Κατηγορίες
Super League 1

Super League – Άρχισε η αντεπίθεση της Τριπολιτσάς!

aravidis_sankareΟ Αστέρας Τρίπολης πήρε σπουδαίο διπλό στο ΟΑΚΑ, επικρατώντας με 1-0 της ΑΕΚ χάρη στο γκολ του Δημήτρη Παπαδόπουλου στο 89ο λεπτό. Με 10 παίκτες αγωνίστηκαν οι “κιτρινόμαυροι” για ένα ημίχρονο λόγω της αποβολής του Ρόναλντ Βάργκας για χτύπημα εκτός φάσης.

H AEK είχε την κατοχή στα πρώτα λεπτά του αγώνα, όμως το ασφυκτικό πρέσινγκ των παικτών του Στάικου Βεργέτη, δυσκόλεψαν τη δημιουργία των γηπεδούχων. Οι “κιτρινόμαυροι” κέρδισαν αρκετές στημένες φάσεις γύρω από την περιοχή των Αρκάδων, αλλά η μοναδική που έβαλε σε… εγρήγορση τον Μπαντή συνέβη στο 16ο λεπτό, όταν η γυριστή κεφαλιά του Βασίλη Λαμπρόπουλου ανάγκασε τον Έλληνα γκολκίπερ να πέσει στη δεξιά γωνία του και να διώξει σε κόρνερ.

Ο Γκουστάβο Πογέτ, θέλοντας να διασπάσει την εξαιρετικά στημένη άμυνα των φιλοξενούμενων, άλλαζε διαρκώς θέσεις στην τριάδα των Μπαρμπόσα, Μάνταλου και Βάργκας. Στο 39′ ο Μάνταλος βρήκε με εξαιρετική κάθετη τον Αραβίδη, αλλά ο Έλληνας φορ νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Μπαντή. Με τη συμπλήρωση του 45λέπτου ο Αστέρας βρέθηκε κοντά στο γκολ, όμως η κεφαλιά του Δημήτρη Παπαδόπουλου, ύστερα από σέντρα του Μάσα, κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Αλάιν Μπαρόχα. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου η “Ένωση” έμεινε με δέκα παίκτες, λόγω της αποβολής με απευθείας κόκκινη κάρτα του Βάργκας. Ο Βενεζουελάνος με μία αψυχολόγητη ενέργεια χτύπησε εκτός φάσης τον Λανθαρότε και είδε -σωστά- την άγουσα για τα αποδυτήρια.

Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα η ΑΕΚ διατήρησε τον έλεγχο του αγώνα και απείλησε την εστία του Μπαντή. Όμως, τόσο ο Αραβίδης στο 54′ όσο κι ο Μάνταλος ένα λεπτό αργότερα δεν κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα. Στο 70′ ο Γκουστάβο Πογέτ έριξε στον αγωνιστικό χώρο τους Μακόλεϊ Κρισάντους και Ντιέγκο Μπουονανότε προκείμενου να δώσει επιθετική ώθηση στην ομάδα του, αλλά οι δύο άσοι δεν κατάφεραν να μπουν στο κλίμα του αγώνα. Στο 74′ ο Μιχάλης Κουκουλάκης ακύρωσε γκολ των Αρκάδων για σπρώξιμο του Μπερτόγλιο στον Γκάλο, προτού ο Παπαδόπουλος στείλει με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα.

Στα τελευταία λεπτά οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την απόδοσή του και πίεσαν για το πολυπόθητο γκολ. Η προσπάθειά τους απέδωσε καρπούς, καθώς στο 89′, ο Δημήτρης Παπαδόπουλος με προβολή, ύστερα από ασταθή απόκρουση του Μπαρόχα σε σουτ του Ταξιάρχη Φούντα, έδωσε το προβάδισμα και παράλληλα τη νίκη στην ομάδα του.

Συνθέσεις

ΑΕΚ: Μπαρόχα, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Σοϊλέδης, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος, Βάργκας, Μπαρμπόσα (70′ Μπουονανότε), Αραβίδης (70′ Κρισάντους).

Αστέρας Τρίπολης: Μπαντής, Λούι, Ζησόπουλος, Σανκαρέ, Παντελιάδης, Ιγκλέσιας (63′ Δημούτσος), Κουρμπέλης, Μάσα, Μπερτόγλιο, Λανθαρότε (68′ Φερνάντες), Παπαδόπουλος.

δείτε βίντεο και ανάλυση του αγώνα στο contra.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected