Ποδόσφαιρο Κόσμος

Αγγλία – Η Νιουκάστλ διέκοψε το σερί του Κλοπ!

teeelssss«Χάρη» σ’ ένα αυτογκόλ του Μάρτιν Σκρτελ κι ένα γκολ του Βαϊνάλντουμ η Λίβερπουλ έχασε με 2-0 από την Νιούκαστλ και δεν μπόρεσε να κάνει 5 τις σερί νίκες της σε όλες τις διοργανώσεις, όμως δικαιούται να φωνάζει για το ακυρωθέν γκολ του Μορένο στο 1-0.

Το είχε σχεδιάσει στο μυαλό του αλλιώς- και δικαίως με βάση την εικόνα που παρουσίαζαν οι «Κόκκινοι» τις τελευταίες εβδομάδες: θα πήγαινε, λέει, στο “St. James Park”, θα έκανε κάτι σαν ποδοσφαιρική παρέλαση, θα έπαιρνε τη νίκη και θα πλησίαζε εκ νέου στους 6 βαθμούς από την… άπιαστη Λέστερ και θα έκανε τις Σίτι, Γιουνάιτεντ και Άρσεναλ να νιώθουν καυτή την αγωνιστική της ανάσα. Οι πηχυαίοι τίτλοι θα έγραφαν «Έριξε κι αυτό το κάστρο (Newcastle) ο Κλοπ» και η σαμπάνια θα συνέχιζε να ρέει άφθονη.

Αυτά, όμως, στη θεωρία και- ίσως- και στο μυαλό του Γερμανού τεχνικού της Λίβερπουλ. Γιατί στην πράξη οι «Κόκκινοι» σήμερα δε βλέπονταν χωρίς μεγάλες ποσότητες αλκοόλ: στο πρώτο ημίχρονο του παιχνιδιού με τη Νιούκαστλ είχαν να επιδείξουν μόλις μια υποψία ευκαιρίας με τον Μπεντέκε στο 21΄ και έτερο ουδέν.

Στο δεύτερο, και με τον ύπνο να έχει ξεκινήσει ένα ξεδιάντροπο ερωτικό παιχνίδι με τους θεατές του ματς, τίποτα το αξιοσημείωτο δε συνέβη, μέχρι το 69΄- όταν και η Τύχη αποφάσισε να γυρίσει την πλάτη της στους φιλοξενούμενους και να χαμογελάσει στις «Καρακάξες»: ο Βαϊνάλντουμ έκανε το διαγώνιο σουτ, ο Σκρτελ έβαλε το γόνατό του για να διώξει όμως άθελά του έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μινιολέ για το 1-0. Αυτό ήταν το 7ο γκολ στην καριέρα του Σλοβάκου αμυντικού στην Premier League, αποδεικνύοντας εμπράκτως πως μέσα στην περιοχή είναι killer και σπανίως συγχωρεί.

Το 1-0 λειτούργησε ως ξυπνητήρι και η Λίβερπουλ ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της, έκλεισε τους γηπεδούχους στα καρέ τους και έφτασαν στο 1-1 με υπέροχο τελείωμα του Μορένο, μόνο που το γκολ δε μέτρησε καθώς ο παίκτης των «Κόκκινων» υποδείχτηκε λανθασμένα (όπως φαίνεται και στη φωτογραφία) σε θέση οφσάιντ.

δείτε τα βίντεο του αγώνα και τις συνθέσεις στο sdna.gr
moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected