Διάφορα

Cafe “Relax” – Η Εθνική και το ντέρμπι “αιωνίων” στους δέκτες μας!

Αθλητική βραδιά και η αποψινή στο Cafe “Relax” (Κεντρικής 141, Πλατεία Αγίου Αντωνίου) με την μετάδοση των αγώνων της Εθνικής ομάδας στο Μπέλφαστ για τα προκριματικά του Euro 2016 και του ντέρμπι των αιωνίων στο μπάσκετ

1259211

Ξεκίνημα με ντέρμπι στη σεζόν, αφού ο Ολυμπιακός υποδέχεται στο -άδειο- ΣΕΦ τον Παναθηναϊκό (21:00, Novasports 2&2HD) για τα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Πάντα η γοητεία του κορυφαίου ευρωπαϊκού ντέρμπι στο μπάσκετ είναι μεγάλη. Με κόσμο ή χωρίς, νωρίς ή αργά, με σπουδαίο διακύβευμα ή όχι. Το πρώτο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός… έρχεται και μια θέση στην τετράδα του Κυπέλλου θα διεκδικηθεί.

Το ΣΕΦ άδειο λόγω τιμωρίας, το παρκέ του όμως γεμάτο προσωπικότητες. Σπανούλης, Διαμαντίδης, Καλάθης, Πρίντεζης, Ραντούλιτσα και πάρα πολλοί άλλοι θα πουν «καλή χρονιά» με ντέρμπι.

Οι γηπεδούχοι, πρωταθλητές Ελλάδας του Γιάννη Σφαιρόπουλου θα υποδεχθούν τους «πράσινους» χωρίς τον Οθέλο Χάντερ που είναι τραυματίας. Ολοι οι υπόλοιποι «ερυθρόλευκοι» είναι ετοιμοπόλεμοι, παλιοί και νέοι (Χάκετ, Στρόμπερι, Γιανγκ, Μιλουτίνοφ, Αθηναίου).

Στην… πρώτη, επίσημη παρουσία του Σάσα Τζόρτζεβιτς στον «πράσινο» πάγκο, ο Παναθηναϊκός καλωσορίζει τον Τζέιμς Γκιστ ξανά στις επάλξεις. Η τιμωρία του Αμερικανού έληξε και ο ίδιος είναι απόλυτα έτοιμος για δράση. O Καλάθης επανέρχεται στην ελληνική πραγματικότητα, Κούζμιτς-Ραντούλιτσα-Φελντέιν-Πάβλοβιτς θα γευτούν για πρώτη φορά το κλίμα ενός τέτοιου ντέρμπι και στα… πιτς παραμένει ο άτυχος του περσινού φινάλε, Νίκος Παππάς.

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των προημιτελικών:

Τετάρτη (7/10)

ΠΑΟΚ-Ρέθυμνο 73-67

Αρης-ΑΕΚ 64-61

Πέμπτη (8/10)

Φάρος-Κηφισιά 18:00/Novasports 1&1HD

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 21:00/Novasports 2&2HD

greece_nir

Χωρίς ελπίδες πρόκρισης και με μοναδικό στόχο την πρώτη νίκη στον όμιλο, η Εθνική μας Ομάδα αντιμετωπίζει απόψε το βράδυ (21:45) τη Βόρεια Ιρλανδία στο Μπέλφαστ.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ταξίδεψε στο Μπέλφαστ ουσιαστικά για την τιμή των όπλων. Οι παίκτες του Κώστα Τσάνα θέλουν έστω και την ύστατη στιγμή να διορθώσουν κάπως το πολύ κακό τους πρόσωπο στα προκριματικά πανηγυρίζοντας την πρώτη τους νίκη στον όμιλο.

Από την άλλη η Βόρεια Ιρλανδία περιμένει το παιχνίδι με μεγάλη ανυπομονησία καθώς με νίκη απέναντι στην Ελλάδα εξασφαλίζει την πρόκρισή της στα τελικά του Euro 2016, όντας πρώτη στον όμιλο με 17 βαθμούς. Το «Γουίντσορ Παρκ» αναμένεται να είναι sold out καθώς ο Βορειοϊρλανδοί είναι έτοιμοι να γιορτάσουν μία ιστορική πρόκριση για την ομάδα τους σε περίπτωση νίκης.

Ο Κώστας Τσάνας προσανατολίζεται στο να τοποθετήσει τον Βαγγέλη Μόρα στο κέντρο τυης άμυνας πλάι στον Σωκράτη Παπασταθόπουλο από τη στιγμή που οι Μανωλάς και Κυριάκος Παπαδόπουλος δεν ταξίδεψαν με τιμωρία και τραυματισμό αντίστοιχα. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Καρνέζης με αριστερά τον Χολέμπας και δεξιά τον Τοροσίδη. Στα χαφ Τζιόλης, Κονέ και Σάμαρης αναμένεται να αποτελέσουν την τριάδα με αριστερά τον Καρέλη, δεξιά τον Φορτούνη και στην κορυφή της επίθεσης τον Μήτρογλου.

Από την άλλη πλευρά, στη Βόρεια Ιρλανδία δεν λείπουν τα προβλήματα καθώς ο αναμορφωτής του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας, Μάικλ Ο’Νιλ δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Τζόνι Έβανς και τους τραυματίας Λάφερτι,. Μπέιρντ και ΜακΛάφλιν. Η Βόρεια Ιρλανδία αναμένεται να παραταχθεί με ένα σχήμα 4-5-1 με τους ΜακΓκόβερν, Χιουζ, Μπραντ, ΜακΟλεϊ, Κάθκαρτ, ΜακΝεϊρ, Νόργουντ, Ντέιβις, Κόρι Έβανς, Ντάλας και Μαγκένις.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ελλάδα έχει θετική προϊστορία κόντρα στη Βόρεια Ιρλανδία, μετρώντας τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες στις έξι αναμετρήσεις που έχουν δώσει μέχρι σήμερα.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected