Α ΕΠΣ Ημαθίας

Ποντιακή Νεολαία Αράχου – Αχιλλέας Νάουσας 2-1 (photos+vid)

Ένα ακόμη παιχνίδι στη…μύτη του ξυραφιού για την Ποντιακή Νεολαία Αράχου, που αυτή τη φορά κατάφερε να το κερδίσει και μάλιστα με ανατροπή!

Η ομάδα του Χρήστου Υφαντίδη μετέτρεψε το παιχνίδι με δική της υπαιτιότητα σε ντέρμπι, καθώς είχε την υπεροχή σε όλο σχεδόν το 90λεπτο, αλλά και πολλές ευκαιρίες για να “καθαρίσει” την υπόθεση νίκη.

Ο Αχιλλέας, ως μια ομάδα που παλεύει όλα τα παιχνίδια του, το εκμεταλλεύτηκε, προηγήθηκε στο 42′ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Παναγιώτη Καραμεταξά (έφτασε τα 5 γκολ στο φετινό πρωτάθλημα) και αν δεν δεχόταν το τέρμα στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους, ίσως είχε καλύτερη τύχη στο δεύτερο μισό του σημερινού αγώνα.

Το γκολ όμως του Πόλυ Τόζογλου στο 45+2′ έδωσε τη δυνατότητα στους γηπεδούχους να πραγματοποιήσουν…restart στην ανάπαυλα και με αντεπίθεση διαρκείας στο δεύτερο 45λεπτο να φτάσουν σε δεύτερο γκολ και να πετύχει την 5η νίκη στο φετινό πρωτάθλημα. Στη φάση που θα δείτε παρακάτω στο βίντεο, ο Αραμπατζής εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά, ο υψηλόσωμος αμυντικός (που…εξιλεώθηκε για το ότι υπέπεσε στο πέναλτι με το οποίο προηγήθηκε ο Αχιλλέας) με καρφωτή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και αφού πήρε ύψος μετά το σκάσιμο στο έδαφος.

Το δεύτερο ημίχρονο χαρακτηρίστηκε από τις πολλές επιθετικές ενέργειες των γηπεδούχων, που προσπάθησαν με πολλούς τρόπους να πετύχουν την ανατροπή. Είχαν δοκάρι με τον Κώστα Κίτσα, δύο καλές στιγμές με τον αδερφό του Ευγένη και τον Σκούρα ενώ αρκετές ήταν οι φορές που τα γεμίσματα στην περιοχή του Ηλιάδη, “μύριζαν” γκολ.

Για να έρθει το 71ο λεπτό της συνάντησης, όταν ο Σακελλάρης έχασε τη μπάλα στο χώρο της μεσαίας γραμμής, ο Τζέπης έκανε το γέμισμα στην αντίπαλη περιοχή και ο Λάμπρος Μαγγανάρης εκμεταλλεύτηκε τη σύγχυση στην αντίπαλη άμυνα και με πλασέ “έγραψε” το 2-1, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς από τους 200 περίπου φιλάθλους της Ποντιακής Νεολαίας.

Ο Αχιλλέας προσπάθησε να αντιδράσει στη συνέχεια, ωστόσο με εξαίρεση ένα καλό αλλά βιαστικό σουτ του Παρθενόπουλου στο 90ο λεπτό, δεν απείλησε ιδιαίτερα. Αντίθετα, οι “μπλαουγράνα” ήταν πάντα επικίνδυνοι στην κόντρα και θα μπορούσαν αν ήταν πιο προσεκτικοί να φτάσουν και σε τρίτο τέρμα.

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Χρυσάνης, με βοηθούς τους κ.κ. Λιόλιο και Μπακάλη

Συνθέσεις

Ποντιακή Νεολαία Αράχου : Βρεττός, Μαγγανάρης, Τόζογλου, Σκούρα (90′ Μουταφίδης), Κίτσας Λ., Κίτσας Ε., Πιπιλιάρης, Τζέπης, Νουσιόπουλος, Κίτσας Κ. (85′ Αραπέλης), Αραμπατζής (65′ Αποστολόπουλος).

Αχιλλέας Νάουσας : Ηλιάδης, Σακελλάρης, Βακαλίδης, Γκέτσος, Καραμεταξάς, Σαμαράς Δ., Μπράτσης, Γιαμαλίδης (85′ Στογιάννος Ρ.), Κοσμάς, Στογιάννος Γ. (65′ Σαμαράς Τ.) Παρθενόπουλος.

*ευχαριστούμε θερμά το alexandriamou.gr για την ευγενική παραχώρηση των φωτογραφιών και των βίντεο

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected