Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

ΑΕ Αλεξάνδρειας – Μακροχώρι 2-1 (photos)

DSCN0205Μέτριο παιχνίδι στο ΔΑΚ Αλεξάνδρειας αλλά ιδιαίτερα δραματικό έτσι όπως εξελίχθηκε.

Η ΑΕ Αλεξάνδρειας, μπροστά σε 150 περίπου θεατές και σε ιδανικές καιρικές συνθήκες για ποδόσφαιρο, επικράτησε του μαχητικού Μακροχωρίου και έμεινε μόνη τρίτη στον βαθμολογικό πίνακα.

Μπορεί οι “πράσινοι” να μην επανέλαβαν τις εμφανίσεις των προηγούμενων αγώνων, ωστόσο είχαν και πάλι τον τρόπο στην επίθεση και με σκόρερ τον Μίμη Μπενίσκο, πήραν το δεύτερο τρίποντο της φετινής σεζόν. Από την άλλη πλευρά, το Μακροχώρι πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις, έφερε το ματς στα ίσια στις αρχές του δευτέρου μέρους (έχασε και πέναλτι νωρίτερα) ωστόσο η απειρία αλλά και η αδράνεια σε καίρια σημεία της αναμέτρησης, επέφεραν τη δεύτερη ήττα στο πρωτάθλημα.

Το παιχνίδι δεν δρέπει δάφνες ποιότητας στο σύνολο του, ωστόσο κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον λόγω της εξέλιξης του.

DSCN0233 DSCN0224

Στο πρώτο μέρος, οι γηπεδούχοι είχαν την ελαφρά υπεροχή στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο περιορίστηκαν σε πολλές πάσες και λιγότερο σε επιθετικές προσπάθειες στα καρέ των φιλοξενούμενων, οι οποίοι είχαν πιο αμυντικό προσανατολισμό παίζοντας με πολλούς παίκτες πίσω από τη μπάλα.

Ένα τέρμα όμως λίγο πριν την ανάπαυλα, έμελλε να αλλάξει το ρου του παιχνιδιού και να δώσει νέο ενδιαφέρον στο δεύτερο 45λεπτο.

Ήταν το 42ο λεπτό όταν ο Νικολόπουλος έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Μπενίσκος κατέβασε ωραία με το στήθος, πάσαρε δίπλα στον Παναγιώτη Κούκλα και αυτός με ένα άπιαστο σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Χαρίση ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του.

Το Μακροχώρι όμως, με το ξεκίνημα της επανάληψης, έδωσε το στίγμα πως δεν θα παρατήσει το παιχνίδι. Στο 51′ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Μπρέγκου από τον Μυλωνά, με τον πορτιέρο όμως των “πρασίνων” να αποκρούει την εκτέλεση του ίδιου παίκτη, όμως οι “ασπρόμαυροι” ήταν αποφασισμένοι για την ισοφάριση.

DSCN0258 DSCN0268

Στο 59′ ο Τσακαλίδης έκανε το γέμισμα από δεξιά, ο Παπαδόπουλος προσπάθησε να απομακρύνει με κεφαλιά, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά προς το τέρμα, ο Μυλωνάς με υπερένταση αλλά και με τη βοήθεια του δοκαριού την απέκρουσε όμως αυτή στρώθηκε στον Δημοσθένους ο οποίος από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να φέρει το ματς στα ίσα.

Το γκολ αυτό αφύπνισε τους γηπεδούχους, οι οποίοι ανέβασαν στροφές πιέζοντας την άμυνα του Μακροχωρίου. Η πίεση αυτή ευοδώθηκε στο 72ο λεπτό, όταν ο Λίτσι μπήκε ωραία από τα δεξιά στη μεγάλη περιοχή, πάσαρε παράλληλα με στόχο τον Μπενίσκο και αυτός με ιδανικό πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό του τέρμα με τη φανέλα της ΑΕ Αλεξάνδρειας.

Στη συνέχεια, ο προπονητής των φιλοξενούμενων Μάκης Γιαννόπουλος ρίσκαρε για την ισοφάριση, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να ανοίξει και τους γηπεδούχους να βρίσκουν την ευκαιρία στην κόντρα ώστε να απειλήσουν με τρίτο τέρμα. Οι προσπάθειες όμως των φιλοξενούμενων δεν κατέληξαν σε κάποιο τέρμα και το τελευταίο σφύριγμα του ρέφερι κ. Καραντώνη βρήκε τους “πράσινους” να πανηγυρίζουν τη δεύτερη φετινή νίκη τους στο πρωτάθλημα.

Βοηθοί του κ. Καραντώνη, οι κ.κ. Γιάντσης και Κελεσίδης.

DSCN0206 DSCN0207

Συνθέσεις

ΑΕ Αλεξάνδρειας : Μυλωνάς, Νικολόπουλος, Κούκλας Π., Παπαδόπουλος, Θεοδωρόπουλος, Κούκλας Α., Λίτσι, Μόσχος, Μπενίσκος (88′ Λέκκας), Αναστάσης (65′ Γρηγοριάδης), Σαμαράς (74′ Τσιρίδης)

Μακροχώρι : Χαρίσης, Σερασκέρης Χ. (67′ Παπακωνσταντίνου), Τσακαλίδης, Κωτσόπουλος, Φιλιππίδης (78′ Κούφας), Δημοσθένους, Σταματίου, Σερασκιέρης Δ., Σταυρίδης, Μπρέγκου, Τσιφλίδης (46′ Πίκος)

*ευχαριστούμε θερμά το alexandriamou.gr για την ευγενική παραχώρηση των φωτογραφιών

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected