Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Γ Εθνική (Εθνικός Αλεξανδρούπολης – Κοζάνη 2-0) “Καθάρισε” με δυο γκολ στην αρχή

Χωρίς τίτλοΟ Εθνικός Αλεξανδρούπολης άρχισε με το δεξί τις αγωνιστικές τις υποχρεώσεις για τη νέα σεζόν επικρατώντας της Κοζάνης με 2-0, χάρη σε δύο γρήγορα τέρματα στο πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης.

Ειδικότερα ο Εθνικός ξεκίνησε εντυπωσιακά τον αγώνα πιέζοντας ασφυκτικά τον αντίπαλο του, καταφέρνοντας μάλιστα να σημειώσει δύο γκολ, κάτι που απέβαλλε το άγχος από τους ποδοσφαιριστές των Εβριτών. Συγκεκριμένα οι Θρακιώτες άνοιξαν το σκορ στο 6ο λεπτό της αναμέτρησης, με τον Πελτέκη να εκμεταλλεύεται το λάθος των φιλοξενούμενων, κερδίζοντας τη μπάλα, την οποία και έστειλε στο παραθυράκι της εστίας του Νομικού, πραγματοποιώντας το 1-0 απέναντι στην Κοζάνη.

Με τη συμπλήρωση του 10ου λεπτού στο παιχνίδι, οι Αλεξανδρουπολίτες πραγματοποίησαν το 2-0, καθώς σε μια εξαιρετική αντεπίθεση ο Τσέκος πάσαρε στον Τορομανίδη και αυτός με τη σειρά του έδωσε στον Γωνιάδη, ο οποίος πρόλαβε τον τερματοφύλακα και με όμορφο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στη συνέχεια ο Εθνικός συνέχισε σε ανάλογους ρυθμούς, χάνοντας 4 σημαντικές ευκαιρίες μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου. Ειδικότερα στο 24′ το σουτ του Πελτέκη κόντραρε με την μπάλα να καταλήγει κόρνερ, ο Τσέκος στο 36′ επιχείρησε δυνατό σουτ λίγο έξω από την περιοχή, το οποίο κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι. Έπειτα ο Γωνιάδης πραγματοποίησε το σουτ στο 45′ με τον Νομικό να μπλοκάρει, ενώ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Θάνος σέντραρε για τους γηπεδούχους, με τον Παρασκευά να κάνει την προβολή και τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων να λέει και πάλι όχι.

Στο δεύτερο μέρος η Κοζάνη ισορρόπησε τον αγώνα, με τις δύο ομάδες να χάνουν εκατέρωθεν ευκαιρίες. Στο 60′ ο Πελτέκης έκανε τη σέντρα με τον Νομικό μπλοκάρει το σουτ του Τσέκου, ενώ στο 63′ ήταν η σειρά των φιλοξενούμενων να απειλήσουν με το σουτ του Αλεξίου να καταλήγει άουτ. Ο Μαμούτ απείλησε με σουτ στο 68′ με τον Νομικό να μπλοκάρει στη δεξιά του γωνία.

Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι έχασαν σημαντική ευκαιρία, καθώς ο Τσικόπουλος στο 72′ επιχείρησε το σουτ, αλλά ο Συριτούδης αντέδρασε σωστά διώχνοντας εντυπωσιακά σε κόρνερ. Οι τελευταίες φάσεις του παιχνιδιού ανήκαν στους Εβρίτες με τον Θεοδωράκη να χάνει σημαντική φάση και τον γκολκίπερ της Κοζάνης να διώχνει σε κόρνερ, ενώ αντίστοιχη κατάληξη είχε και το σουτ του Θεοδωράκη στο 92′.

Έτσι ο Εθνικός όντως καλύτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Τσέκο, Πελτέκη και Γωνιάδη κέρδισε άξια στην πρεμιέρα την Κοζάνη, η οποία δε στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων μη μπορώντας να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της αναμέτρησης. Οι Εβρίτες πλέον στρέφουν την προσοχή τους στα δύο επόμενα εκτός έδρας παιχνίδια που ακολουθούν για το πρωτάθλημα, θέλοντας να κερδίσουν βαθμούς και εντυπώσεις ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Συνθέσεις

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Βουρδόγλου): Συριτούδης, Θάνος, Τσαμουρλίδης, Παρασκευάς, Μπαρμπαγιάννης, Τσορμπατσίδης (43′ Θεοδωράκης), Πελτέκης, Τορομανίδης, Γωνιάδης (72′ Κριεζής), Τσέκος, Μαμούτ (88′ Αμπραχαμιάν)

ΚΟΖΑΝΗ (Προβατίδης): Νομικός, Ηλίας, Τραύλος, Αλεξίου, Αλιατίδης (70′ Τσικόπουλος Η.), Ταχιάς, Τσικόπουλος Ι., Πετράκος (65′ Ζαχαριουδάκης), Τζιαλάς, Χαματάι (41′ Αλμπάνης), Πασχάλης

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected