Διαιτησία - Ποδόσφαιρο

Διαιτητής στην Αργεντινή : “Έκανα λάθος, να ξαναγίνει ο τελικός!” (vid)

ceballos-arbitro-620x349O διαιτητής που… χάρισε το Κύπελλο Αργεντινής στη Μπόκα Τζούνιορς ομολογεί τα λάθη του και δίνει δίκιο στη Ροζάριο Σεντράλ που ζητά να γίνει και πάλι ο τελικός!

Δεν ήταν μία, δεν ήταν δύο. Τρεις αποφάσεις του Ντιέγο Σεμπάγιος και ενός βοηθού του ήταν αυτές που έκριναν το παιχνίδι και ουσιαστικά χάρισαν στη Μπόκα και το Κύπελλο, λίγες ημέρες μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Στο 37’ του αγώνα, η Ροζάριο πέτυχε γκολ, αλλά ο διαιτητής το ακύρωσε ως οφσάιντ μετά την υπόδειξη του επόπτη, παρά το γεγονός ότι ο ποδοσφαιριστής που υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ δεν ήταν αυτός που είχε στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Στη συνέχεια, ο Σεμπάγιος έδωσε πέναλτι υπέρ της Μπόκα για ανατροπή που έγινε εκτός της περιοχής, ενώ ο Τσάβες που πέτυχε το δεύτερο γκολ της Μπόκα ήταν οριακά σε θέση οφσάιντ.

«Είδα το βίντεο του αγώνα και κατάλαβα τα λάθη μου. Ζητώ συγγνώμη. Είμαι άυπνος, δεν έχω κουράγιο. Είναι το μεγαλύτερο λάθος της καριέρας μου. Ειδικά για το πέναλτι, μπορώ να πω ότι δεν ήταν. Είμαι άνθρωπος, δεν είμαι ρομπότ. Ειλικρινά, νόμιζα πως ήταν πέναλτι και γι’ αυτό το καταλόγισα» ήταν τα λόγια του… μετανιωμένοι διαιτητή, ο οποίος δικαιολόγησε απόλυτα το αίτημα της Ροζάριο Σεντράλ για να γίνει ξανά ο αγώνας.

«Όχι μόνο εμείς, αλλά το ποδόσφαιρο της Αργεντινής ζητά να ξαναγίνει το παιχνίδι. Ζητάμε από τους αρμόδιους να λάβουν μια ιστορική, αλλά δίκαιη απόφαση» ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Ροζάριο, Λουσιάνο Σεφαράτι.

Δείτε τις τρεις φάσεις που έκριναν το παιχνίδι υπέρ της Μπόκα στο sdna.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected