Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Γερμανία – Το έκανε…πλάκα το ντέρμπι η Ντόρτμουντ!

hoffmanΣε… περίπατο μετέτρεψε η Ντόρτμουντ το (υποτιθέμενο) ντέρμπι με τη Λεβερκούζεν επικρατώντας με 3-0.

H ομάδα του Τόμας Τούχελ ήταν ξεκάθαρα ανώτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και απόλυτα δίκαια πήρε τη νίκη με την οποία έκανε το 5Χ5 στην Bundesliga, όπου έχει σημειώσει 18 γκολ και έχει δεχθεί μόλις τρία.

Η Ντόρτμουντ μπήκε με… γκάζια στο παιχνίδι, επέβαλλε τον ρυθμό της και κυνήγησε από το πρώτο λεπτό το γκολ. Μχιταριάν και Γκουντογκάν «προειδοποίησαν» σε δύο περιπτώσεις και στο 19′ ήρθε ο Γιόνας Χόφμαν να ανοίξει το σκορ. Ο Καγκάβα βρήκε με τρομερή μπαλιά τον 23χρονο μέσο και αυτός δεν έκανε λάθος σημειώνοντας το 1-0.

Το 1-0 ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου με τη Λεβερκούζεν να έχει μία εξαιρετική ευκαιρία με τον Τσιτσαρίτο να ισοφαρίσει, αλλά ο άσος των «ασπιρινών» έστειλε την μπάλα άουτ σε τετ α τετ. Στο δεύτερο ημίχρονο η Ντόρτμουντ έκανε ό,τι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο. Στο 51′ ο Ομπαμεγιάνγκ νικήθηκε από τον Λένο, αλλά στο 58′ ο Καγκάβα μετά από ασίστ του Μχιταριάν δεν αστόχησε και έκανε το 2-0 για την Ντόρτμουντ. Το… κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Ομπαμεγιάνγκ στο 74′ ευστοχώντας σε εκτέλεση πέναλτι. Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να σκοράρουν και τέταρτο γκολ, αλλά στο 90′ ο Γκονζάλο Κάστρο έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Τόσο ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, όσο και ο Κυριάκος Παπαδόπουλος έπαιξαν σε όλη την αναμέτρηση.

δείτε το βίντεο στο sdna.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected