Γ Εθνική / Τοπικά

Γ Εθνική (ΑΟ Λεβάντε – Κανάρης Νενήτων 0-1) – Το πρώτο ματς της χρονιάς κρίθηκε στο τέλος! (vid)

86-900x609Ποδαρικό με το αριστερό έκανε η νεοφώτιστη ομάδα του Λεβάντε στην Γ΄ Εθνική κατηγορία καθώς στο παιχνίδι που ολοκληρώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο γήπεδο του Μαχαιράδου γνώρισε την ήττα με 1-0 από την επίσης νεοφώτιστη ομάδα της Χίου Κανάρη Νενήτων!

Από δύο ομάδες που ανέβηκαν την περσινή χρονιά στην κατηγορία δεν περιμένεις να δεις και το πιο συναρπαστικό θέαμα! Πόσο μάλλον όταν υπάρχει το άγχος της πρεμιέρας αλλά και η προετοιμασία που βαραίνει τα πόδια των ποδοσφαιριστών!

Ο Κανάρης Νενήτων με 59 χρόνια παρουσίας στα γήπεδα έδειξε ότι ήταν ένα μικρό κλικ παραπάνω μέσα στο γήπεδο. Η εμπειρία κάποιων παικτών του έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της ομάδας του Αιγαίου Πελάγους και αυτό φάνηκε κυρίως στο Β΄ μέρος την ώρα που η μπάλα όχι απλώς έκαιγε αλλά τσουρουφλούσε!

Ο Λεβάντες έδειξε ότι θέλει ακόμη δουλειά πολύ… η έλλειψη απειρίας ήταν εμφανής όπως επίσης και η έλλειψη πάθους και ψυχής στο β΄ μέρος!

200 και πλέον φίλαθλοι βρέθηκαν στο Μαχαιράδο για να παρακολουθήσουν το ματς! Σε ένα ματς που υπήρχε πολύ άγχος, δύναμη, χωρίς καθαρό μυαλό και τα λάθη εκατέρωθεν! Εν πάση περιπτώσει η ομάδα της Ζακύνθου κινήθηκε σε ρηχά νερά καθώς ως «νεογνό» στην κατηγορία δεν μπόρεσε να πιέσει από την αρχή τον αντίπαλο έτσι ώστε να πάρει το προβάδισμα στο ματς!

Πέρασαν 25 λεπτά για να δούμε από την μεριά των γηπεδούχων κάτι καλό! Το καλό (εν μέρει) ήρθε όταν η μπάλα βρήκε το δοκάρι του Κανάρη σε κεφαλιά του Μάριου Μαρούδα! Η τύχη σε αυτή την φάση πήγε από Αιγαίο μεριά… Το παιχνίδι συνέχισε να κυμαίνεται σε ένα πολύ μέτριο τέμπο με τις δύο ομάδες να δίνουν τα χέρια στην μετριότητα.

Δέκα λεπτά αργότερα ο κινητικός Δημητρακόπουλος μετά από σέντρα του Πυλαρινου έπιασε ένα σουτ με την μπάλα να περνά λίγο άουτ! Παρεμπιπτόντως Από τον Αυγερινό Δημητρακόπουλο περιμένουν πολλά στο Λεβάντε που μπορεί να ήταν κινητικός αλλά δεν έκανε το κάτι παραπάνω…

Στο β΄ μέρος όλοι οι φίλοι του ποδοσφαίρου περιμέναν ότι μετά το 0-0 του πρώτου μέρους τον Λεβάντε πιο αποφασισμένο για τη νίκη… Ομως οι Χιώτες μπορεί να μην πήγαιναν δύο δύο ήταν πιο σίγουροι και γεμάτοι αυτοπεποιθηση. Είχαν ψυχή και εμπειρία… Στο 47΄ για πρώτη φορά ουσιατικά φλέρταραν με το γκολ όταν ο Ζεζένιας έβγαλε κάθετη πάσα (πάρε βάλε) στον Ντάμπο ο οποίος όμως νικήθηκε από τον τερματοφύλακα του Λεβάντε Κοντοπίδη που μόνο κοντός δεν είναι στέκοντας στο ύψος των περιστάσεων.

Η μπάλα γύριζε σωστά από τους φιλοξενούμενους που φάνηκε ότι δεν ήταν ευχαριστημένοι να φύγουν από το νησί του Σολωμού και του Κάλβου με έναν μόλις βαθμό! Στο 56΄ Ντάμπος από έξω αριστερά έκανε το σουτ η μπάλα ταρακούνησε το οριζόντιο δοκάρι του Κοντοπίδη και βγήκε άουτ! Όμως δύο λεπτά αργότερα ο Οικονομόπουλος ανέτρεψε εντός περιοχής τον «δαιμόνιο» Ντάμπο με τον ρέφερι να σφυρίζει πέναλτι. Ο ίδιος παίκτης ευστόχησε και έκανε το 0-1 για την ομάδα του.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία στο 66΄ δόθηκε στον Λεβάντε αλλά δεν την «έπιασε από τα μαλλιά» όταν ο Χρήστος Κομιώτης βρέθηκε σε θέση βολής αλλά δεν μπόρεσε να πιάσει το σουτ! Κρίμα γιατί αν γινόταν σε αυτό το λεπτό το 1-1 ίσως να είχε πάρει άλλη τροπή το όλο σκηνικό! όμως με τον αν και το ίσως δεν γράφεται ιστορία. Την ιστορία την έγραψε ο Κανάρης Νενήτων που πήρε το πρώτο του τρίποντο στην κατηγορία και μάλιστα εκτός έδρας στην μακρινή Ζάκυνθο!

Συνθέσεις

Α.Ο. ΛΕΒΑΝΤΕ (Θανάσης Σταματόπουλος):Κοντοπίδης, Πυλαρινός, Γεωργούσης, Οικονομόπουλος, Τζιαφέρης Αθ., Κοντούλης, Σκιαδόπουλος (32΄ λ. τρ.  Μουτσάι), Λαλαής (70;  Τζιαφέρης Κ.), Μαρούδας Μ., Δημητρακόπουλος (65΄ Κομιώτης Χρ.), Κωστακιώτης.

ΑΠΟ ΚΑΝΑΡΗΣ ΝΕΝΗΤΩΝ (Χριστόφορος Τσατσαρώνης): Κωττατής, Αγριμάκης, Γρίγος, Μελέκος, Γιοβανάκης, Χωρεψιμάς, Ζεράι (89΄ Μονίαρος), Σεζένιας, Γκαμάγκας (60΄ Βαϊντερλής), Ντάμπος, Αλεξανδρόπουλος (69΄ Λέσι).

ioniansports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected