Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Champions League – Παραλίγο το…μπαμ η Αστάνα! (vid)

benfica-astana-baurzhan-dzholchiyev-nico-gaitanΠαρότι βρέθηκε να χάνει 2-0, η Μπενφίκα πίεσε κι έφυγε τελικώς με την ισοπαλία από την έδρα της Αστάνα (2-2), η οποία έφτασε κοντά στην πρώτη νίκη της ιστορίας της στη διοργάνωση, αλλά δεν τα κατάφερε. Στον πάγκο ο Μήτρογλου, μόνο στο Europa ελπίζουν οι Καζάκοι.

Οι γηπεδούχοι ήθελαν το πρώτο τους «τρίποντο» στη διοργάνωση, ώστε να ελπίζουν ακόμα και στο εισιτήριο για τους «16». Παρότι όμως παρουσίασαν ένα πολύ καλό πρόσωπο, ειδικά στο πρώτο μέρος, οι Πορτογάλοι επέστρεψαν στο ματς και πήραν την ισοπαλία.

Η προειδοποίηση έγινε στο 18′, με τον Ταουμάσι να μην μπορεί να κάνει καλό κοντρόλ, ωστόσο ένα λεπτό μετά δεν λάθεψε… Ο Καμπανάνγκα έβγαλε εξαιρετική σέντρα κι ο άσος των Καζάκων με καρφωτή κεφαλιά βρήκε δίχτυα για το 1-0!

Οι Πορτογάλοι, με τον Κώστα Μήτρογλου στον πάγκο, δεν μπορούσαν να απειλήσουν και στο 31′ βρέθηκαν πίσω στο σκορ με δύο τέρματα. Ο Κετεβοάμα εκτέλεσε εξαιρετικά το φάουλ κι ο Άνιτσιτς με την… πλάτη «έγραψε» το 2-0!

Οι «αετοί της Λισαβόνας» όμως αφυπνίστηκαν κι αφού έχασαν καλή ευκαιρία στο 35′ με τον Πίτσι, ήρθε η μείωση του σκορ λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους. Ο Ζόνας έβγαλε τρομερή σέντρα από τα δεξιά, ο Χιμένες πήρε την κεφαλιά κι έβαλε και πάλι την ομάδα του για τα καλά στη διεκδίκηση του αγώνα.

Με τη συμπλήρωση μίας ώρας οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν κοντά στην ισοφάριση όμως το σουτ του Ζόνας πέρασε ελάχιστα άουτ, για να έρθει δέκα λεπτά μετά ο Καμπανάνγκα να απειλήσει τον Σέζαρ και να τον αναγκάσει σε δύσκολη επέμβαση.

Στο 72ο λεπτό όμως ο Χιμένες «χτύπησε» και πάλι κι έπειτα από συρτή σέντρα του Αλμέιδα, βρήκε δίχτυα με πλασέ μέσα από τη μεγάλη περιοχή για να φέρει το ματς σε πλήρη ισορροπία. Το 2-2 έμεινε μέχρι τέλους κι η Μπενφίκα περιμένει πλέον το ματς ανάμεσα στην Ατλέτικο και τη Γαλατάσαραϊ, προκειμένου να κάνει τον απολογισμό της.

Από την άλλη, η Αστάνα ελπίζει μόνο σε πρόκριση στο Europa League, θέλοντας να μην νικήσουν οι Τούρκοι στη Μαδρίτη.

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected