Κατηγορίες
Κύπελλο ΕΠΣ Ημαθίας

ΓΑΣ Κοπανού – Απόλλων Αγίου Γεωργίου 2-6 (photos+vid)

DSCN0276Ένας Απόλλων βγαλμένος από μια άλλη…διάσταση και με 11 ποδοσφαιριστές που…ξέχασαν να κόψουν ταχύτητα καθ όλη τη διάρκεια του αγώνα, παρακολουθήσαμε σήμερα στο Δημοτικό Γήπεδο Κοπανού.

Η διαφορά κατηγορίας ανάμεσα στις δύο ομάδες αλλά και η πολύ σημαντική ενίσχυση στις μεταγραφές από πλευράς του ΓΑΣ δεν έπαιξαν κανένα απολύτως ρόλο, καθώς η απόδοση των φιλοξενούμενων ήταν πέρα για πέρα εξαιρετική.

Οι 100 περίπου φίλαθλοι που βρέθηκαν σήμερα στο γήπεδο, έγιναν μάρτυρες ενός πολύ επιθετικού παιχνιδιού, όπου και οι δύο ομάδες έπαιξαν για την πρόκριση. Το συγκρότημα του Γιώργου Σγούρδα, που παρουσιάστηκε κατά 9/11 με τη ενδεκάδα που αγωνίστηκε κόντρα στον Αχιλλέα Νάουσας το Σάββατο, ευτύχισε να προηγηθεί μόλις στο 2ο λεπτό, όταν ο Μάκης Σπανός κινήθηκε ωραία στον άξονα, πέρασε την κάθετη πάσα στον κενό χώρο στον Θοδωρή Πέτγαζλη και αυτός “σπάζοντας” το off side βρέθηκε απέναντι από τον Γώγο και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

DSCN0281

Οι περισσότεροι θεώρησαν πως οι “κιτρινόμαυροι” θα είχαν ένα εύκολο έργο, ωστόσο η εξέλιξη του παιχνιδιού τους διέψευσε!

Στο 6ο λεπτό και σε ένα γύρισμα του Χαραλαμπίδη προς τον τερματοφύλακα Ταραπάνο, αυτός υπερεκτίμησε τις δυνατότητες του, έχασε το κοντρόλ και ο δαιμόνιος σήμερα Κουτρουλιάς κυνήγησε τη φάση στέλνοντας τη μπάλα με πλασέ στα ανυπεράσπιστα δίχτυα του ΓΑΣ.

Σαν να μην έφτανε αυτό για τους γηπεδούχους, στο 12′ ο Κουτρουλιάς εκτέλεσε το φάουλ, ο Πέτγαζλης πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας στο ύψος της περιοχής, η κεφαλιά όμως που έπιασε προς τα πίσω πήρε περίεργη τροχιά με αποτέλεσμα η μπάλα να “κρεμάσει” τον Ταραπάνο και να καταλήγει στο βάθος της εστίας.

Εντυπωσιακή πραγματικά η εξέλιξη στο σκορ, ωστόσο το σερί για τους “πράσινους” δεν είχε ολοκληρωθεί… Αρχικά ο Χατηζεωργίου με δυνατό σουτ ανάγκασε τον Ταραπάνο σε εντυπωσιακή εκτίναξη και απόκρουση στο κόρνερ και στη συνέχεια, στο 19′ συγκεκριμένα πάλι από λάθος στο χώρο του κέντρου για τους γηπεδούχους, ο Καρυπίδης βγήκε από δεξιά και με παράλληλη πάσα βρήκε τον αφύλαχτο Χατζηγεωργίου ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να “γράψει” το 1-3.

Το σοκ μεγάλο για τους γηπεδούχους, που πλέον έπρεπε να ρισκάρουν στο έπακρο για να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση.

Σταδιακά ο ΓΑΣ άρχισε να παίρνει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, οι φιλοξενούμενοι πρόσεξαν περισσότερο την άμυνα τους και σημειώθηκαν δύο καλές φάσεις για τους γηπεδούχους. Αρχικά με τον Σπυρίδη που πλάσαρε άστοχα στο 38′ και στη συνέχεια μετά από κάθετη του Σπανού ο Πέτγαζλης σούταρε και ο Γώγος απέκρουσε με τους αμυντικούς να απομακρύνουν τον κίνδυνο.

Στο δεύτερο μέρος το παιχνίδι απέκτησε ακόμη πιο φρενήρη ρυθμό και το τέρμα του Πέτγαζλη έδωσε νέα τροπή στην αναμέτρηση. Ο ΓΑΣ φάνηκε να μπορεί να κάνει την ανατροπή και πίεσε ακόμη περισσότερο να φέρει το ματς στα ίσια, τόσο με τον Πέτγαζλη (είχε και δοκάρι στο 77′) όσο και με τον Σπανό.

DSCN0286

Στο 87′ όμως όλα τελείωσαν για τους γηπεδούχους, όταν σε μια κόντρα από πλευράς Απόλλων, ο Καρυπίδης έπεσε στο έδαφος σε ανατροπή του από τον Ταραπάνο και ο ρέφερι κ. Γιοβανόπουλος τον απέβαλε λόγω της προφανούς θέσης για γκολ.

Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο ίδιος παίκτης ο οποίος βρήκε στόχο και έγινε στόχος…εφόδου από τους πανηγυρίζοντες συμπαίκτες του. Στο επόμενο λεπτό, ήταν η σειρά του Δημήτρη Αντιφάκου να μην υπολογίσει σωστά στην περιοχή του, με αποτέλεσμα ο νεοεισελθών Γαλατσίδας να βρεθεί εκεί που έπρεπε και με προβολή “έγραψε” το 2-5, το οποίο ωστόσο δεν ήταν το τελευταίο για τους “πράσινους”!

Στο 90+2′ ο Καϊσίδης κέρδισε πέναλτι και το εκτέλεσε ο ίδιος, διαμορφώνοντας το εντυπωσιακό 2-6 που είναι ίσως η μεγαλύτερη νίκη σε εύρος νίκη του Απόλλων σε εκτός έδρας παιχνίδι για τον θεσμό του Κυπέλλου.

Να σημειώσουμε πως για τους φιλοξενούμενους αγωνίστηκε μετά από ένα χρόνο ο Δημήτρης Τρούπκος, που τραυματίστηκε την 1η αγωνιστική του περσινού πρωταθλήματος, όταν υπέστη κάταγμα στο πόδι.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο κ. Γιοβανόπουλος, με βοηθούς τους κ.κ. Γαβρά και Ασβεστάρα.

DSCN0277 DSCN0278

Συνθέσεις

ΓΑΣ Κοπανού : Ταραπάνος, Κοσμίδης, Κελέσμητος (86′ Αντιφάκος), Χαραλαμπίδης, Ντόγος, Μπούφι, Στογιάννης (46′ Σιδηρόπουλος Β.), Σπυρίδης, Σπανός, Γραμματικός (46′ Κατσουγιαννόπουλος), Πέτγαζλης.

Απόλλων Αγίου Γεωργίου : Γώγος, Ορφανίδης, Δημητρούσης Χ., Δημητρούσης Κ., Μιχαηλίδης, Γερμάνης, Νομικός (68′ Τρούπκος), Καρυπίδης, Κουτρουλιάς, Χατζηγεωργίου (88′ Γαλατσίδας), Καϊσίδης.

12083799_1125999780761650_1243871966_n

Το…τραπέζωμα όπως τους το τάξανε!

Τα τάματα ποτέ δεν τα παίρνεις πίσω και έτσι η διοίκηση του Απόλλων τραπέζωσε τους ποδοσφαιριστές μετά τη λήξη του αγώνα και τη μεγάλη πρόκριση κόντρα στον ΓΑΣ Κοπανού. Το κλίμα σαφώς θερμό μετά το εμφατικό 6-2 και ποδοσφαιριστές και διοίκηση το χάρηκαν με την ψυχή τους

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected