Γ Εθνική / Τοπικά

Γ Εθνική – Το απόλυτο για τις ομάδες της Μαγνησίας στο Κύπελλο

2c9c00b7b6afbe482af3011fd94b40c8_L

Με 0-3 πέρασε από τη Σούρπη ο Πύρασος και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου ΕΠΣΘ όπου θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Θησέα.

Ο Αναστασίου έχασε ευκαιρία όταν πέρασε τον τερματοφύλακα και πλάσαρε άουτ, αλλά από δική του σέντρα ο Πύρασος άνοιξε το σκορ στο 25ο λεπτό και σκόρερ με προβολή στο δεύτερο δοκάρι τον Παναγιώτη Κοντοβά. Ακολούθησαν δύο καλές στιγμές με πλασέ του Βουρδάκη που δεν βρήκαν στόχο, ενώ λίγο πριν βγει το ημίχρονο, ο Λαγός νίκησε τον Κοντοβά σε φάση τετ-α-τετ. Στην επανάληψη, ο Πύρασος είχε καλύτερη παρουσία. Ο Βουρδάκης έκανε το 0-2 με διπλή προσπάθεια στο 55′, ο Δαμάσκος είχε ωραία ατομική ενέργεια και σουτ άουτ και το τελικό 0-3 διαμορφώθηκε στο 83ο λεπτό. Από κόρνερ του Δανόπουλου, σκόρερ ο Χρήστος Δαμάσκος με κεφαλιά.

Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης, η πρώτη φετινή εμφάνιση του Μπασδάνη και του Δανόπουλου για την ομάδα της Ν. Αγχιάλου, ενώ για τον Αίαντα έπαιξε τόσο ο αμυντικός Θανάσης Κωστούλας που τιμάει φέτος το τοπικό της Μαγνησίας με την παρουσία του όσο και ο Κοντούλης, ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές σε ηλικία σε ομάδες της ΕΠΣΘ.

Συνθέσεις

Αίας: Λαγός, Παπανικολόπουλος, Μπούρας, Καλοδήμος, Κωστούλας, Γαρυφάλλου, Μαλλιαρός (54′ Μπλούνας), Κωστούλας, Μπιρτσάι, Κουτσιανίτης, Μαρμαγκιόλης (63′ Κοντούλης).

Πύρασος: Χαλάτσης, Χατζητρακόσιας, Κουρτέλης, Μπόρας, Δημητριάδης, Στεφανής (65′ Καραλόπουλος), Μπασδάνης, Βουρδάκης, Τσιουρέλης, Κοντοβάς (46′ Δανόπουλος), Αναστασίου (46′ Χρ. Δαμάσκος).

23adc05035bac06505287b9a8df4af62_L

Δεν συνάντησε προβλήματα ο Ρήγας Φεραίος στο γήπεδο της Γατζέας. Κέρδισε 4-1 την ΑΕ 2002 και πήρε άνετα την πρόκριση για την επόμενη φάση του Κυπέλλου ΕΠΣΘ.

Η ομάδα του Βελεστίνου είχε αρκετές φάσεις στο πρώτο ημίχρονο, με πολλές τελικές προσπάθειες προς την εστία. Στο 9ο λεπτό, από σέντρα του Μουσαμπελίου και σουτ του Γούτσιου, ο Πάσχος έκανε τακουνάκι, ο Βέργος απέκρουσε πάνω στη γραμμή και στη συνέχεια κεφαλιά του Πάσχου χτύπησε στο δοκάρι κι έφυγε άουτ. Σέντρα-σουτ του Σπαθή στο 18′ στο οριζόντιο δοκάρι, κεφαλιά του Πάσχου στο 22′ από κοντά, πάνω στον Μητράκο. Το 0-1 σημειώθηκε στο 25ο λεπτό όταν ο Μουσαμπελίου σέντραρε και ο Γούτσιος σκόραρε με το κεφάλι. Στην επανάληψη, ο Πάσχος έκανε το 0-2 στο 47′ ύστερα από σέντρα του Γεωργατζή, ο Σπαθής με διαγώνιο σουτ στο 58′ ανέβασε το δείκτη του σκορ και ο Πάσχος, με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, στο 66′ διαμόρφωσε το 0-4.

Οι γηπεδούχοι μείωσαν με σουτ του Στουμποβίκου δέκα λεπτά πριν τη λήξη. Δοκάρι για τον Γεωργατζή στο 81ο λεπτό.

Συνθέσεις

ΑΕ 2002: Μητράκος, Στόικος, Μπικοράρος, Βέργος, Σταθόπουλος, Παπαϊωάννου (36′ Σφέτσος), Κουλοχέρης (46′ Σουλακούδης), Λάμπρου, Μπένκα, Φιλίππου (69′ Ραφτόπουλος), Στουμποβίκος.

Ρήγας Φεραίος: Τσουμπέκος (72′ Τριανταφύλλου), Γεωργατζής, Βουραζέρης, Σπαθής (63′ Κορέτα), Γούτσιος, Αποστολίδης, Τσίπη, Γκάγκας, Πάσχος, Ζενούνι, Μουσαμπελίου.

9ad847d34c70202affb49bb4f4b20a27_L

Δυσκολεύτηκε στο πρώτο ημίχρονο, όμως η Νίκη εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι από το 50ό λεπτό έπαιζε με παίκτη παραπάνω και πήρε τη νίκη-πρόκριση με σκορ 0-1 στο γήπεδο του Σαρακηνού.

Χαμένο πέναλτι στο 50′ από τον Κόλα, γκολ από τον Μέτσε στο 65′ κι αρκετές χαμένες ευκαιρίες για τους “κυανόλευκους” στην επανάληψη.

Για τον Σαρακηνό, τερματοφύλακας ο Στούκας, στα άκρα της άμυνας οι Ρουκάς, Σουάρες, στόπερ οι Τανάγιας, Τσορβατζής. Αμυντικοί χαφ οι Καραπλιάγκος, Στεργιόπουλος, πιο μπροστά ο Κατής, στις πτέρυγες Σατελιάν, Δημακόπουλος και προωθημένος ο Βαΐτσης. Για τη Νίκη Βόλου, θέση κάτω από τα δοκάρια είχε ο Παπουρτζής, στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά οι Κοτίτσας, Κανταρτζής, Ναουμίδης, Πασκούλεφ. Στη μεσαία γραμμή κινήθηκαν οι Αλεξανδρής, Μέτσε, Κόλα, στα πλάγια αριστερά ο Αποστολίδης, δεξιά ο Κεμάλλι και σε ρόλο σέντερ φορ ο Μπαλαρέμπε.

Η Νίκη απείλησε πρώτη με σουτ του Αποστολίδη που έφυγε άουτ και σουτ του Κεμάλλι που κόντραρε σε πόδια αμυνομένων, αλλά ο Σαρακηνός είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες. Στο 12ο λεπτό, από προσπάθεια και σουτ του Βαΐτση, ο Σατελιάν εξ επαφής έστειλε την μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι και τέσσερα λεπτά αργότερα, από φοβερή πάσα του Στεργιόπουλου, ο Σατελιάν βγήκε σε θέση τετ-α-τετ, σούταρε κι απέκρουσε ο Παπουρτζής. Η Νίκη ανέκτησε τον έλεγχο του ματς, είχε μια κεφαλιά του Μέτσε ποιυ δεν βρήκε στόχο στο 25′ και μια πολύ καλή στιγμή στο 34′ όταν ο Κόλα εκτέλεσε φάουλ από ευνοϊκή θέση, πέρασε την μπάλα πάνω από το τείχος και ο Στούκας έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ με εκτίναξη στο δεξί του “παραθυράκι”.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με χαμένο πέναλτι για τη Νίκη Βόλου κι αλλαγή της αριθμητικής ισορροπίας στον αγωνιστικό χώρο! Στο 50ό λεπτό, ο Αποστολίδης βρέθηκε μόνος μέσα στη μεγάλη περιοχή, σούταρε και η μπάλα σταμάτησε στην αριστερή κάθετη δοκό. Στην επαναφορά, σουτ του Αποστολίδη απέκρουσε με το χέρι πάνω στη γραμμή ο Τσιαμπαλής που είδε την κόκκινη κάρτα από τον ρέφερι Θεοχάρη. Δόθηκε πέναλτι που εκτέλεσε ο Κόλα κι απέκρουσε στη δεξιά του γωνία ο Στούκας, ενώ ο Κεμάλλι αστόχησε στο ριμπάουντ.

Στο 54′ κεφαλιά του Ναουμίδη πέρασε άουτ κι ενώ ο Στούκας είχε κάνει άστοχη έξοδο, ενώ στο 58′ ο Μέτσε εκτέλεσε φάουλ περίπου πέντε μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα κόντραρε στο τείχος και χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Με τη συμπλήρωση 20 λεπτών στην επανάληψη, η Νίκη άνοιξε το σκορ. Ο Μπαλαράμπε έκλεψε την μπάλα από τον Τσορβατζή στα όρια της μεγάλης περιοχής, προχώρησε, πάσαρε και ο Μέτσε με πλασέ στην κίνηση, έκανε το 0-1. Ο Μπαλαράμπε κυνήγησε το γκολ σε τρεις φάσεις, στο 71′ με συρτό σουτ που πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δεξί κάθετο, στο 75′ με εναέριο τακουνάκι, στο 80′ με σουτ, ενώ στο φινάλε σουτ του Βουρδάκη δεν είχε στόχο, με τον νεαρό παίκτη μόλις μπήκε στο ματς, να χάνει την ευκαιρία να χριστεί σκόρερ.

Κι λίγο έλειψε στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων να γίνει το 1-1 όταν ο Καραπλιάγκος έκανε γέμισμα με μακρινό φάουλ, η μπάλα έσκασε στο τερέν, χτύπησε στο οριζόντιο και κατέληξε άουτ! Αυτή ήταν η μοναδική καλή φάση των γηπεδούχων στην επανάληψη και λίγο αργότερα δόθηκε η λήξη από τον διαιτητή, με τη Νίκη Βόλου να παίρνει μια δίκαιη αλλά κάπως αγχωτική πρόκριση…

Συνθέσεις

Σαρακηνός: Στούκας, Ρουκάς, Σουάρες-Τσιαμπαλής, Τανάγιας (61′ Τσάπι), Τσορβατζής, Καραπλιάγκος, Δημακόπουλος, Στεργιόπουλος, Σατελιάν (78′ Βαλέρα), Κατής, Βαΐτσης (70′ Κολιαμήτρας)

Νίκη Βόλου: Παπουρτζής, Κοτίτσας (60′ Κυπτίου), Πασκούλεφ, Κανταρτζής (76′ Βέργος), Ναουμίδης, Αλεξανδρής, Κεμάλλι, Μέτσε, Μπαλαράμπε (90′ Βουρδάκης), Κόλα, Αποστολίδης.

*magnesiasports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected