Κατηγορίες
Football League

Football League – Τι έγινε στα ματς που έριξαν την αυλαία στη 4η αγωνιστική

1b61b449206bee159b838ef0eb1537ef_LΧανιά – Κισσαμικός  0-1

Την πρώτη νίκη στην ιστορία της στο πρωτάθλημα Football League ΟΠΑΠ πανηγύρισε η ομάδα από το Καστέλι, που νίκησε στο τοπικό ντέρμπι των Χανίων τον ΑΟΧ, με 1-0 στα Περιβόλια.

“Χρυσός” σκόρερ για τον Κισσαμικό ο Γιάννης Ταραλίδης στο 32′, ενώ “φύλακας-άγγελος” της εστίας των “κυανόλευκων” ήταν ο Ημαθιώτης Γιώργος Λαζαρίδης, με τις θετικές του επεμβάσεις.

Τρία δοκάρια είχαν οι γηπεδούχοι με τους Ρίκκα (37′) και Γκέσιο (76′) και Μασάδο (86′) μετά την απόκρουση του Λαζαρίδη.

Το “φιλμ” του αγώνα

9’ Φάουλ του Μασάδο, ο Τσούτσης με δεύτερη προσπάθεια κατάφερε να σουτάρει μέσα από την περιοχή με τον Λαζαρίδη να αποκρούει σε κόρνερ.
10’ Ο Γκέσιος μένει μόνος του μέσα στην περιοχή και πλασάρει για να σώσει εκπληκτικά και πάλι ο Λαζαρίδης την εστία του.
25’ Σέντρα Σακελλαρίου ο Μάντζης γυρίζει προς την εστία και κάνει το σουτ, με τον Μπλάζιτς να μπλοκάρει χωρίς πρόβλημα
32’ ΓΚΟΛ: Κόρνερ του Μάνιας, η μπάλα φτάνει στον Ταραλίδη, που με δυνατό σουτ πετυχαίνει το 0-1.
36’ Φάουλ του Μασάδο, κεφαλιά του Γκέσιου ψηλά άουτ.
37’ ΔΟΚΑΡΙ: Σουτ του Ρίκκα στο δοκάρι.
45’ Σουτ του Ρίκκα ο Λαζαρίδης αποκρούει σε κόρνερ.
51’ Κόρνερ του Μασάδο κεφαλιά του Κουρδάκη μπλοκάρει ο Λαζαρίδης.
60’ Σουτ του Μάνιας μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια ο Μπλάζιτς.
61′ Διαμαρτυρίες της ομάδας μας για δεύτερη κίτρινη στον Ρίκκα για κράτημα.
71’ Φάουλ του Μασάδο κεφαλιά του Γκέσιου άουτ.
76’ ΔΟΚΑΡΙ: Σουτ του Γκέσιου στο κάθετο δοκάρι.
83′ Νέες διαμαρτυρίες της ομάδας μας για δεύτερη κίτρινη στον Ηρακλή, σε δυνατό μαρκάρισμα που επιχείρησε.
86’ ΔΟΚΑΡΙ: Σουτ του Μασάδο αποκρούει με τα ακροδάκτυλα ο Λαζαρίδης, με τη μπάλα να βρίσκει και στο οριζόντιο δοκάρι.
88’ Σουτ του Λίτα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.
90+1’ Σουτ του Σμίλτου λίγο έξω από την εστία

 

Συνθέσεις

ΑΟ Χανιά (Θωμάς Γράφας): Μπλάζιτς, Παγώνης, Κουρδάκης, Μπριλάκης, Γεωργίου, Ρίκκα (65’ Λίτα), Ηρακλής, Τσούτσης (50’ Σαϊνέ), Μασάδο, Δεινόπαπας (82’ Σταματής), Γκέσιος.

Κισσαμικός (Σπύρος Μπαξεβάνος): Λαζαρίδης, Τσουβαλτσίδης, Γιαννίτσης, Ταραλίδης, Σακελλαρίου (57’ Τσοντάκης), Πότσι, Σελινιωτάκης, Μάντζης (83’ Σμίλτος), Μάνιας, Βαττής (69’ Τσικουδάκης)

Lamia-apollon1

Λαμία – Απόλλων Σμύρνης  0-0

Δεν ανέδειξε νικητή η αναμέτρηση του ΠΑΣ Λαμία και του Απόλλωνα Σμύρνης στο πλαίσιο της 4ηςαγωνιστικής της Football League.

Οι δύο ομάδες πρόσεξαν μάλλον περισσότερο να μη δεχθούν κάποιο τέρμα παρά να σκοράρουν, κάτι που επηρέασε σημαντικά την εικόνα ειδικά του πρώτου μέρους.

Ούτε η επανάληψη όμως έκρυβε σημαντικές συγκινήσεις με τη Λαμία να έχει την καλύτερη της στιγμή στο 51΄ σε κεφαλιά του Νεόφυτου από κοντινή απόσταση που έφυγε μόλις πάνω από τα δοκάρια του Ταΐρη. Στην αντίπαλη εστία ένα φάουλ του Παρπέξ στο 77’ δυσκόλεψε το Ρίζο που παραχώρησε κόρνερ.

Αυτή ήταν η δεύτερη σερί ισοπαλία για την ομάδα του Γιώργου Βαζάκα που είδε το ματς από την εξέδρα λόγω τιμωρίας.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Βαγγέλης Κορδολαίμης, (Ηλίας Μητάρης και Μανώλης Δουλγεράκης) από την Ανατ. Αττική που απέβαλε με τη λήξη τον Φαρινόλα, ενώ και η Λαμία τελείωσε στον αγωνιστικό χώρο με δέκα παίκτες εξαιτίας τραυματισμού του Σερτζίνιο και ενώ είχαν γίνει και οι τρεις αλλαγές.

Συνθέσεις

ΠΑΣ Λαμία: Ρίζος, Ζουλιώτης, Κοντέων, Κοτσώνης, Τσαμούρης, Σιλιγαρδάκης, Σερτζίνιο, Νεόφυτος, Τζόκιτς (76’ Ενγκουέμ), Πίντο (58’ Αντωνίου), Τριανταφυλλάκος (86’ Τόσκας)

Απόλλων Σμύρνης: Ταΐρης, Πάνος, Δεληζήσης, Βαλεριάνος, Γκότοβος, Λαγός (68’ Τζιώρας), Κονέ (82’ Αλμπάνης), Παρπέξ, Φατιόν, Συμελίδης ( 53’ Φαρινόλα) , Κρητικός

*efthia.gr

ff3ee11f726b9ac98f967172f516a911_L

Αχαρναϊκός – Ολυμπιακός Βόλου  1-1

Μέτρια εμφάνιση για τον Ολυμπιακό σήμερα στο Μενίδι, που συνοδεύτηκε με το πρώτο εκτός έδρας θετικό αποτέλεσμα.

Δημιούργησε δύο φάσεις σ’ όλο το ματς, προηγήθηκε στο 44ο λεπτό με ωραίο τέρμα του Ντεπέτρις αλλά δεν μπόρεσε να το κρατήσει καθώς στο 85ο λεπτό, ο Αθανασίου αιφνιδίασε τον Στρατηλάτη και ισοφάρισε με απευθείας φάουλ. Παραλίγο να πετύχουν την ολική ανατροπή οι γηπεδούχοι στο φινάλε, αποχώρησε τραυματίας στα πρώτα λεπτά της επανάληψης ο Φερνάντες.

Ο Σούλης Παπαδόπουλος παρέταξε την ομάδα του με τον νεαρό Αλαμάνη στην κορυφή της επίθεσης, ο οποίος σε ηλικία 18 ετών και 7 μηνών, έκανε ντεμπούτο στη Φούτμπολ Λιγκ. Επίσης, ο νέος τεχνικός του Ολυμπιακού τοποθέτησε τον Γιώργο Ντάσιο στη φυσική του θέση, αυτή του δεξιού μπακ και όχι στο κέντρο της άμυνας. Έτσι, το ματς στο Μενίδι ξεκίνησαν ο Στρατηλάτης κάτω από την εστία, στην άμυνα δεξιά ο Ντάσιος, αριστερά ο Μπουτζίκος και στόπερ οι Αρβανίτης, Καραμανλής. Δίδυμο στα χαφ οι Φερνάντες, Τσιάρας, πιο μπροστά στις πτέρυγες οι Τσιλιγκίρης, Νικολιάς και Ντεπέτρις σε επιτελικό ρόλο, ενώ ο Αλαμάνης ήταν ο σέντερ φορ.

Μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά, ο Αχαρναϊκός πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και προσπάθησε να δημιουργήσει φάσεις στην περιοχή του Στρατηλάτη. Στο 19ο λεπτό, ο Μαρής δεν μπόρεσε να πάρει την κεφαλιά όπως θα ήθελε, με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει πλάγιο άουτ, ενώ λίγο αργότερα, ένα σουτ του Ομπράντοβιτς δεν δυσκόλεψε τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού.

Οι “ερυθρόλευκοι” είχαν μια υποψία ευκαιρίας στο 31′ όταν σέντρα του Μπουτζίκου δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί ο Αλαμάνης, δύο λεπτά πιο μετά, ο Τσιάρας με τάκλιν ανέκοψε την τελευταία στιγμή πάσα του Ομπράντοβιτς πριν η μπάλα φθάσει στον Ταμπάκη. Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε πολλές συγκινήσεις, μέχρι το 44ο λεπτό όμως. Τότε, οι γηπεδούχοι είχαν καλή φάση από εκτέλεση κόρνερ με κεφαλιά του Ματσούκα που μπλόκαρε ο Στρατηλάτης και στην αντεπίθεση, έγινε το 0-1. Στην πρώτη του ευκαιρία, ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ.

Ο Νικολιάς με την ταχύτητά του, έκανε προσωπική ενέργεια από τα δεξιά και την κατάλληλη στιγμή, πάσαρε στον Ντεπέτρις. Ο Αργεντινός με κλειστή ντρίμπλα απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο και εκτέλεσε με πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, στέλνοντας την μπάλα στη δεξιά γωνία του Παγούδη. Ήταν το πρώτο τέρμα για τον 25χρονο μεσοεπιθετικό στο ελληνικό πρωτάθλημα και σημειώθηκε σε ένα σημείο ελάχιστα πριν οι ομάδες πάνε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.

Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι έγιναν πιο επιθετικοί, δεν είχαν όμως τη μεγάλη φάση. Στο 53ο λεπτό αποχώρησε τραυματίας από τον αγωνιστικό χώρο ο Φερνάντες και αντικαταστάθηκε στον άξονα της μεσαίας γραμμής από τον Νάστο, σαφώς σε πιο ανασταλτικό ρόλο. Κεφαλιά του Παβίσεβιτς στο 61′ έφυγε πάνω από τα δοκάρια, ενώ αργότερα σου του Ομπράντοβιτς δεν ήταν επικίνδυνο. Για τους “ερυθρόλευκους” μια καλή στιγμή καταγράφηκε στο 70ό λεπτό όταν ο Νικολιάς τροφοδότησε τον Τσιλιγκίρη ο οποίος από πλάγια θέση, σούταρε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων, σε μία από τις λιγοστές τελικές προσπάθειες για τη βολιώτικη ομάδα.

Οι παίκτες του Αχαρναϊκού πίεσαν για την ισοφάριση και την πέτυχαν από μια στημένη φάση στο 85ο λεπτό. Ο Αθανασίου σκόραρε με απευθείας εκτέλεση φάουλ από καλή θέση, που έσκασε στο έδαφος, αιφνιδίασε και δεν μπόρεσε να αποκρούσει ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού. Μάλιστα, η ομάδα του Μενιδίου παραλίγο να πετύχει την ολική ανατροπή, όπως είχε κάνει την Τετάρτη ο Πανσερραϊκός. Στο 90ό λεπτό, ο Φιγκέιρα έχασε μεγάλη ευκαιρία, καθώς βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, όμως το πλασέ του δεν ήταν καλό και ο Στρατηλάτης επενέβη σωτήρια.
Οι “ερυθρόλευκοι” ήταν κοντά σε μια “επαγγελματική” νίκη, αλλά στο τέλος θα πρέπει να είναι ικανοποιημένοι με το βαθμό της ισοπαλίας, το πρώτο θετικό αποτέλεσμα εκτός έδρας που τους κρατάει χαμηλά στο βαθμολογικό πίνακα.

Συνθέσεις

Αχαρναϊκός: Παγούδης, Σωτηράκος, Μωυσιάδης, Κωστόπουλος, Μαρής (68′ Φιγκέιρα), Χριστοφιλέας, Ομπράντοβιτς, Μουστάκης, Ματσούκας (55′ Καλογερόπουλος), Ταμπάκης (46′ Αθανασίου), Παβίσεβιτς.

Ολυμπιακός Βόλου: Στρατηλάτης, Καραμανλής, Ντάσιος, Αρβανίτης, Μπουτζίκος, Τσιάρας, Φερνάντες (53′ Νάστος), Νικολιάς (72′ Μοράν), Τσιλιγκίρης, Αλαμάνης (82′ Χιντζίδης), Ντεπέτρις.

magnesiasports.gr

panserraikos-20431Καλλιθέα – Πανσερραϊκός  1-1

Ένα ματς που δε μπορείς να κερδίσεις, φρόντισε να μη το χάσεις λένε οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου και η αλήθεια είναι πως ο Πανσερραϊκός στάθηκε αρκετά τυχερός κόντρα στην Καλλιθέα προκειμένου να καταφέρει να μη φύγει ηττημένος από το γήπεδο του Μπραχαμίου και να πάρει έστω και την ύστατη ώρα τον χρήσιμο βαθμό της ισοπαλίας.

Στα δύο μέχρι τώρα παιχνίδια του Πανσερραϊκού το πρόβλημα εστιαζόταν στην άμυνα, με την ομάδα να έχει δεχθεί συνολικά 4 γκολ σε 270′ λεπτά, ωστόσο στο σημερινό ματς οι «κόκκινοι» σίγησαν και επιθετικά, σε αντίθεση με τις αρκετές ευκαιρίες που δημιουργούσαν στα προηγούμενα ματς, καθώς είναι χαρακτηριστικό πως δεν δημιούργησαν τελική προσπάθεια εντός της εστίας και η μοναδική φορά που χρειάστηκε να επέμβει ο τερματοφύλακας Κατσούλης, ήταν για να κάνει το πέναλτι στον Φουρτάδο στις καθυστερήσεις.

Σε ένα μέτριο έως κακό γενικότερα ματς, η Καλλιθέα δεν ήταν καλύτερη, ωστόσο κατάφερε και είχε τις καλές τις στιγμές δημιουργικά, έστω και από προσωπικές εμπνεύσεις και αυτές είχαν ως αποτέλεσμα ένα γκολ, δύο δοκάρια και 2-3 ακόμη αξιόλογες προσπάθειες, οπότε σίγουρα έχει λόγο να λέει πως θα μπορούσε να κερδίσει. Και βέβαια ευτύχησε να προηγηθεί σε ένα χρονικό σημείο που ο Πανσερραϊκός είχε αρχίσει να ανεβαίνει, κόβωντας του τα φτερά.

Το παιχνίδι του Πανσερραϊκού συνοδεύτηκε από πολλά λάθη κυρίως στην μεσαία γραμμή και έλλειψη τρόπων διάσπασης της αντίπαλης άμυνας, για αυτό και οι παίκτες του Κώστα Βασιλακάκη ήταν ακίνδυνοι, αφού δεν υπήρχαν βοήθειες ούτε από τα πλάγια, ούτε από τον άξονα για να τροφοδοτηθεί ο Φουρτάδο.

Ο αγώνας απέκτησε ενδιαφέρον μετά το 90′ όταν ο Φουρτάδο κέρδισε το πέναλτι από τον Κατσούλη, ο τερματοφύλακας της Καλλιθέας αποβλήθηκε και με τις αλλαγές να έχουν ολοκληρωθεί φόρεσε γάντια ο Σταύρου. Ο Πανσερραϊκός ισοφάρισε με το 3ο γκολ σε ισάριθμα ματς από τον επιθετικό του και ενώ είχε κάποια λεπτά να εκμεταλλευτεί την απουσία τερματοφύλακα στην αντίπαλη εστία, την τελευταία στιγμή γλίτωσε από την ήττα με το δοκάρι των γηπεδούχων.

Στο τέλος του ματς υπήρξε ένταση με τους οπαδούς της Καλλιθέας να πετούν μπουκάλια, ενώ υπήρξε και έντονος διάλογος ανάμεσα σε Κατσούλη και Φουρτάδο με τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων να λέει στον επιθετικό του Πανσερραϊκού ότι έκανε θέατρο…

Συνθέσεις

ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Ν. Παντέλης): Κατσούλης, Λεβέντης, Σταμόπουλος (55′ λ.τ. Σταύρου), Τσώνης, Πίκολο, Ρουσάκης, Κατσικογιάννης (71′ Τεγούσης), Μπούζας, Τζάκσον, Φράγκος, Λουκάνοβιτς (61′ Μασένα)

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Κ. Βασιλακάκης): Ανδρούτσος, Στεργιανός, Κουκόλης, Σιάκκας, Ιωαννίδης, Τσιμίκας (80′ Ρούτσης), Μπαλού, Μπεριάν (72′ Αγγελούδης), Ατματσίδης, Ραμίρεζ (63′ Πόποβιτς), Φουρτάδο

*serressport.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected