Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Γ Εθνική (Φωκικός – Αιγινιακός 0-1) Νικηφόρο ξεκίνημα για τους Πιερείς

0050019207_13Η ομάδα από το Αιγίνιο είχε νικηφόρο πέρασμα από την Άμφισσα, καθώς επικράτησε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με 1-0 κόντρα στον Φωκικό.

Άδικα σε κάθε περίπτωση ο Φωκικός έχασε το ματς απέναντι σε έναν πολυδιαφημισμένο αντίπαλο που τον κοίταξε στα ίσια. Με μια εμφάνιση-θετική έκπληξη απώλεσε μεγάλες και κλασσικές ευκαιρίες, ιδίως στο τελευταίο δεκάλεπτο, ενώ ο ρέφερι Λάμπρου αρνήθηκε δύο φορές την υπόδειξη καθαρού πέναλτι σε οφθαλμοφανείς παραβάσεις με το χέρι παικτών του Αιγινιακού.

Παρά το ατυχές αποτέλεσμα, οι φίλοι της ομάδας της Άμφισσας χειροκρότησαν με πλήρη ικανοποίηση την προσπάθεια των παιδιών του Νίκου Ανδρέου, που σε συνδυασμό με τις αναμενόμενες προσθήκες από αύριο (αρχής γενομένης ήδη με την ανανέωση Ζαχαρόπουλου), άφησαν σοβαρές παρακαταθήκες για τη φετινή σεζόν.

Έντονες σχέσεις με το κοινό του άρχισε να χτίζει ο φετινός Φωκικός ήδη με την πρώτη του εμφάνιση μπροστά στους φίλους τους στο σημερινό ματς κόντρα στον Αιγινιακό στην Άμφισσα. Μπορεί το τελικό σκορ να μη δικαίωσε τις προσπάθειες των νεαρών κι άπειρων παικτών του Νίκου Ανδρέου η γενική τους εικόνα όμως σκόρπισε χαμόγελα και πιστοποίησε ότι, εφ όσον γίνουν οι κατάλληλες προσθήκες, τότε η ομάδα της Άμφισσας μπορεί και πάλι να αρχίσει να ονειρεύεται.

Το ρολόι σημάδευε το 17ο λεπτό του α’ ημιχρόνου, όταν σε μια φαινομενικά ελεγχόμενη τραβέρσα ο Ουατάρα με “τσαφ” έδωσε την ευκαιρία στο Γκούρτσα να σκοράρει.

Το σουτ του έδιωξε ο Αθανασιάδης, όχι όμως σε πλάγιο. Αποδέκτης της μπάλας έγινε ο Δεμηρτζόγλου, που σε κενό σχεδόν τέρμα άνοιξε το σκορ. Στο επόμενο λεπτό και πριν οι παίκτες του Φωκικού συνέλθουν από την ψυχρολουσία, μετά από νέο λάθος ο σκόρερ βγήκε τετ-α-τετ με τον Καρατάσο πλασάροντας, όμως, στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Στο 37΄τέλος, με κεφαλιά του Γκούρτσα, χωρίς αποτέλεσμα απείλησε για τελευταία φορά ο Αιγινιακός στο ά ημίχρονο.

Από την άλλη πλευρά, o Φωκικός απείλησε με δύο σουτ του Γεωργουσόπουλου και του Φιοράλντο, ενώ, κυρίως, στο διάστημα αυτό προσπάθησε με ατομικές ενέργειες κυρίως του πρώτου να φτάσει στο γκολ. Μέχρι το 43΄. Τότε ο Μπονγκ με έξυπνη κάθετη πάσα βρήκε το Φιοράλντο μέσα στην περιοχή και σε επίκαιρη θέση. Το σουτ του τελευταίου, ωστόσο, αποκρούστηκε από το χέρι του πεσμένου Αραμπαντζή, χωρίς όμως, και σε έκπληξη όλων, ο Λάμπρου να καταλογίσει την εμφανέστατη παράβαση.

Στην επανάληψη ο Φωκικός εμφανίστηκε καλύτερος και για ένα τέταρτο περίπου κυκλοφόρησε πολύ ωραία την μπάλα στο χώρο του κέντρου. Στο διάστημα αυτό ο Τόλιος εξουδετέρωσε καλό σουτ του Φιοράλντο, ενώ σε παράλληλη σέντρα του πρώην παίκτη της κ-19 του Λεβαδειακού ο Γεωργουσόπουλος έχασε το κοντρόλ και την ευκαιρία, ταυτόχρονα, να βρεθεί εξ επαφής με τον Τόλιο.

Στη συνέχεια, λόγω της αναμενόμενης κόπωσης των παικτών του Φωκικού και των έντονων παρατηρήσεων Φοιρού από τον πάγκο, οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν, πήραν μέτρα στο γήπεδο κι απείλησαν χωρίς ουσία με 2 σουτ το σταθερό Καρατάσο, που ήταν σε πλήρη ετοιμότητα. Στα τελευταία δέκα λεπτά, εν τούτοις, ο Φωκικός ήταν περίπου εντυπωσιακός, αναγκάζοντας τους φιλοξενουμένους να ροκανίζουν το χρόνο με αλλαγές και καθυστερήσεις.

Στο 84΄ζήτησε λανθασμένα πέναλτι σε πέσιμο του Γεωργουσόπουλου στην περιοχή, για την οποία δικαίως ο αρχηγός του Φωκικού “κιτρινίστηκε”. 4 λεπτά αργότερα, ο προωθημένος Ουατάρα επιχείρησε επέλαση, πέρασε τους πάντες και σε ντρίμπλα του ο Λιόλιος χρησιμοποίησε το χέρι του για να ανακόψει τον Ιβοριανό άσο του Φωκικού. Ο Λάμπρου, αν και δίπλα στη φάση, έκλεισε εκ νέου τα μάτια, ενώ ο Ουατάρα τελείωσε τη φάση με κεραυνό που έφυγε λίγο άουτ…

Στο 90΄, εν τούτοις, ήταν η μεγάλη στιγμή. Ο Φιοράλντο ταλαιπώρησε από δεξιά τον Γιατζιτζόγλου, σέντραρε παράλληλα στη μικρή περιοχή κι ο Γεωργουσόπουλος, ανέτοιμος και μάλλον αιφνιδιασμένος, έβαλε εξαιρετικά αναιμικά την προβολή, δίνοντας την ευκαιρία στον Τόλιο να ανακηρυχτεί ήρωας για τον Αιγινιακό κρατώντας το “0” και κλειδώνοντας το τρίποντο για την ομάδα του.

Συνθέσεις

ΦΩΚΙΚΟΣ (Ν. Ανδρέου): Καρατάσος – Καμβύσης, Λυμπέρης, Αθανασιάδης, Ουατάρα, Σβίγγος, Γεωργαντόπουλος, Τσοχαταρίδης, Μπονγκ, Φιοράλντο, Γεωργουσόπουλος.

ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ (Γ. Φοιρός): Τόλιος, Αραμπατζής (87΄ Πασαλίδης), Γιατζιτζόγλου, Λιόλιος, Δήμου, Σαββίδης, Κ. Αχαλινόπουλος (90+ Λ. Αχαλινόπουλος), Νικολίτσης, Αντωνιάσης (80΄ Ιτσιος), Γκούρτσας, Δεμηρτζόγλου.

amfissaface.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected