Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Γ Εθνική (2ος όμιλος) Πιερικός – Φωκικός 1-0

DSC_0099Καλύτερος ο Πιερικός στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης του με τον Φωκικό, πήρε δίκαια την νίκη και τους 3 βαθμούς, με γκολ που πέτυχε με κεφαλιά ο Καράμπελας.

Στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι διατήρησαν μια άκαρπη υπεροχή με κινητήριο άξονα το Μ. Παπαδόπουλο και τις στημένες φάσεις.

Καλύτερες στιγμές στο 33΄και το 35΄με τον προωθημένο Ιορδανίδη, που, ωστόσο, δεν μπόρεσε να νικήσει το διακριθέντα γκολκίπερ του Φωκικού, Καρατάσο. Μοναδική καλή στιγμή για την ομάδα της Άμφισσας στο 41΄, όταν ο δραστήριος Κόσουτιτς σέντραρε παράλληλα, αλλά μπλόκαρε ο Φιρινίδης.

Στην επανάληψη την πρώτη καλή στιγμή είχε ο Φωκικός με καλό σουτ από τον Ουατάρα. Παράλληλα, ο Ν. Ανδρέου προσπάθησε να ισορροπήσει τον αγώνα, αντικαθιστώντας το μέσο Γεωργαντόπουλο με το νεοαποκτηθέντα φορ Σαββίδη.

Περνώντας ο χρόνος οι γηπεδούχοι ανέβαζαν στροφές κι απείλησαν δύο φορές στο 56΄και το 58΄με τους Γεωργίου και Καράμπελα αντίστοιχα, που βρήκαν σε ετοιμότητα τον Καρατάσο. Από εκεί και πέρα, οι γηπεδούχοι πήραν περισσότερα μέτρα στο γήπεδο, απόρροια της ελλιπούς προετοιμασίας που αναγκαστικά χαρακτηρίζει αυτό το διάστημα το αμφισσιώτικο συγκρότημα και που επεσήμανε στις δηλώσεις του κι ο προπονητής των γηπεδούχων. Κάτι που φάνηκε στο 66΄.

Τότε, σε μια τραβέρσα Μποσασβίλι και Καρατάσος δεν μπόρεσαν να συνεννοηθούν – ο κεντρικός αμυντικός του Φωκικού ενσωματώθηκε στις προπονήσεις μόλις την Τρίτη – με αποτέλεσμα ο καιροφυλακτών Καράμπελας με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά να πετύχει το γκολ που έκρινε τον αγώνα.

Η επίτευξη του γκολ έδωσε πρόσθετη ώθηση στους παίκτες του Ν. Ζαλίκα, που ως το 75΄προσπάθησαν να καθαρίσουν το ματς, χωρίς, ωστόσο, αποτέλεσμα.

Στο τελευταίο δεκαπεντάλεπτο οι γηπεδούχοι οπισθοχώρησαν, προκειμένου να κρατήσουν το τελικό αποτέλεσμα κι είναι ενδεικτικό ότι πραγματοποίησαν και τις 3 αλλαγές τους στα τελευταία 5 λεπτά, ενώ ο Φωκικός ανέβηκε στο προσκήνιο, ώστε να φέρει το ματς στα ίσα.

Οι παίκτες του Φωκικού πίεσαν την εστία του Φιρινίδη κι έχασαν την καλύτερη ευκαιρία τους στο 78΄, όταν σουτ του Μπονγκ από επίκαιρη θέση κόντραρε σε πόδι αμυντικού κι έδωσε την ευκαιρία στον έμπειρο γκολκίπερ του Πιερικού να αποσοβήσει την ισοφάριση.

Σε γενικές γραμμές το αποτέλεσμα κρίνεται δίκαιο. Μπορεί ο Φωκικός να δέχτηκε ένα μάλλον φτηνό γκολ, ωστόσο, οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του ματς, ήταν πιο προετοιμασμένοι, κυκλοφόρησαν την μπάλα και δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες, όπως παραδέχτηκε κι ο Ν. Ανδρέου στη συνέντευξη Τύπου, με καλύτερο παίκτη το Μ. Παπαδόπουλο.

Από την άλλη πλευρά, ο εκπρόσωπος της Φωκίδας ήταν καλά στημένος, σφιχτός στην άμυνα, έβαλε την μπάλα κάτω, αλλά, όπως προείπαμε, “πληρώνει” την αργοπορημένη έναρξη της προετοιμασίας του και την ελλιπή, ακόμα, συνοχή του.

Για άλλη μια φορά Ουατάρα και Μπονγκ έδειξαν πολύ καλά στοιχεία, ενώ φανερό έγινε πως κι ο Κόσουτιτς θα βοηθήσει πολύ, όντας ένας κοντρολαρισμένος παίκτης, που γνωρίζει καλά τα μυστικά του αθλήματος, ενώ ο κόουτς του Φωκικού στο Press Room ζήτησε την έλευση κι έμπειρων ποδοσφαιριστών.

DSC_0123 DSC_0125

Συνθέσεις

Πιερικός (Νίκος Ζαλίκας): Φιρινίδης, Παπουτσογιαννόπουλος, Ιορδανίδης, Κώτσιας, Ανδρέου, Τροΐρης, Καράμπελας (90+ Γιαλαμίδης), Κωνσταντίνου, Μ. Παπαδόπουλος-Τσεβάς (89΄Σ. Παπαδόπουλος), Γεωργίου (86΄Τζιώλης)

Φωκικός (Ν. Ανδρέου): Καρατάσος, Καμβύσης, Μαυρουδής, Μποσασβίλι, Αθανασιάδης-Σβίγγος, Ουατάρα, Μπονγκ, Γεωργαντόπουλος (46΄Σαββίδης), Κόσουτιτς, Γεωργουσόπουλος

*pieriasport.blogspot.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected