Κατηγορίες
Διάφορα

Μεγάλες αλλαγές έρχονται στην Κοινωφελή Εργασία του ΟΑΕΔ – Για 100.000 το νέο πρόγραμμα και περισσότερης εργασίας

3ec5a89afc79d044e4c7a6d9522c636d_LΑλλαγές στο σύνολο του προγράμματος της Κοινωφελούς Εργασίας που προκηρύσσει ο ΟΑΕΔ και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ ανακοίνωσε σήμερα η αναπληρώτρια Υπουργός για την Αντιμετώπισης της Ανεργίας κ. Αντωνοπούλου.

Η κ. Αντωνοπούλου ανακοίνωσε στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου ότι έως τον Μάρτιο θα προκηρυχθούν προγράμματα που θα αφορούν 104.000 νέες προσλήψεις ανέργων ενώ ένα από αυτά τα προγράμματα θα είναι διάρκειας 12 μηνών και θα δίνεται έμφαση σε 10.000 μακροχρόνια ανέργους άνω των 50 ετών. Τα προγράμματα έχουν ήδη εγκριθεί αφού όπως έκανε γνωστό έχει ήδη εγγραφεί 950 εκατ ευρώ που θα είναι η δαπάνη για αυτά

Η κ. Αντωνοπούλου έκανε γνωστό επίσης ότι για την κοινωφελή εργασία του ΟΑΕΔ θα υπάρξουν αλλαγές στα προγράμματα του νέου έτους με την έκδοση Κοινή Υπουργικής Απόφασης που θα εκδοθεί τις επόμενες ημέρες και υα προβλέπει νέα εργασιακά δικαιώματα και την διασφάλιση των εργαζόμενων από φαινόμενα εκμετάλλευσης από δήμους της χώρας. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά έχουν παρατηρηθεί τέτοια φαινόμενα σε πολλούς δήμους της χώρας.

περισσότερα στο dikaiologitika.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected