Κατηγορίες
Super League 1

Super League – Έπεσε και στα…Πηγάδια ο Παναιτωλικός!

ksanthiΧάρη σε δύο απευθείας εκτελέσεις φάουλ, μία εκ των οποίων βάζει υποψηφιότητα και για γκολ της χρονιάς και ένα εύστοχο χτύπημα πέναλτι, η Ξάνθη έκανε την απόλυτη ανατροπή κόντρα στον Παναιτωλικό και πανηγύρισε την νίκη με 3-1. Με 10 παίκτες τελείωσαν το ματς οι φιλοξενούμενοι.

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε το παιχνίδι στα Πηγάδια, μιας και ο Παναιτωλικός κατάφερε να ανοίξει το σκορ στην πρώτη ουσιαστικά φάση. O Βιγιαφάνιες από τα αριστερά έβγαλε μια σέντρα “ξυράφι” για τον Μαρκόβσκι, ο οποίος το μόνο που έκανε ήταν να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Η Ξάνθη απάντησε σχετικά γρήγορα. Στο 16′ ο Ντιμιτρόφ με αριστοτεχνική απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Τσέναμο και ισοφάρισε για τους γηπεδούχους. Μετά τα δύο γρήγορα γκολ, ο ρυθμός άρχισε σταδιακά να πέφτει. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δεν σημειώθηκε κάποια αξιόλογη φάση, με τον Παναιτωλικό ωστόσο να δείχνει πιο κινητικός. Στην αρχή του δευτέρου μέρους και πιο συγκεκριμένα στο 48ο λεπτό, ο Μαρκόβσκι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, όμως ο επόπτης σήκωσε τη σημαία του για οφ-σάιντ και το γκολ ακυρώθηκε. Μια απόφαση που όπως φάνηκε από το ριπλέι ήταν λανθασμένη.

Αν και ο Παναιτωλικός συνέχισε να πιέζει κυρίως από τα δεξιά με τον ορεξάτο Βιγιαφάνιες, η Ξάνθη ήταν αυτή που πήρε προβάδισμα στο σκορ στο 71′ χάρη σε ένα γκολ σπάνιας ομορφιάς από τον Παπαστεριανό. Ο Έλληνας άσος εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ από αρκετά μακρινή απόσταση, βάζοντας υποψηφιότητα για το τέρμα της χρονιάς. Επτά λεπτά αργότερα, ο Βιγιαφάνιες αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε, αφήνοντας με 10 την ομάδα του για τα τελευταία λεπτά του αγώνα.

Κάπου εκεί έσβησαν και οι ελπίδες των φιλοξενούμενων για κάτι θετικό. Το κερασάκι στην τούρτα το έβαλε ο Ερέα στις καθυστερήσεις με εύστοχο χτύπημα πέναλτι, δίνοντας τη νίκη στην Ξάνθη με 3-1. Αυτή ήταν και η πρώτη της νίκη για φέτος στα Πηγάδια.

Συνθέσεις

Ξάνθη: Τσέναμο, Μπέρτος, Γουάλας, Σολτάνι, Λουσέρο (65′ Κρίστοφερ), Παπαστεριανός, Ερέα, Φλίσκας, Φαρκάς, Καπετάνος (87′ Καπετάνος), Ντιμιτρόφ (58′ Νιέτο)

Παναιτωλικός: Κυριακίδης, Κουτρομάνος (84′ Βασιλείου), Κέβιν, Κούσας (74′ Ρουσκουγέδα), Βιγιαφάνες, Κάπελ, Παπάζογλου, Μάκος, Μαρκόβσκι, Πάουλο, Μύγας

*contra.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected