ΕΠΣ Ημαθίας – Τα πρώτα…κανόνια των πρωταθλημάτων!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Δημήτρης Καφές του ΦΑΣ Νάουσα, πρώτος σκόρερ της Α1 Ερασιτεχνικής με 11 γκολ

Τα “φώτα” τις περισσότερες πέφτουν στις ομάδες και στα αποτελέσματα, ωστόσο οι βασικοί πρωταγωνιστές στο ποδόσφαιρο είναι οι ποδοσφαιριστές!

Χωρίς αυτούς (εκ των πραγμάτων) δεν θα υπήρχαν ομάδες και κατ επέκταση ούτε παράγοντες, που αρκετές φορές γίνονται οι πρώτοι…μάγκες μέσω των ποδοσφαιριστών (δεν συμφωνείτε…;).

Τα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Ημαθίας φέτος μπορεί να μην έχουν την αίγλη παρελθόντων ετών (ειδικά στην Α1) ωστόσο δεν παύουν να προσφέρουν κάποια ψήγματα θεάματος αλλά και στατιστικών στοιχείων, που δίνουν το απαραίτητο…αλατοπίπερο στις δύσκολες ομολογουμένως εποχές που διανύει το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα.

Το SportsUp, από την πρώτη στιγμή ως ImathiaSportsNews, καταγράφει τα πεπραγμένα των ποδοσφαιριστών σε όλες τις ερασιτεχνικές κατηγορίες της Ημαθίας και με τις στατιστικές αναλύσεις, δίνει τη δυνατότητα στους αναγνώστες, μιας πιο εμπεριστατωμένης εικόνας από την απλή παράθεση των ρεπορτάζ των αγώνων του Σαββατοκύριακου.

Η πιο σημαντική στατιστική αποτύπωση είναι ομολογουμένως αυτή των σκόρερ κάθε κατηγορίας, απαραίτητη άλλωστε για την…προκοπή των ομάδων! Αναλύοντας ανά κατηγορία τα πρώτα “κανόνια”, θα διαπιστώσουμε πως και φέτος υπάρχει μια χαρακτηριστική ποικιλία στους σκόρερς χωρίς όμως να λείπουν τα “βαριά” ονόματα που ξεχωρίζουν κάθε χρόνο στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Ημαθίας.

DSCN0291

Κώστας Έξαρχος του ΑΣ Ειρηνούπολης, με 10 γκολ

Α1 Ερασιτεχνική – Πρωταγωνιστές και φέτος Καφές και Έξαρχος!

Οι δύο ομάδες που προπορεύονται στον βαθμολογικό πίνακα, διαθέτουν στις τάξεις τους τους πρώτους σκόρερ της κατηγορίας. Στη σχετική λίστα, πρώτος μετά από 11 αγωνιστικές είναι ο Δημήτρης Καφές του ΦΑΣ Νάουσα, που έχει ήδη πετύχει 11 τέρματα (1 γκολ μέσο όρο σε κάθε ματς), βοηθώντας και φέτος την ομάδα του να είναι εκ των διεκδικητών του νταμπλ. Θυμίζουμε πως πέρσι, ο έμπειρος επιθετικός είχε τερματίσει στην 4η θέση του πίνακα των σκόρερς με 22 γκολ.

Ακολουθεί κατά πόδας ο Κώστας Έξαρχος του ΑΣ Ειρηνούπολης, που έχει σκοράρει 10 τέρματα με τους πρωταθλητές (επίσης 1 γκολ ανά αγώνα) και μαζί με τα 5 γκολ του Δημήτρη Τσιούπρου, έχουν σημειώσει παραπάνω από τα μισά τέρματα της ομάδας τους στο πρωτάθλημα! Πέρσι, ο υψηλόσωμος επιθετικός είχε αναδειχτεί 3ος σκόρερ της Α1, πετυχαίνοντας 23 γκολ.

Αρκετά πίσω και συγκεκριμένα με 7 γκολ βρίσκονται τέσσερις ποδοσφαιριστές : Γιώργος Κίτσας του ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας (πρώτος σκόρερ της περιόδου 2013-2014 στην Α1), Μίμης Μπενίσκος της ΑΕ Αλεξάνδρειας (πάνω από 150 γκολ συνολικά στην καριέρα του), Κώστας Ντέλλας (πρώτος σκόρερ της Α2 την περίοδο 2012-2013) και Χάρης Παραστατίδης (πρώτος σκόρερ πέρσι στο πρωτάθλημα της Α2 με 28 γκολ) του Κεραυνού Επισκοπής, παίκτες που τα τελευταία χρόνια ξεχωρίζουν με την αγωνιστική παρουσία τους.

Βασίλης Κακαγιάννης

Βασίλης Κακαγιάννης με 7 γκολ

Α2 Ερασιτεχνική – Συνωστισμός στον 1ο όμιλο, δύο οι κορυφαίοι στον 2ο

Εντυπωσιάζει φέτος η ποικιλία στο σκοράρισμα στον 1ο όμιλο της Α2 και μάλιστα τέσσερις είναι οι ποδοσφαιριστές που μοιράζονται την κορυφή έχοντας μόλις από 7 τέρματα μετά από 10 αγωνιστικές! Στην πρώτη θέση φιγουράρουν οι Βασίλης Κακαγιάννης του ΠΑΟ Παλατίτσια (με πολύχρονη παρουσία στον Φίλιππο Μελίκης), Κώστας Παπαδόπουλος του Άρη Παλαιού Σκυλιτσίου (επίσης με μεγάλη θητεία σε ομάδες της Α1), Χάρης Περπερίδης του Άρη Παλαιοχωρίου (αποκάλυψη ο νεαρός που προέρχεται από τον Νηρέα) και Δημήτρης Πλέσκας επίσης του Άρη Παλαιοχωρίου, με πολύ καλή παρουσία και πέρσι με τη Δόξα Λιανοβεργίου.

Κώστας Παπαδόπουλος

Κώστας Παπαδόπουλος με 7 γκολ

Ακολουθούν κατά πόδας (6 τέρματα) οι Άγγελος Καραντουλαμάς της πρωτοπόρου Δόξας Λιανοβεργίου και Σωτήρης Λίτσι του Άρη Παλαιοχωρίου.

Στον 2ο όμιλο, δύο είναι οι ποδοσφαιριστές που μοιράζονται την 1η θέση, έχοντας αμφότεροι 10 τέρματα. Ο Μάριος Αργυρόπουλος της Ακαδημίας Βέροιας (πέρσι στη Γ Εθνική με τα χρώματα του Μακροχωρίου) και ο Κώστας Παπαδόπουλος της Νέας Γενεάς Νικομήδειας (δεν χρειάζονται συστάσεις για τον εμπειρότατο επιθετικό) έχουν ήδη ξεχωρίσει στο φετινό πρωτάθλημα και βοηθούν τα μέγιστα στη φετινή πορεία των ομάδων τους στον 2ο όμιλο της Α2.

Στα 9 γκολ και στη δεύτερη θέση του πίνακα των σκόρερς φιγουράρει ο εντυπωσιακός φέτος Γιώργος Τουμουμτζής της πρωτοπόρου Ελπίδας Μονοσπίτων ενώ 8 τέρματα έχουν ήδη πετύχει οι Ηλίας Σιδηρόπουλος και Γιάννης Χατζηγεωργίου του Απόλλων Αγίου Γεωργίου.

12088426_404815953049470_4554816899902628287_n

Σωτήρης Αρβανίτης της Δόξας Επισκοπής, πρώτος σκόρερ με 10 γκολ

Β Ερασιτεχνική – Πρωτιά για τον “γκολεαδόρ” Αρβανίτη

Μπορεί η Δόξα Επισκοπής να είναι νεοφώτιστη στην κατηγορία, ωστόσο και φέτος πρωταγωνιστεί χάρη στην εξαιρετική επιθετική της λειτουργία. Βασικός παράγοντας για την πορεία της δεν είναι άλλος από τον Σωτήρη Αρβανίτη, που με 10 τέρματα έχει συμβάλει σε μεγάλο βαθμό ώστε οι “ασπρόμαυροι” να βρίσκονται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας με 15 βαθμούς. Να σημειώσουμε πως ο έμπειρος επιθετικός έχει πετύχει τα μισά τέρματα της ομάδας του τη φετινή χρονιά!

Στη δεύτερη θέση του πίνακα των σκόρερς βρίσκεται ο Ισαάκ Ισαακίδης του Μακεδόνα Βέροιας με 9 τέρματα και ακολουθεί ο Βασίλης Τσαπράνης του πρωταθλητή χειμώνα ΑΟ Συκιάς, με 8 γκολ.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected