Κατηγορίες
Basket

Α1 Μπάσκετ – Ανεβαίνουν οι…παλμοί ενόψει του ντέρμπι της Θεσσαλονίκης!

1262416Το πρωτάθλημα της ΣΚΡΑΤΣ Basket League μπαίνει στη τρίτη στροφή του κι οι ομάδες καλούνται να κάνουν ακόμα ένα αποφασιστικό βήμα προς την επίτευξη των στόχων που έχουν θέσει

Το ντέρμπι του Σαββάτου μεταξύ του Άρη και του ΠΑΟΚ μπορεί να “κλέβει” την παράσταση, όμως η 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος της ΣΚΡΑΤΣ Basket League έχει πολλές ακόμα αναμετρήσεις που θα… κόβουν την ανάσα. Έρχεται ένα άκρως μπασκετικό τριήμερο και η ΣΚΡΑΤΣ Basket League δίνει τον παλμό.

ΑΠΟΛΛΩΝ Π. – ΚΟΛΟΣΣΟΣ Ρ. (24/10 – 17:00)
Έπειτα από δύο αγωνιστικές στο πρωτάθλημα ο Απόλλωνας δεν έχει καταφέρει να ανοίξει ακόμα λογαριασμό στις νίκες. Οι Πατρινοί ηττήθηκαν την προηγούμενη αγωνιστική από τον Κόροιβο, όμως τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα, καθώς ο Βασίλης Νιφόρας υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού με αποτέλεσμα να χάσει το υπόλοιπο της χρονιάς. Από την άλλη πλευρά οι Ροδίτες έδειξαν το… επιβλητικό τους πρόσωπο απέναντι στο Ρέθυμνο κι έτσι πανηγύρισαν το πρώτο τους ροζ φύλλο αγώνα.

ΑΕΚ – ΤΡΙΚΑΛΑ (24/10 – 17:00)
Με νέο πρόσωπο τον Σωτήρη Μανωλόπουλο στο προπονητικό τιμ η ΑΕΚ θα ψάξει κόντρα στα Τρίκαλα τη νίκη που θα της δώσουν ρυθμό και ψυχολογία. Η ήττα στο Eurocup από την Γαλατάσαραϊ έχει θέσει σε αμφιβολία κάποια μέλη της ομάδας, όμως στην παρούσα φάση δεν υπάρχει περιθώριο για εκτός προγράμματος εκπλήξεις. Εκτός από την “Ένωση” νέο πρόσωπο θα έχουν και τα Τρίκαλα, καθώς ο Νίκος Καλλές αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του με τη φανέλα των Θεσσαλών. Εκτός των… αφίξεων υπάρχουν κι αποχωρήσεις, καθώς ο Χοερντούρ Βίλιαμσον αποφάσισε να αλλάξει… παραστάσεις αποχωρώντας με προορισμό τη Νίμπουργκ.

ΚΑΒΑΛΑ – ΚΟΡΟΙΒΟΣ (24/10 – 17:00)
Η ήττα από τα Τρίκαλα την προηγούμενη αγωνιστική στεναχώρησε τους Μακεδόνες, όμως πλέον καλούνται να υπερασπιστούν την έδρα τους απέναντι στον Κόροιβο. Η ομάδα του Γιάννη Τζήμα, που αποφάσισε μέσα στην εβδομάδα να αλλάξει τον Πρέστον Μέντλιν με τον Ράσελ Ρόμπινσον, θέλει να διπλασιάσει τα ροζ φύλλα και ειδικά απέναντι σε μία ομάδα που έχουν ίδιους στόχους. Ο Κόροιβος την προηγούμενη εβδομάδα κατάφερε να “αποδράσει” με το διπλό από την Πάτρα κι έτσι έβαλε τους πρώτους του βαθμούς στο… σακούλι.

ΚΗΦΙΣΙΑ – ΛΑΥΡΙΟ (24/10 – 17:00)
Από σπουδαία νίκη μέσα στο “Παλατάκι” έρχεται η Κηφισιά που κατάφερε να κάνει το δύο στα δύο στο πρωτάθλημα και πλέον θέλει να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο. Παρά τα θετικά αποτελέσματα ο κόουτς Ηλίας Παπαθεοδώρου αποφάσισε να “τελειώσει” από το ρόστερ της Κηφισιάς τον Κέρβιν Μπρίστολ, ο οποίος δεν έπεισε με τις αποδόσεις του. Όσον αφορά το Λαύριο μπορεί στις δύο πρώτες αγωνιστικές να έδειξε μαχητικότητα, όμως δεν κατάφερε να γράψει ιστορία παίρνοντας την πρώτη νίκη του στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη ξέρει πως τα πράγματα σε αυτό το επίπεδο δεν είναι εύκολα οπότε ετοιμάζεται για ακόμα μία “μάχη”.

ΑΡΗΣ – ΠΑΟΚ (24/10 – 21:00)
Η Θεσσαλονίκη “φλέγεται”. Η συμπρωτεύουσα βάζει τα καλά της κι ετοιμάζεται να ζήσει ένα από τα πιο ιστορικά ντέρμπι της Ευρώπης. Τα παιχνίδια Άρης εναντίον ΠΑΟΚ έχουν πάντα μια ξεχωριστή ιστορία κι όλη η μπασκετική Ελλάδα (κι όχι μόνο) θα έχει το βλέμμα στραμμένο στο “Nick Galis Hall”. Ο Άρης μεσοβδόμαδα κέρδισε την Μπουντούτσνοστ πανηγυρίζοντας την πρώτη του ευρωπαϊκή νίκη έπειτα από τρία χρόνια κι έτσι θα μπει στο ντέρμπι με την ψυχολογία στα ύψη. Αντίθετα ο ΠΑΟΚ θέλει να βελτιώσει την ψυχολογία του με μία νίκη στο ντέρμπι. Ο “δικέφαλος” ηττήθηκε από τη Ζενίτ στη Ρωσία κι έτσι πλέον θέλει να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα.

ΡΕΘΥΜΝΟ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (25/10 – 16:30)
Μετά από σπουδαίες νίκες κρύβονται εκπλήξεις κι αυτό το ξέρει καλά μία ομάδα με την εμπειρία του Παναθηναϊκού. Μετά τις νίκες στα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και την επικράτηση επί της Καρσίγιακα την Πέμπτη, οι “πράσινοι” ταξιδεύουν στην Κρήτη με στόχο να αποφύγουν τις “κακοτοπιές” και να υποχρεώσουν το Ρέθυμνο στη δεύτερη συνεχόμενη ήττα του.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ (24/10 – 18:30)
Το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ανήκει ήδη στο παρελθόν και οι “ερυθρόλευκοι” καλούνται να αλλάξουν σελίδα και αν προχωρήσουν με όσες λιγότερες απώλειες στο πρωτάθλημα. Ο νεοφώτιστος Αρκαδικός θέλει να απολαύσει ένα παιχνίδι ιστορικό και να σταθεί στο ύψος των προσδοκιών. Φυσικά αν βρουν την ευκαιρία οι παίκτες του Γιάννη Καστρίτη θα προσπαθήσουν να κάνουν την έκπληξη.

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected