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα διαβίωσης εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Στην τελική του μορφή, το ΕΕΕ εκτιμάται ότι θα μπορεί να καλύπτει έως και 780.000 άτομα, που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας

Εξάλλου τις επόμενες ημέρες, δηλαδή στα τέλη Σεπτεμβρίου ή το αργότερο έως τις αρχές Οκτωβρίου, το υπουργείο Εργασίας προγραμματίζει να χορηγήσει την 6η και τελευταία δόση στους περίπου 24.000 δικαιούχους της συγκεκριμένης προνοιακής παροχής, που ξεκίνησε φέτος πιλοτικά σε 13 δήμους, από τις περιφέρειες όλης της χώρας, όπως έκανε γνωστό η πρώην αναπληρωτής Υπουργός Εργασίας κ. Φωτίου αρμόδια για το πρόγραμμα πριν από την προκήρυξη του προγράμματος. Θα μείνουν απλήρωτες μόνο οι περιπτώσεις εκείνες που εγκρίθηκαν πριν από ένα μήνα. Πρόκειται για μεμονωμένες περιπτώσεις, που αν και είχαν υποβληθεί αιτήσεις από τον περασμένο Νοέμβριο, υπήρξαν λάθη, με συνέπεια ο έλεγχος των δικαιολογητικών να καθυστερήσει τόσο πολύ, ώστε η έγκριση να πραγματοποιηθεί εντός Αυγούστου.

Εδώ θα θέλαμε να διευκρινήσουμε ότι πριν από δύο εβδομάδες δημοσιεύσαμε ότι πραγματοποιήθηκε η καταβολή της τελευταίας δόσης σε 4.500 δικαιούχους όπως μας είχε μεταφέρει το υπουργείο Εργασίας κάτι που εκ των υστέρων αποδείχθηκε ότι ήταν ανακριβές. Η πληρωμή αφορούσε λίγες περιπτώσεις για προηγούμενες δόσεις αλλά και περισσότερες για την πέμπτη δόση ενώ πάντα σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας υπήρξαν και μεμονωμένες εξοφλήσεις δικαιούχων.

περισσότερα στα dikaiologitika.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected