Κατηγορίες
Κύπελλο ΕΠΣ Ημαθίας

Κύπελλο Ερασιτεχνών – Το pregame της 2ης αγωνιστικής (photos+vid)

pregame cup

Τα…κέφια της κληρωτίδας ανέδειξαν ένα μεγάλο παιχνίδι στη 2η αγωνιστική του Κυπέλλου Ημαθίας, ένας πρόωρος τελικός για πολλούς!

Κι όμως τα τερτίπια στις κληρώσεις είναι κάτι το συνηθισμένο ωστόσο λίγοι θα περίμεναν πως ΑΣ Ειρηνούπολης και ΦΑΣ Νάουσα θα μπορούσαν να βρεθούν αντιμέτωποι τόσο νωρίς στον θεσμό. Ωστόσο, η τύχη καμιά φορά παίζει περίεργα παιχνίδια και έτσι ο πρωταθλητής και ο δευτεραθλητής της περσινής σεζόν, θα δώσουν τη “μάχη” με στόχο την πρόκριση στον επόμενο γύρο.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια ξεχωρίζει η δύσκολη έξοδος του Μακροχωρίου στη Μαρίνα κόντρα στην ενισχυμένη φέτος τοπική ομάδα ενώ φαβορί φαντάζει ο ΓΑΣ Κοπανού κόντρα στον Απόλλων Αγίου Γεωργίου αν και σε ένα ματς νοκ άουτ ποτέ δεν πρέπει να αποκλείεις τίποτα…

Τέλος, το τέταρτο ζευγάρι της 2ης αγωνιστικής (οι υπόλοιπες 12 ομάδες πέρασαν χωρίς αγώνα) είναι ένα ντέρμπι ομάδων από την Α2 Ερασιτεχνική και διεξάγεται στο Δημοτικό Γήπεδο Πλατάνου ανάμεσα στον τοπικό Μακεδονικό και τον Αγροτικό Αστέρα Αγίας Βαρβάρας.

Ας δούμε μια μίνι ανάλυση των αυριανών αγώνων, που έχουν κοινή ώρα έναρξης στις 16.00 :

Χωρίς-τίτλο1Agroexelixis : Η εταιρία που έχει ανοίξει τις πόρτες της στον αγρότη από το 2008 και είναι πρωτοπόρα εταιρία στη μελέτη επίβλεψη υποστήριξη και φυτοπροστασία

Eirinoupoli Naousa

ΑΣ Ειρηνούπολης – ΦΑΣ Νάουσα : Το απόλυτο ντέρμπι της Ημαθίας τα δύο τελευταία χρόνια και δύο εκ των διεκδικητών των φετινών τίτλων της σεζόν. Ο πρωταθλητής ΑΣ Ειρηνούπολης υποδέχεται τον δευτεραθλητή και φιναλίστ του περσινού Κυπέλλου ΦΑΣ Νάουσα, σε μια “μάχη” με φόντο την πρόκριση αλλά και την επικράτηση για λόγους γοήτρου, καθώς μια νίκη σε τέτοιο ματς προσδίδει πολλά…μπόνους ενόψει της συνέχειας.

Η αναμέτρηση στο Δημοτικό Γήπεδο Αγγελοχωρίου αναμένεται, καιρού επιτρέποντος (οι προβλέψεις δυστυχώς μιλούν για βροχή), να προσελκύσει το ενδιαφέρον του φίλαθλου κόσμο, δεδομένου και του μη εργάσιμου της ημέρας.

Όσον αφορά τις τυχόν απουσίες, οι δύο προπονητές (Γιάννης Μαντζιαρίδης και Δημήτρης Χαλκιάς) δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα της τελευταίας στιγμής (εκτός για τους γηπεδούχους ο Δημήτρης Χουϊλουλίδης που δεν αγωνίστηκε και στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος) και θα χρησιμοποιήσουν τους παίκτες που θεωρούν πιο έτοιμους για ένα τέτοιο ματς. Εντούτοις, πολλές είναι οι ιδιαιτερότητες που πηγάζουν από το αυριανό παιχνίδι, καθώς κόντρα στην μέχρι πρότινος ομάδα τους θα τεθούν από τους γηπεδούχους οι Σπύρος Σταματέλος και Γιώργος Γασπαράτος και για τους φιλοξενούμενους οι Σωτήρης Ιωακειμίδης και Σωκράτης Λαμπριανίδης

Tips

Έδρα : Δημοτικό Γήπεδο Αγγελοχωρίου

Χιλιομετρική απόσταση  : 17.75 χλμ

Προϊστορία : 2014/2015 (πρωτάθλημα), 2-0 (κύπελλο) 1-2 στην παράταση


 

Κοπανος apollon new

ΓΑΣ Κοπανού – Απόλλων Αγίου Γεωργίου : Γειτονικό ντέρμπι στον Κοπανό, ωστόσο τις δύο ομάδες χωρίζει πλέον μία κατηγορία. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως ο Απόλλων είναι αμελητέα ποσότητα, καθώς φέτος έχει ενισχυθεί σημαντικά στο μεταγραφικό παζάρι και είναι από τις ομάδες που αναμένεται να παλέψει για την επιστροφή της στην Α1 μετά από δύο χρόνια.

Οι γηπεδούχοι έχουν στόχο φέτος, πέρα από την καλή πορεία στο πρωτάθλημα και τη διάκριση στο Κύπελλο και το αυριανό παιχνίδι είναι ένα σκαλοπάτι προς αυτό τον στόχο. Ο Γιώργος Σγούρδας δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα τραυματισμού ή τιμωρίας σε αντίθεση με τον ομόλογο του στον Απόλλων, Μπάμπη Σπυριδωνίδη ο οποίος θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Ηλία Σιδηρόπουλου που είναι τιμωρημένος αλλά και του Δημήτρη Τσαλίλη για επαγγελματικούς λόγους.

Tips

Έδρα : Δημοτικό Γήπεδο Κοπανού

Χιλιομετρική απόσταση  : 9.78 χλμ

Προϊστορία : 2014/2015 (Α2), 5-1


ao marinas makroxvri

ΑΟ Μαρίνας – Μακροχώρι : Διαφορά κατηγορίας και στο παιχνίδι του Δημοτικού Γηπέδου Μαρίνας, ωστόσο οι γηπεδούχοι είναι ιδιαίτερα επικίνδυνοι και θα θελήσουν μπροστά στο κοινό τους, να καταγράψουν μια σημαντική επιτυχία και έναν αποκλεισμό ομάδας που πέρσι αγωνιζόταν στη Γ Εθνική.

Ο Γιώργος Προδρόμου είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένος από την απόδοση των παικτών του στην πρεμιέρα της Α2 και το εμφατικό 6-2 επί της Δόξας Νάουσας. Από το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν προέκυψε κάποιο πρόβλημα τραυματισμού ενώ το ίδιο ισχύει και για τον Μάκη Γιαννόπουλο όσον αφορά τους “ασπρόμαυρους”, που θα μεταβούν στη Μαρίνα με πολύ καλή ψυχολογία, μετά τη νίκη κόντρα στον Μέγα Αλέξανδρο Τρικάλων και μάλιστα με τέρμα του Γιώργου Τσακαλίδη στο 93′.

Tips

Έδρα : Δημοτικό Γήπεδο Μαρίνας

Χιλιομετρική απόσταση  : 26.50 χλμ

Προϊστορία : Δεν υπάρχει πρόσφατη προϊστορία


Μακεδονικός Πλατάνου varvares

Μακεδονικός Πλατάνου – Αγροτικός Αστέρας Αγίας Βαρβάρας : Η μοναδική αναμέτρηση της 2ης αγωνιστικής που θα λάβει χώρα ανάμεσα σε ομάδες της Α2 Ερασιτεχνικής. Στο Δημοτικό Γήπεδο Πλατάνου, η ομάδα του Γιάννη Βασιλειάδη υποδέχεται τους “πράσινους” από την Αγία Βαρβάρα που δεν αγωνίστηκαν στην πρεμιέρα λόγω του προγραμματισμένου ρεπό. Από την άλλη πλευρά, ο Μακεδονικός παραχώρησε ισοπαλία 1-1 στον Εθνικό Κλειδιού, παρόλα αυτά έδειξε πως και φέτος θα είναι εκ των πρωταγωνιστών.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι “πράσινοι” του Πλατάνου έχουν εξαιρετική παράδοση στο Κύπελλο καθώς για δύο χρονιές τις τελευταίες σεζόν (2012-2013, 2014-2015) έφτασε μέχρι τους “8” του θεσμού και ιδιαίτερα στην έδρα τους είναι πολύ επικίνδυνοι. Χωρίς σημαντικές απουσίες οι δύο αντίπαλοι, με τον Μάριο Κατικαρίδη από πλευράς Αγροτικού να βλέπει μετά από καιρό όλους τους ποδοσφαιριστές να συμμετέχουν στην προετοιμασία της ομάδας.

Tips

Έδρα : Δημοτικό Γήπεδο Πλατάνου

Χιλιομετρική απόσταση  : 41.10 χλμ

Προϊστορία : Δεν υπάρχει πρόσφατη προϊστορία


 

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 2η αγωνιστικής του Κυπέλλου και οι 12 ομάδες που περνούν χωρίς αγώνα :

ΑΟ Μαρίνας – Μακροχώρι

ΑΣ Ειρηνούπολης – ΦΑΣ Νάουσα

ΓΑΣ Κοπανού – Απόλλων Αγίου Γεωργίου

Μακεδονικός Πλατάνου – Αγρ. Αστ. Αγ. Βαρβάρας

Οι αγώνες είναι νοκ άουτ και σε περίπτωση ισοπαλίας, ακολουθεί ημίωρη παράταση και στη συνέχεια πέναλτι. Οι ομάδες που προκρίθηκαν χωρίς αγώνα :

ΑΕ Χαρίεσσας, Άρης Παλαιοχωρίου, Φίλιππος Μελίκης, Ατρόμητος Διαβατού, Αχιλλέας Νάουσας, Κεραυνός Επισκοπής, Ποντιακή Νεολαία Αράχου, ΑΣ Πατρίδας, Άρης Παλαιού Σκυλιτσίου, Νίκη Αγκαθιάς, ΓΑΣ Ροδοχωρίου, ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected