Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

ΑΣ Ειρηνούπολης – ΦΑΣ Νάουσα 1-0 (photos+vid)

DSCN0174“Αυτός που θα πετύχαινε γκολ αυτός θα κέρδιζε”…Πόσες φορές το έχετε ακούσει αυτό στο ποδόσφαιρο; Κάπως έτσι ήταν και το σενάριο του σημερινού ντέρμπι στο Δημοτικό Γήπεδο Αγγελοχωρίου!

Η σκοπιμότητα υπερνίκησε το θέαμα και όπως ήταν φυσιολογικό, το παιχνίδι κρίθηκε στη δύναμη, στην τακτική συμπεριφορά και φυσικά στις λεπτομέρειες. Μία από αυτές ήταν και ο τρόπος με τον οποίο πήρε το προβάδισμα ο περσινός πρωταθλητής, σκοράροντας από τα 11 βήματα με τον Βασίλη Γιαουτζή. Κύριο χαρακτηριστικό τα πολλά φάουλ, οι πάρα πολλές πάσες εκατέρωθεν και οι ελάχιστες ευκαιρίες μπροστά στις δύο εστίες.

Αρνητικό στοιχείο βεβαίως και που σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως σήμερα, η μη προσέλευση του κόσμου, που γέμισε κυρίως το κεντρικό τμήμα της εξέδρας και μαζί με τους ορθίους στα κάγκελα, δεν ξεπερνούσαν τους 300. Αν μη τι άλλο μικρός αριθμός για ντέρμπι κορυφής και μάλιστα κάτω από ιδανικές καιρικές συνθήκες.

Οι επιλογές από τους δύο πάγκους

Δεν έκρυβαν εκπλήξεις οι αρχικές 11άδες που επιλέχθηκαν από τους Γιάννη Μαντζιαρίδη και Δημήτρη Χαλκιά. Για τους γηπεδούχους, είναι σαφές τις τελευταίες αγωνιστικές πως στο αρχικό σχήμα προτιμώνται οι νεαροί Δημήτρης Ασλαμπάλογλου και Νίκος Παπαδόπουλος (που σήμερα ήταν και πάλι θετικοί), ενώ στον πάγκο έμειναν οι Χρήστος Πίτος και Γιώργος Γασπαράτος. Ενισχυμένο κέντρο με διαρκή κίνηση για τα χαφ και με ξεκάθαρο στόχο να δημιουργήσουν αλλά και να αναχαιτίσουν κατά περίσταση.

Από την άλλη πλευρά, ο Δημήτρης Χαλκιάς παρέταξε την 11άδα του νικηφόρου αγώνα στο Κύπελλο και με σαφή προσανατολισμό να ελεγχθεί ο ρυθμός και να απειλήσουν κυρίως από τα άκρα. Ως ένα σημείο, ο ΦΑΣ το πέτυχε αυτό (ειδικά μέχρι το 25′) ενώ αμυντικά δεν κινδύνεψε σε γενικές γραμμές εκτός της διπλής προσπάθειας και το δοκάρι του Συμεωνίδη και τη φάση του πέναλτι με το οποίο πήρε τελικά το τρίποντο η γηπεδούχος ομάδα.

DSCN0206

Που κρίθηκε το παιχνίδι

Αναφερθήκαμε και παραπάνω σε γενικές γραμμές αν όμως θέλουμε να βρούμε κάποιο συγκεκριμένο στοιχείο, θα μπορούσαμε να αναφερθούμε στις δύο κινήσεις από τον πάγκο στις αρχές του δευτέρου μέρους και στην είσοδο στον αγωνιστικό χώρο των Τσιούπρου και Γασπαράτου. Οι δύο ποδοσφαιριστές έδωσαν επιθετική πνοή στην ομάδα τους, μετέφεραν την πίεση στα καρέ του Ιωακειμίδη και το ρίσκο του Γιάννη Μαντζιαρίδη (ειδικά στην αλλαγή του Ασλαμπάλογλου, που βγάζει έναν παίκτη που είχε καλή παρουσία στο κέντρο και ανασταλτικά) κρίνεται απόλυτα πετυχημένο.

Το φιλμ της αναμέτρησης

4′ Σουτ του Κουκουράκη από το ύψος της περιοχής, ψηλά άουτ.

16′ Σουτ και πάλι από τον Κουκουράκη από πλάγια θέση, η μπάλα μακριά από το δεξί δοκάρι του Ιωακειμίδη.

18′ Κίτρινη κάρτα Γιαουτζής

27′ Μεγάλη διπλή ευκαιρία για τους γηπεδούχους. Αρχικά ο Έξαρχος ελίχθηκε ωραία στα αριστερά της μεγάλης περιοχής, ο Ιωακειμίδης απέκρουσε το σουτ του επιθετικού των γηπεδούχων και στην επαναφορά ο Συμεωνίδης έστειλε τη μπάλα στο δεξί δοκάρι

28′ Εκτέλεση κόρνερ του Κουκουράκη, κεφαλιά του Γιαουτζή την οποία απομάκρυνε με τα ακροδάχτυλα σε κόρνερ ο Ιωακειμίδης.

36′ Εκτέλεση φάουλ του Καφέ από δεξιά, κεφαλιά του Ζούρκου ψηλά άουτ.

38′ Γύρισμα του Παπατάνου από δεξιά, προβολή προ του Καφέ και κόρνερ.

DSCN0210

39′ Εκτέλεση φάουλ του Καφέ από δεξιά, μόνος του ο Ζούρκος στο ύψος της μικρής περιοχής, η κεφαλιά του όμως πέρασε αρκετά μέτρα από το αριστερό δοκάρι του Σταματέλου.

60′ Σουτ του Γιαουτζή μετά από πάσα του Έξαρχου, ψηλά άουτ.

62′ Κίτρινη κάρτα Ασλαμπάλογλου

71′ ΓΚΟΛ! Πέναλτι σε ανατροπή του Έξαρχου, την εκτέλεση ανέλαβε ο Γιαουτζής που δεν αστόχησε! (1-0)

72′ Κίτρινη κάρτα Ιωακειμίδης

77′ Κίτρινη κάρτα Αβραμόπουλος

80′ Μεγάλη ευκαιρία για τον ΦΑΣ να ισοφαρίσει, ο Πατατούκας έκανε την κάθετη για τον Αδάμ Βλαχοδήμο, ο τελευταίος όμως έστειλε τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.

89′ Ζήτησαν πέναλτι οι φιλοξενούμενοι σε ανατροπή του Λαμπριανίδη στο όριο της γραμμής της περιοχής, με τον ρέφερι κ. Βρέσκα να υποδεικνύει πως η παράβαση έγινε εκτός περιοχής.

90+1′ Κίτρινη κάρτα Σταματέλος.

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Βρέσκας, με βοηθούς τους κ.κ. Παπαδάκη και Χαλατζιούκα

DSCN0176DSCN0175

Συνθέσεις

ΑΣ Ειρηνούπολης : Σταματέλος, Συμεωνίδης Χ., Τενεκετζή, Βαλδήρ, Παπαδόπουλος Ν., Ασλαμπάλογλου (63′ Γασπαράτος), Κουκουράκης, Γιαουτζής, Καρυπίδης (58′ Τσιούπρος), Έξαρχος (88′ Τάσο), Πετκάκης.

ΦΑΣ Νάουσα : Ιωακειμίδης, Παπατάνος (61′ Πατατούκας), Βλαχοδήμος Ζ. (72′ Βλαχοδήμος Ζ.), Ηλιάδης (31′ λ.τ. Ζούρκος), Περηφανόπουλος, Σαρηγιαννίδης, Μουρίκι, Αβραμόπουλος, Συμπεθέρης, Λαμπριανίδης, Καφές

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected