Κατηγορίες
Basket

Euroleague – “Ρουκέτα” από Καλάθη και μεγάλο “διπλό”!

nickΟ Νικ Καλάθης πέτυχε “τεράστιο” τρίποντο και λύτρωσε τον Παναθηναϊκό που επικράτησε της Καρσίγιακα με 69-66 στο καμίνι της “Karsiyaka Arena” και απέφυγε τις περιπέτειες σε ό,τι αφορά την πρόκριση στο TOP-16!

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε της Καρσίγιακα με 69-66 στην “Karsiyaka Arena”, πανηγύρισε την πρώτη εκτός έδρας νίκη του στην Euroleague έπειτα από 6 σερί ήττες και έκανε αποφασιστικό βήμα για την πρόκρισή του στο TOP-16 της διοργάνωσης.

Η Καρσίγιακα ισοφάρισε για πρώτη φορά (64-64, 38’08”) με το καλάθι του Κόλτον Άιβερσον και το “μεγάλο” τρίποντο του Κάρτερ, βάζοντας… φωτιά στο παιχνίδι ! Ακολούθησαν εκατέρωθεν άστοχα σουτ πριν ο Καλάθης ευστοχήσει για τρεις στα 44″ για το τέλος κάνοντας το 64-67 ενώ ο Γκιστ έκοψε εντυπωσιακά τον Μπαϊγκούλ στην αμέσως επόμενη φάση!

Έτσι, λοιπόν, το “τριφύλλι” που έκανε εκρηκτικό ξεκίνημα όμως έχασε τον επιθετικό ρυθμό του στη συνέχεια, ανέβηκε στο 3-4 στον Γ’ όμιλο ενώ υπερτερεί σε ενδεχόμενη ισοβαθμία με τους Τούρκους (2-5), έχοντας δυο νίκες στις μεταξύ τους αναμετρήσεις.

Πλέον οι “πράσινοι” θα αντιμετωπίσουν διαδοχικά τις Μπαρτσελόνα (4/12, εντός), Ζιελόνα Γκόρα (11/12, εντός) και τη Ζάλγκιρις Κάουνας (17/12, εκτός) στην αυλαία της regular season.

Ο αγώνας

Ο Παναθηναϊκός έκανε… εκρηκτικό ξεκίνημα στην “Karsiyaka Arena” απέναντι στην ομάδα του Ουφούκ Σαρίτσα. Προηγήθηκε νωρίς-νωρίς με 0-8 (2’19”) έχοντας 4/4 δίποντα σε αυτό το διάστημα ενώ ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς εκτόξευσε τη διαφορά στο +13 (7-20) στα 2’17” για το τέλος της πρώτης περιόδου! Οι “πράσινοι” ολοκλήρωσαν τον απόλυτο αιφνιδιασμό απέναντι στην Καρσίγιακα, κλείνοντας το πρώτο δεκάλεπτο στο υπέρ τους 9-21, έχοντας εξαιρετικά στατιστικά στην επίθεση (3/3 βολ., 6/8 δίπ., 2/3 τρίπ.) και κυριαρχώντας στα ριμπάουντ. Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να περιορίσει επιθετικά την Καρσίγιακα, βρήκε ρυθμό μέσα από την πιεστική του άμυνα ενώ υποχρέωσε τους Τούρκους να σουτάρουν μόλις 1/8 τρίποντα σε αυτό το διάστημα!

Εν συνεχεία οι Τούρκοι πέρασαν την μπάλα στο “ζωγραφιστό” με τον Κόλτον Άιβερσον όμως ο Παναθηναϊκός έκανε πολύ καλή δουλειά στο κομμάτι των ριμπάουντ, χωρίς να επιτρέπει δεύτερες ευκαιρίες στους γηπεδούχους. Ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα πήρε πρωτοβουλίες στην επίθεση, πέτυχε έξι συνεχόμενους πόντους και διαμόρφωσε το 20-33 (18’13”). Οι “πράσινοι” άντεξαν στην πίεση της Καρσίγιακα και πήγαν στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ με 23-36. “Κλειδί” σε αυτό το διάστημα η υπεροχή στα ριμπάουντ (25, αντί 12 των Τούρκων) και μειονέκτημα τα 13 λάθη. Οι παίκτες του Σάσα Τζόρτζεβιτς είχαν 13/24 σουτ εντός παιδιάς (9/18 δίπ., 4/6 τρίπ.), την ώρα που η Καρσίγιακα είχε 1/11 σουτ πίσω από τα 6μ.75!

Ο Παναθηναϊκός έχασε τον επιθετικό ρυθμό του στην τρίτη περίοδο και επέτρεψε στην Καρσίγιακα να μαζέψει τη διαφορά. Ο Τζάστιν Κάρτερ (8π., 1/4 δίπ.) μείωσε σε 34-41 όμως ο Γιάνκοβιτς πέτυχε τεράστιο τρίποντο ψυχολογίας (34-44) στα 2’50” για το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, διατηρώντας τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα για τους φιλοξενούμενους. Η περίοδος έκλεισε με τα τρίποντα των Σιπάχι, Φώτση (41-50) για τον Παναθηναϊκό που έκανε μόλις δυο λάθη σε αυτό το διάστημα και διατηρούσε σταθερά το προβάδισμα. Ακολούθως ο Τζόρτζεβιτς χαμήλωσε το σχήμα, ρίχνοντας στο παρκέ τον Φελντέιν αντί του Γιάνκοβιτς ενώ η Καρσίγιακα έκανε την ύστατη προσπάθεια να αντιδράσει στα τελευταία λεπτά.

περισσότερα στο sport24.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected