Κατηγορίες
Basket

Ευρωλίγκα – Μία ακόμη ήττα για τον Παναθηναϊκό!

ef7873f090b1b300ddd6c1d94aefd47c_L

Ο Παναθηναϊκός έχασε 71-68 από την Ζιέλονα Γκόρα εκτός έδρας πληρώνοντας την τραγική αστοχία του σε τρίποντα και βολές και μπαίνοντας από νωρίς σε… μπελάδες στη φετινή Ευρωλίγκα.

Η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς επέτρεψε από νωρίς στους γηπεδούχους να πάρουν το προβάδισμα και να αναγκάσουν τους Κυπελλούχους Ελλάδος να κυνηγούν στο σκορ. Όταν οι «πράσινοι» ξύπνησαν στο τέλος ήταν πλέον αργά, με τα τρίποντα των Διαμαντίδη και Πάβλοβιτς να μην βρίσκουν στόχο και να μην στέλνουν το παιχνίδι στην παράταση.

Μεγάλη ζημιά έκαναν ο Πόνιτκα και ο Μπορόβνιακ για τους γηπεδούχους, ενώ από τον Παναθηναϊκό προσπάθησε ο Φελντέιν με 15 πόντους και ο Πάβλοβιτς με 11, με τον τελευταίο να είναι ο μοιραίος καθώς αστόχησε στο κρίσιμο σουτ, αλλά και σε άλλα έξι τρίποντα νωρίτερα.

Η εξέλιξη του αγώνα

Χωρίς καθαρό μυαλό ξεκίνησε τον αγώνα στην Πολωνία ο Παναθηναϊκός κι αυτό ήταν κάτι που δεν υπήρχε περίπτωση να αφήσουν ανεκμετάλλευτο οι γηπεδούχοι. Το συγκρότημα του Σάσο Φιλιπόφσκι κατόρθωσε να πάρει τα ηνία του αγώνα και να ξεφύγει γρήγορα με διαφορές πέντε πόντων (7-2, 11-6), με την ελληνική ομάδα πάντως να αντιδρά και να προσπερνάει χάρη σε τρίποντο του Φελντέιν (14-13, 7’), πριν οι γηπεδούχοι με επιμέρους σκορ 6-1 κλείσουν το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενοι 19-15.

Κάκιστα ξεκίνησε η δεύτερη περίοδος για την ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς. Τα διαδοχικά επιθετικά ριμπάουντ και τα τρίποντα των Πολωνών έφεραν την διαφορά υπέρ τους σε διψήφιο νούμερο (29-18) με τον «Σάλε» να καλεί εσπευσμένα τάιμ άουτ στο 14’, βλέποντας τους παίκτες του και να μην μπορούν να παίξουν καλή άμυνα, αλλά και να χάνουν εύκολα καλάθια στην επίθεση. Η διαφορά έφτασε ακόμα και στους 12 πόντους (34-22, 16’), αλλά από εκείνο το σημείο, το «τριφύλλι» βρήκε έναν καλό ρυθμό που του επέτρεψε να επικρατήσει στα τελευταία τέσσερα λεπτά με 11-6 και να μειώσει στους επτά, με την λήξη του πρώτου ημιχρόνου (40-33).

Στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου ο Παναθηναϊκός μείωσε μετά από ώρα στους τέσσερις πόντους, αλλά ένα γρήγορο σερί 4-0 των γηπεδούχων έστειλε ξανά την διαφορά στους οκτώ (45-37, 25’). Στα επόμενα τρία λεπτά οι φιλοξενούμενοι έδειχναν έτοιμοι να πλησιάσουν για τα καλά τους αντιπάλους τους, αλλά κάποια λάθη σε συνδυασμό με τις επιθετικές λύσεις της Ζιέλονα Γκόρα έδωσαν προβάδισμα δέκα πόντων στους Πολωνούς (55-45, 28’). Η ελληνική ομάδα είχε τραγικό ποσοστό στις βολές (9/18, 50%) και δεν κατάφερε να μειώσει παραπάνω, με τον φωτεινό πίνακα του γηπέδου να γράφει στο 30’, 57-49.

περισσότερα στο onsports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected