Γ Εθνική / Τοπικά

Γ Εθνική (2ος όμιλος) Αχέρων Καναλακίου – Πύρασος 0-1

c12f7ac77647e3ca3b8770705c61d540_LΠρώτη έξοδος για τον Πύρασο και πρώτο διπλό στη σεζόν! Η ομάδα της Ν. Αγχιάλου πέρασε με νίκη 1-0 από το Καναλάκι κόντρα στον Αχέροντα που έδωσε το πρώτο παιχνίδι στο γήπεδό του στη Γ’ Εθνική ύστερα από είκοσι χρόνια.

Ο Στέφανος Ξηροφώτος σε σχέση με τον πρώτο αγώνα, είχε τρεις αλλαγές, καθώς θέση στο βασικό σχήμα πήραν οι Βαν ντε Γουίχε κάτω από τα δοκάρια, Δημητριάδης στο αριστερό άκρο της άμυνας και Καρακώστας στην επίθεση, ο οποίος αντικατέστησε τον Αναστασίου που έμεινε στον πάγκο λόγω τραυματισμού.

Πρώτη καλή στιγμή στο ματς στο 7ο λεπτό όταν από σέντρα του Καψιώτη, σουτ του Κοντοβά κόντραρε σε σώματα αμυνομένων και κατέληξε κόρνερ. Οι «κυανόλευκοι» πέτυχαν νωρίς το γκολ, στο 11ο. Ο Τσιουρέλης έκανε παράλληλη σέντρα προς τον Κοντοβά και ο Πολυχρονάκης έστειλε την μπάλα άθελά του στα δίχτυα της ομάδας του.

Στο 34’ ο Λουκούμης έπιασε ωραίο σουτ που εξουδετέρωσε με τα ακροδάχτυλα σε κόρνερ ο Βαν ντε Γουίχε, ενώ στο 35′ οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα παίκτες καθώς ο Μακρυγιάννης δέχθηκε απευθείας κόκκινη κάρτα για χτύπημα στον Μπόρα εκτός φάσης και το αξιοπερίεργο είναι πως ο παίκτης του Αχέροντα είχε μπει στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή ένα λεπτό νωρίτερα!

Ακολούθησε μια ευκαιρία για την ομάδα του νομού Πρέβεζας σε φάση διαρκείας με σουτ του Ντέτσικα που έδιωξε ο γκολκίπερ του Πυράσου κι ακολούθως ο Στεφανής με κεφαλιά και στο 42′ οι Αγχιαλίτες είχαν μεγάλη ευκαιρία όταν παράλληλη μπαλιά του Μαλακασιώτη, εκμεταλλεύτηκε ο Τσιουρέλης, έκανε τακουνάκι από τη μικρή περιοχή, αλλά απομάκρυνε ο Θεοδωράκης λίγο πριν τη γραμμή του τέρματος.

Στην επανάληψη, ο Τσιουρέλης έκανε κεφαλιά-πάσα για τον Καρακώστα που πλάσαρε πάνω από τον εξερχόμενο Πάντο με την μπάλα να φεύγει άουτ, δύο φορές από καλή θέση ο Κοντοβάς ήταν άστοχος, ενώ οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 74′ με κεφαλιά του Πάνου που πέρασε στα πλάγια και στο 78′ με σουτ του Τσομπάι που βρήκε σε ετοιμότητα τον Βαν ντε Γουίχε. Στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Πύρασος είχε φάσεις, με δύο σουτ του Σαμαρά στο 80′ και 84′, που απέκρουσε ο Πάντος και έφυγε άουτ αντιστοίχως.

Περίπου 200 φίλαθλοι παρακολούθησαν την ενδιαφέρουσα συνάντηση, με τον Πύρασο να ελέγχει το ματς από το ξεκίνημα αλλά να παίζει …με τη φωτιά, αφού έχοντας αριθμητικό πλεονέκτημα για μία ώρα, δεν κατάφερε να σκοράρει δεύτερο τέρμα ώστε να “κλειδώσει” τη νίκη και να πάει στο φινάλε χωρίς άγχος. Το σημαντικό όμως είναι πως η ομάδα του Ξηροφώτου έβαλε τους πρώτους της πόντους στη συγκομιδή και ξεκίνησε ιδανικά τα εκτός έδρας παιχνίδια.

Συνθέσεις

Αχέρων Καναλακίου: Πάντος, Κουμπής, Ντέτσικας, Μπάκας, Πάνος, Πολυχρονάκης (34′ λ.τρ. Μακρυγιάννης), Σιώρος (70′ Δήμας), Θεοδωράκης, Τσομπάι, Λουκούμης (58′ Κυριακάκης), Β. Κωνσταντίνου.

Πύρασος: Bαν ντε Γουίχε, Καψιώτης, Δημητριάδης, Μπόρας, Στεφανής, Βαγγελάκος, Κοτζαθανάσης, Μαλακασιώτης (63′ Σαμαράς), Τσιουρέλης, Κοντοβάς (87′ Αναστασίου), Καρακώστας (81′ Χατζητρακόσιας).

magnesiasports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected