Κατηγορίες
Super League 1

Super League – “Πενταρέ” από την ΑΕΚ στη μετά-Δέλλα εποχή! (vid)

aek2Στο πρώτο ματς στη μετά-Δέλλα εποχή και με τον Στέλιο Μανωλά στον πάγκο, η ΑΕΚ δεν έδωσε κανένα δικαίωμα στον Ηρακλή επικρατώντας με το εμφατικό 5-1 στο ΟΑΚΑ. Δύο γκολ ο Βάργκας κι από ένα οι Αραβίδης, Μπαρμπόσα και Μπουονανότε για την Ένωση, μείωσε ο Βέλλιος για τον “Γηραιό”.

Στο πρώτο της ματς στη μετά-Δέλλα εποχή και με τον Στέλιο Μανωλά στον πάγκο, η ΑΕΚ ξεκίνησε με το “κλασσικό” 4-2-3-1. Εκτός αποστολής έμεινε ο Άνταμ Τζανετόπουλος, με τον Κολοβέτσιο να παίρνει τη θέση του στην άμυνα. Από την άλλη πλευρά ο τεχνικός του Ηρακλή, Νίκος Παπαδόπουλος,  έδωσε φανέλα βασικού στον Νίκο Πουρτουλίδη, χωρίς να κάνει κάποια άλλη έκπληξη.

Από νωρίς η Ένωση έδειξε τις άγριες διαθέσεις της. Οι “κιτρινόμαυροι” απείλησαν για πρώτη φορά την εστία του Περνίς στο 15′ με το σουτ του Γκάλο, ενώ ο ίδιος παίκτες πέντε λεπτά αργότερα ανησύχησε εκ νέου τον τερματοφύλακα του Ηρακλή με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να κρατήσουν καθόλου μπάλα, με την ΑΕΚ να είναι κυρίαρχη. Στο 31ο λεπτό κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ και να επιβεβαιώσουν την ανωτερότητά τους.

Μετά από ωραία σέντρα του Μπαρμπόσα από τα δεξιά, ο Βάργκας βρέθηκε μόνος του μέσα στην καρδιά της περιοχής του Ηρακλή και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Πριν προλάβουν να συνέλθουν οι φιλοξενούμενοι από το γκολ, δέχθηκαν και δεύτερο. Αρχικά ο Μάνταλος βρήκε όμορφα τον Βάργκας, αυτός άφησε στον Αραβίδη και ο Έλληνας επιθετικός με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Ο Ηρακλής τελικά κατάφερε να “γράψει” την πρώτη του τελική στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου με μια κεφαλιά του Μακρή που σε καμία περίπτωση όμως δεν απείλησε τον Μπαρόχα.

Η ανάπαυλα του ημιχρόνου δεν άλλαξε και πολλά στον Ηρακλή που δέχθηκε και τρίτο τέρμα με τη συμπλήρωση δεκαπέντε λεπτών στο δεύτερο μέρος. Ο Μάνταλος είδε πανέξυπνα τον Γκάλο στα δεξιά και ο μπακ της ΑΕΚ γύρισε τη μπάλα εκεί που βρισκόταν ο Βάργκας στην περιοχή. Ο τελευταίος με γυριστό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό του γκολ στην αναμέτρηση. Ο Ηρακλής κατάφερε να μειώσει στο 64′.

Ο Πασάς έκανε το παράλληλο γύρισμα, ο -μόνιμος σκόρερ- Βέλλιος πετάχτηκε στην πλάτη την “κιτρινόμαυρης” άμυνας και έγραψε το 3-1. Ωστόσο τα χαμόγελα κράτησαν λίγο, καθώς τρία λεπτά αργότερα ο Μπαρμπόσα με μακρινό σουτ έδωσε και πάλι στην ΑΕΚ αέρα τριών τερμάτων. Ο Μάνταλος έφτασε κοντά στο γκολ στο 75′, όμως το σουτ του σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι των φιλοξενούμενων. Όσο περνούσε ο χρόνος οι παίκτες του “Γηραιού” έμοιαζαν σαν να ήθελαν απλά να τελειώσει το ματς. Ωστόσο ο “εφιάλτης” τους δεν τελείωσε γρήγορα. Η ΑΕΚ έφτασε στο 5-1, τη μεγαλύτερη νίκη της για φέτος με τον Μπουονανότε στο 89′. Ο βραχύσωμος μεσοεπιθετικός των “κιτρινόμαυρων” εκμεταλλεύτηκε την ασταθή απόκρουση του Περνίς στο σουτ του Γιόχανσον κι από κοντά έβαλε το κερασάκι στην τούρτα.

Συνθέσεις

AEK: Μπαρόχα, Γκάλο, Ντίντακ, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Γιόχανσον, Σιμόες (84′ Κορδέρο), Βάργκας (74′ Μπουονανότε), Μάνταλος, Μπαρμπόσα, Αραβίδης (55′ Κρισάντους)

Ηρακλής: Περνίς, Μπουκουβάλας, Μπαρτολίνι, Στάμου, Σαραμαντάς (46′ Μπουλούτ), Μακρής, Πουρτουλίδης (70′ Περόνε), Κυριακίδης, Τσιλιανίδης (46′ Ρομάνο), Πασάς, Βέλλιος.

δείτε βίντεο με τα γκολ στο contra.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected