Κατηγορίες
Κύπελλο Ελλάδος

Κύπελλο Ελλάδας – “Απέδρασε” από το Μενίδι με Σαπαλίδη!

page_0Έστω και δύσκολα, ο ΠΑΣ επικράτησε στο Μενίδι του Αχαρναϊκού με 2-1 και πήρε προβάδισμα για την πρόκριση. Γιάκος, Σαπαλίδης οι σκόρερ του «Αίαντα», ισοφάρισε προσωρινά ο Κωστόπουλος.  

Ήθελε την νίκη και την πήρε. Ο ΠΑΣ χρειαζόταν, μετά την ισοπαλία με τον Ηρακλή, το τρίποντο για να μην μπλέξει σε σενάρια. Μπορεί, λοιπόν, ο Αχαρναϊκός να του έβαλε δύσκολα, όμως με γκολ στο 89′ επικράτησε στο Μενίδι με 2-1.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τις αλλαγές που έκανε ο Πετράκης και στο πρώτο μέρος κατάφεραν να κρατήσουν μακριά από την εστία τους τον ΠΑΣ. Μάλιστα, θα μπορούσαν να έχουν πετύχει και ένα γκολ, αν ο Ταμπάκης ήταν πιο εύστοχος σε δύο τετ α τετ που είχε.

Στην επανάληψη, ο «Άγιαξ της Ηπείρου» μπήκε πολύ δυνατά, με τον Γιάκο να βρίσκει δίχτυα στο 49′ με προβολή. Αυτό, όμως, δεν ήταν αρκετό, αφού στο 65′ ο Αχαρναϊκός βρήκε απάντηση και με εντυπωσιακή κεφαλιά του Κωστόπουλου, έφερε το ματς στα ίσα. Και σα να μην έφτανε αυτό, ο ΠΑΣ έμεινε με παίκτη λιγότερο, αφού ο Κοζορώνης είδε δεύτερη κίτρινη, σε μία φάση που ο διαιτητής έχει δει λάθος.

Ο Πετράκης αναγκάστηκε να περάσει στον αγωνιστικό χώρο τους… εντεκαδάτους Τσουκαλά και Τσάβες, αφού ήθελε το ματς, οπότε ρίσκαρε. Και δικαιώθηκε, αφού, έστω και στο 89′, η πίεση των τελευταίων λεπτών καρποφόρησε, με τον Σαπαλίδη να παίρνει την ασίστ από το δοκάρι του Φερφελή και να χαρίζει στην ομάδα του το τρίποντο.

Συνθέσεις

Αχαρναϊκός: Παγούδης, Μουστάκης, Σωτηράκος, Μωυσιάδης, Κωστόπουλος, Εμέκα, Μαρής, Αθανασίου (66′ Παβίσεβιτς), Καλογερόπουλος (77′ Ιωαννίδης), Φιγκέιρα (56′ Ομπράντοβιτς), Ταμπάκης.

ΠΑΣ Γιάννινα: Περιστερίδης, Στρούνα (66′ Τσουκαλάς), Μπέριος, Σκόνδρας (46′ Τζημόπουλος), Ναδάλες, Κοζορώνης, Λίλα (72′ Τσάβες), Σαπαλίδης, Ηλιάδης, Γιάκος, Φερφελής.

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected