Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

ΓΑΣ Ροδοχωρίου – ΑΕ Αλεξάνδρειας 1-3

DSCN0206Το άριστα άγγιξε με τη σημερινή της απόδοση η ΑΕ Αλεξάνδρειας, που σε ένα ακόμη παιχνίδι απέδειξε τα βήματα προόδου στο αγωνιστικό της προφίλ.

Η ομάδα του Κυριάκου Καρασαββίδη, με συγκεκριμένο πλάνο και αδιάκοπο pressing, έφερε στα μέτρα της το σημερινό παιχνίδι στο Ροδοχώρι και με την 8η φετινή νίκη, έφτασε τους 25 βαθμούς στο πρωτάθλημα. Εκτός των άλλων, μείωσε τη διαφορά από την κορυφή στους δύο βαθμούς, ενώ με τα τρία γκολ που σημείωσε έχει πλέον 10 εκτός έδρας, όντας η δεύτερη καλύτερη επίθεση μακριά από την Αλεξάνδρεια.

Από την άλλη πλευρά, η ομάδα του Σάκη Γλώσση εγκλωβίστηκε από τον τρόπο παιχνιδιού των νεοφώτιστων, είχε ελάχιστες ευκαιρίες στα αντίπαλα καρέ ενώ για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι αγωνίζεται για μισή ώρα με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Σάκη Μπάκανου, που αποβλήθηκε και το προηγούμενο Σάββατο στα Τρίκαλα. Στα θετικά, το 6ο προσωπικό τέρμα του Γκονσάλβες Ουέλινγκτον στο πρωτάθλημα (έστω και από το σημείο του πέναλτι) και η επανεμφάνιση του Δημήτρη Θεοδοσιάδη, που στάθηκε όμως και πάλι άτυχος καθώς αποχώρησε στο 37′ με σφίξιμο στη γάμπα.

Τα πρώτα 18 λεπτά της αναμέτρησης χαρακτηρίστηκαν από το αναγνωριστικό παιχνίδι των δύο ομάδων. Στο σημείο εκείνο, οι “πράσινοι” πέτυχαν τέρμα, που άλλαξε άρδην την εικόνα του αγώνα και έδωσαν ξεχωριστό ενδιαφέρον στο υπόλοιπο του αγώνα. Το γκολ ανήκει αποκλειστικά στον εξαιρετικό σήμερα Γιώργο Αναστάση, που πέρασε από αριστερά τον Κοτζαχρήστο και απέναντι από τον Κίτσο δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ για την ομάδα του.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν στη συνέχεια, είχαν ένα καλό σουτ του Ουέλινγκτον μετά από ωραία συνεργασία στον χώρο του κέντρου, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι ήλεγχαν τον αγώνα και δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα.

Στο δεύτερο ημίχρονο μάλιστα ανέβασαν στροφές, δημιούργησαν πολλές καταστάσεις στα καρέ του Κίτσου και παράλληλα εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο το αριθμητικό πλεονέκτημα λόγω της αποβολής του Σάκη Μπάκανου στο 63′ με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Λίγο πριν ο Κίτσος πραγματοποίησε την επέμβαση του αγώνα σε εξ επαφής κεφαλιά του Μπενίσκου, για να φτάσουμε στο 61′ όταν ο Αναστάσης εκτέλεσε το φάουλ από δεξιά και ο Δημήτρης Πέικος με κεφαλιά – λόμπα έστειλε τη μπάλα για δεύτερη φορά στα δίχτυα του ΓΑΣ.

Το ρεπορτάζ του ΓΑΣ Ροδοχωρίου είναι μία προσφορά του…

mexx-logo12412

Στο 67′ οι φιλοξενούμενοι είχαν μία ακόμη καλή προσπάθεια για γκολ με τον Σαμαρά και τρία λεπτά αργότερα ο Βαλάντης Γρηγοριάδης πέτυχε το γκολ της ημέρας, όταν πέρασε με διαδοχικές ντρίμπλες 3-4 αντίπαλους αμυντικούς και με ιδανικό πλασέ, “έγραψε” το 0-3.

Ένα παρόμοιο τέρμα επιχείρησε να πετύχει και ο Γιώργος Αναστάσης πέντε λεπτά αργότερα, ξεκινώντας μάλιστα πίσω από το κέντρο, το πλασέ όμως (και λόγω κούρασης) έφυγε σύρριζα από το δοκάρι του Κίτσου.

Από το σημείο εκείνο ο ΓΑΣ πήρε τα ηνία του παιχνιδιού, μείωσε στο 78΄ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γκονσάλβες Ουέλινγκτον (σε χέρι του Πέικου για το οποίο διαμαρτυρήθηκαν οι φιλοξενούμενοι) και στη συνέχεια προσπάθησαν να πετύχουν και δεύτερο τέρμα, ώστε να διεκδικήσουν τις λιγοστές ελπίδες τους για θετικό αποτέλεσμα.

Το 1-3 όμως παρέμεινε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα, που βρήκε την ΑΕ Αλεξάνδρειας να πανηγυρίζει την 3η εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα.

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Μαρόπουλος, με βοηθούς τους κ.κ. Ασβεστάρα και Καραϊωσήφ

Συνθέσεις

ΓΑΣ Ροδοχωρίου : Κίτσος, Κοτζαχρήστος (78′ Κουλιανίδης), Θεοδοσιάδης (37′ λ.τ. Ρίσσου), Μάραντης, Γιάτσος, Μπάκανος, Ντατσής, Τσαγκεράς, Ευθυμιάδης (64′ Κακούδης Χ.), Ουέλινγκτον, Παπαδής.

ΑΕ Αλεξάνδρειας : Μυλωνάς, Κούκλας Π., Μπακιρτζής (62′ Νικολόπουλος), Θεοδωρόπουλος, Πέικος, Μόσχος (78′ Τσιρίδης), Κούκλας Α., Αναστάσης, Γρηγοριάδης, Σαμαράς, Μπενίσκος (71′ Μπενίσκος)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected