Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

Φίλιππος Μελίκης – Ποντιακή Νεολαία Αράχου 3-3

_DSC5641DSCN9617

Εντυπωσιακό ματς στη Μελίκη, το οποίο είχε 6 γκολ, δύο δοκάρια και πολλές φάσεις στις δύο εστίες ωστόσο στο τέλος δεν ανέδειξε νικητή.

Αυτή ήταν η τρίτη ισοπαλία για τον Φίλιππο, που αγνοεί τη νίκη στις πρώτες 8 αγωνιστικές ενώ από την άλλη πλευρά, η Ποντιακή Νεολαία διέκοψε το σερί των δύο συνεχόμενων νικών, ωστόσο παρέμεινε αήττητη για τρίτο παιχνίδι εκτός έδρας.

Μπροστά σε 100 περίπου φιλάθλους και από τις δύο ομάδες, το παιχνίδι ήταν “γκραν-γκινιόλ” και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι και το 95′ όταν και ο ρέφερι κ. Μελτζανίδης σφύριξε τη λήξη του αγώνα.

Την πρώτη καλή στιγμή στον αγώνα είχε η ομάδα του Σάκη Παγγούρα, όταν στο 20 μόλις λεπτό ο Κώστας Κίτσας σημάδεψε από κοντά το δοκάρι του Τσιώμου. Στο 12′ ήταν η σειρά του Ευγένη να φτάσει κοντά στο γκολ, η ωραία όμως προσπάθεια που επιχείρησε από τον άξονα και το σουτ που επιχείρησε, αποκρούστηκε από τους αντίπαλους αμυντικούς. Συνέχεια στις ευκαιρίες από πλευράς Φίλιππου αυτή τη φορά, η κεφαλιά του Χρήστου Παρσόπουλου όμως μετά από εκτέλεση κόρνερ, πέρασε εκτός εστίας.

Οι “ερυθρόλευκοι” όμως ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ στο 23′ όταν ο Αντώνης Παρσόπουλος έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Θανάσης Ανδρίτσος με πλασέ στην κίνηση έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του.

Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν στη συνέχεια και είχαν δύο καλές στιγμές με τους Πιπιλιάρη και Ευγένη Κίτσα, το 1-0 όμως παρέμεινε μέχρι το τελευταίο λεπτό του πρώτους μέρους, όταν οι προσπάθειες από τους “μπλαουγκράνα” ευοδώθηκαν. Συγκεκριμένα στο 45ο λεπτό, ο Κώστας Κίτσας με ωραίο κοντρόλ και σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Τσιώμου, φέρνοντας το ματς στα ίσια σε ένα καθοριστικό χρονικό σημείο της αναμέτρησης.

Το 1-1 παρέμεινε και στο επόμενο λεπτό μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου, ωστόσο η εξέλιξη των επόμενων 45 λεπτών έμελλε να είναι πολύ δραματική.

Στο 49′ οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στην ανατροπή του σκορ με “δράστη” αυτή τη φορά τον Ευγένη Κίτσα, ο οποίος μέσα από την περιοχή εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας και με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-2.

Στο 54′ θα μπορούσαν να πάρουν μεγάλο προβάδισμα στο σκορ, το δοκάρι όμως σταμάτησε την προσπάθεια του Κώστα Κίτσα, μια φάση που αν είχε διαφορετική κατάληξη, άλλαζε τελείως την εικόνα του αγώνα.

Άμεση όμως η αντίδραση από πλευράς γηπεδούχων και 10 λεπτά αργότερα έφτασαν στην ισοφάριση με τον Γιώργο Τεγούση, ο οποίος δέχτηκε την πάσα από τον Πιτσάβα και με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή “έγραψε” το 2-2.

Και ενώ θα περίμενε κανείς πως οι δύο ομάδες θα έριχναν τον ρυθμό στη συνέχεια, διαψεύστηκαν οικτρά και με τους φιλοξενούμενους να βγαίνουν και πάλι με απειλητικές διαθέσεις, δημιούργησαν νέες καταστάσεις στα καρέ του Τσιώμου.

Στο 81′ κατάφεραν να πάρουν και πάλι “κεφάλι” στο σκορ, με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Ευγένη Κίτσα (έφτασε τα έξι γκολ στο πρωτάθλημα) ωστόσο αυτό δεν ήταν το τελευταίο τέρμα της αναμέτρησης!

Οι “ερυθρόλευκοι”, με τον Λευτέρη Κελεσίδη πλέον στον πάγκο τους, ρίσκαραν στο έπακρο (την ίδια ώρα οι παίκτες του Σάκη Παγγούρα ήταν πάντα απειλητικοί στην “κόντρα”) και τελικά δικαιώθηκαν στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων όταν ο Πιτσάβας έκανε την κεφαλιά-πάσα στην πλάτη της άμυνας, ο Αντώνης Παρσόπουλος βρέθηκε απέναντι από τον Βρεττό και με ψύχραιμο πλασέ έστειλε τη μπάλα για τρίτη φορά στα δίχτυα.

Στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων μάλιστα, θα μπορούσαν να πάρουν μια μεγάλη νίκη, εντούτοις ο Αντώνης Παρσόπουλος δεν κατάφερε να στείλει από κοντά τη μπάλα στα δίχτυα.

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Μελτζανίδης, με βοηθούς τους κ.κ. Ιασωνίδη και Κωστούλη.

Συνθέσεις

Φίλιππος Μελίκης : Τσιώμος, Ντόβας, Τεγούσης, Παρσόπουλος Χ. (61′ Παράσχος), Ανδρίτσος, Μηλιώτης, Παρσόπουλος Α., Πιτσάβας, Μαμουτόπουλος (76′ Σαχπατζίδης), Γαβριηλίδης (81′ Χασάν), Μιχαηλίδης.

Ποντιακή Νεολαία Αράχου : Βρεττός, Αποστολόπουλος (77′ Νουσιόπουλος), Μαγγανάρης, Τόζογλου, Νικολόπουλος (46′ Αραπέλης), Σκούρα, Μερόκης, Κίτσας Λ., Κίτσας Κ. (86′ Καϊρακλίδης), Κίτσας Ε., Πιπιλιάρης.

Ανακοίνωση Ποντιακής Νεολαίας Αράχου

“Η διοίκηση, ο προπονητής και οι ποδοσφαιριστές της ομάδας ευχαριστούν θερμά τους ανθρώπους του Φίλιππου Μελίκης, για την εξαιρετική τους συμπεριφορά στην αποστολή της Ποντιακής Νεολαίας Αράχου αλλά και την άψογη φιλοξενία τους, η οποία θα είναι η ανάλογη στο παιχνίδι του δευτέρου γύρου.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected