Κατηγορίες
Κύπελλο Ελλάδος

Κύπελλο Ελλάδας / Δραματικό φινάλε στη Ζάκυνθο! (vid)

ergoΖάκυνθος και Εργοτέλης αναδείχθηκαν ισόπαλοι στην πρεμιέρα των ομίλων του Κυπέλλου σε ένα παιχνίδι που από 2-0 έγινε 2-2.

Μονόλογος των γηπεδούχων ήταν το πρώτο ημίχρονο με τον Ζαϊρί να είναι ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές. Μόλις στο 5ο λεπτό ήταν η πρώτη καλή στιγμή για τη Ζάκυνθο, όταν ο Μαροκινός έφυγε στην κόντρα, έκανε το πλασέ, αλλά ο Αθανασίου ήταν σε ετοιμότητα και απέκρουσε. Στη συνέχεια της φάσης ο Βυθούλκας έστειλε τη μπάλα άουτ.

Επτά λεπτά αργότερα, νέα επέμβαση του τερματοφύλακα του Εργοτέλη και πάλι σε σουτ του Ζαϊρι, ο οποίος τελικά κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 28ο λεπτό.  Οι αμυντικοί των Κρητικών αδράνησαν, ο Ζαϊρί έμεινε ξεχασμένος, έκανε το γύρισμα στον Βυθούλκα και αυτός με πλασέ νίκησε τελικά τον Αθανασίου. Καλή στιγμή για τον Εργοτέλη στο 30’, αλλά η κεφαλιά του Ίνιατς πέρασε άουτ. Η Ζάκυνθος θα μπορούσε να είχε πετύχει και δεύτερο γκολ στο πρώτο μέρος, αλλά ο Ζαϊρί στο 40’ και ο Βυθούλκας στο 45’ δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Αθανασίου.

Στο ίδιο έργο θεατές και στο δεύτερο ημίχρονο με τους γηπεδούχους να είναι περισσότερο δραστήριοι και τους φιλοξενούμενους να μη δείχνουν διάθεση να αντιδράσουν. Στο 49’ Ζαϊρί και Βυθούλκας συνεργάστηκαν και πάλι εξαιρετικά με τον Μαροκινό να δημιουργεί και τον Ζακυνθινό να εκτελεί και να κάνει το 2-0.
Ο Αθανασίου έσωσε τον Εργοτέλη από τα… χειρότερα στο 64’ σε διπλό σουτ του Ορφανίδη.

Οι Κρητικοί κατάφεραν μειώσουν με το πλασέ Μπουρσέλη στο 71ο λεπτό, ενώ δύο λεπτά μετά ο Ίνιατς σκόραρε από την μικρή περιοχή, αλλά το γκολ σωστά δεν μέτρησε, καθώς ήταν σε θέση οφσάιντ. Οι φιλοξενούμενοι πήραν τα πάνω τους και συνέχισαν να πιέζουν για να πετύχουν και άλλο γκολ και τα κατάφεραν στο 83’ με το πλασέ του Ίνιατς.

Στο 86’ ο Ζαϊρί έχασε την ευκαιρία να δώσει τη νίκη στην ομάδα του, έκανε το σουτ, ο Αθανασίου απέκρουσε, ο Ναζίμ πλάσαρε, αλλά τελικά απομάκρυναν οι αμυντικοί του Εργοτέλη, ο οποίος ολοκλήρωσε το παιχνίδι με δέκα παίκτες μετά την αποβολή του Αλμπί.

Συνθέσεις

Ζάκυνθος (Καλίντ Καραμά): Γεωργακόπουλος, Στασινόπουλος, Καμπούρης, Ρ. Πέττας, Ορφανίδης, Ναζίμ, Πεχλιβανόπουλος, Ταυταρίδης, Ζαϊρί, Βυθούλκας, Κάρδαρης (65’ Ν. Πέττας).

Εργοτέλης (Σταύρος Λαμπράκης): Αθανασίου, Άλλα, Γιαλούσης, Πίτσος, Ρέντζας, Ντος Σάντος, Φουκαράκης (60’ Κυριακόπουλος), Κούτρης, Στεφάνοβιτς, Δωματάς, Ίνιατς.

δείτε βίντεο από τον αγώνα στο sdna.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected