Κατηγορίες
Διάφορα

Ξεμπλοκάρει το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα

55e79639cae404107f1071c4595a749c_LΈως τα τέλη Οκτωβρίου θα είναι έτοιμες και θα έχουν πάρει και τις απαραίτητες υπογραφές, οι δύο ξεχωριστές υπουργικές αποφάσεις που χρειάζονται για να χορηγηθεί πρόσθετη χρηματοδότηση, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί ομαλά η πιλοτική εφαρμογή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

Ακολούθως, οι υπηρεσίες πρόνοιας σύμφωνα με αποκλειτικές πληροφορίες του dikaiologitika.gr, θα ορίσουν την ημερομηνία που θα γίνει η καταβολή της επόμενης δόσης στους περισσότερους από τους δικαιούχους της συγκεκριμένης παροχής, με στόχο κάτι τέτοιο να καταστεί δυνατό στις αρχές Νοεμβρίου.

Η εμπλοκή που ανέκυψε με το ΕΕΕ, οφείλεται στο γεγονός ότι η αρχική υπουργική απόφαση που είχε υπογραφεί πριν από ένα έτος, όταν τέθηκε σε λειτουργία η πιλοτική εφαρμογή του σε 13 δήμους, στις περιφέρειες όλης της χώρας, προέβλεπε δαπάνη έως 20 εκατ. ευρώ. Επειδή όμως οι δικαιούχοι του συγκεκριμένου βοηθήματος ανήλθαν πάνω από τις 20.000, η δαπάνη ξεπέρασε τον αρχικό σχεδιασμό. Στις υπουργικές αποφάσεις που θα υπογραφούν τις επόμενες ημέρες από τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας, θα τονίζεται επέκταση της δαπάνης για το εν λόγω βοήθημα, τουλάχιστον κατά 5 εκατ. ευρώ, πέραν της αρχικής πρόβλεψης.

Σε πρώτη φάση, θα οριστεί ημερομηνία καταβολής του ΕΕΕ, σε πάνω από 15.000 δικαιούχους, οι οποίοι προηγούνται στις σχετικές λίστες που έχουν δημιουργηθεί στις υπηρεσίες πρόνοιας του υπουργείου Εργασίας, αλλά και των δήμων που έχουν αναλάβει την ολοκλήρωση του προγράμματος. Ταυτόχρονα, έχουν συσταθεί σχετικές επιτροπές για να διερευνήσουν τις περίπου 1.000 περιπτώσεις που εκκρεμούν ακόμη, λόγω έλλειψης κάποιων από τα δικαιολογητικά που απαιτούνται. Διαπιστώνονται όμως πρόσθετες δυσκολίες, επειδή οι «εν δυνάμει» δικαιούχοι είτε αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, είτε λόγω πρακτικής αδυναμίας (πχ άστεγοι), δεν διευκολύνουν τις υπηρεσίες να ολοκληρώσουν τη διαδικασία.

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected