Κατηγορίες
Football League

Football League – Τα ρεπορτάζ από τους αγώνες της Κυριακής (6/12)

DSCF4485Aχαρναϊκός – Τρίκαλα  1-2

Τεράστιο διπλό πέτυχε ο ΑΟ Τρίκαλα στο Μενίδι κερδίζοντας με 2-1 τον Αχαρναϊκό στην πρώτη νίκη των «κυανέρυθρων» στην Αθήνα. Κορυφαίος για τα Τρίκαλα ο Γκμπαλέ ο οποίος πέτυχε το 1-2 στο 89′ ενώ απο τα πόδια του ξεκίνησε και το γκολ της ισοφάρισης (σ.σ οι πράσινοι προηγήθηκαν με τον Ματσούκα) το οποίο πέτυχε ο Κουσκουνάς.

Οι δύο ομάδες έμειναν με δέκα παίκτες λόγω αποβολών των Αθανασίου και Γκονζάλες ενώ ο Χαροντάκης αποβλήθηκε απο τον πάγκο.

Οι φάσεις και τα γκολ

Στο 8΄πρώτο σουτ στο παιχνίδι με τον Ομπράντοβιτς απέκρουσε ο Χιώτης
Στο 11΄σέντρα του Κουσκουνά ο Δουκάκης έκανε το σουτ και ο Παγούδης μπλόκαρε
Στο 13΄ ο Γκονζάλες εκτέλεσε κόρνερ ο Κουσκουνάς έκανε το σουτ και ο Παγούδης έβγαλε σε κόρνερ
Στο 21΄ από λάθη στην άμυνα των Τρικάλων ο Ματσούκας με δυνατό σουτ πέτυχε το 1-0
Στο 25΄απο ολέθριο λάθος του Παπαπαναγιώτου ο Ομπράντοβιτς βρέθηκε απέναντι απο τον Χιώτη και πλάσαρε άουτ
Στο 30΄μακρινό σουτ του Ομπράντοβιτς η μπάλα άουτ
Στο 36΄γυριστό σουτ του Ταμπάκη μεγάλη επέμβαση του Χιώτη σε κόρνερ
Στο 41′ κόρνερ ο Αθανασίου κοντινό σουτ του Ταμπάκη η μπάλα άουτ
Στο 68΄απο προσπάθεια του Γκμπαλέ ο Κουσκουνάς με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Παγούδη  ηγια το 1-1
Στο 73΄σκληρό μαρκάρισμα του Αθανασίου στον Γκονζάλες ο οποίος αποβλήθηκε ενω την κόκκινη δέχθηκε και ο Αργεντίνος. Στην συνέχεια ο ρέφερι Μακρυπόδης απέβαλλε και τον Χαροντάκη ο οποίος για δευτερόλεπτα δεν μπήκε στο ματς. Οι δύο ομάδες έμειναν με δέκα παίκτες
Στο 82΄μακρινό σουτ του Κωστόπουλου μπλόκαρε ο Χιώτης
Στο 84΄σουτ του Μουστάκη η μπάλα άουτ
Στο 89΄ο Γκμπαλέ με ατομική προσπάθεια και σουτ πέτυχε το 1-2
Στο 90+2 αντεπίθεση για τα Τρίκαλα ο Γκμπαλέ πλάσαρε άουτ τεράστια ευκαιρία για τα Τρίκαλα

Συνθέσεις

Αχαρναϊκός: Παγούδης, Εμέκα, Μωυσιάδης, Ιωαννίδης, Μουστάκης, Κωστόπουλος, Αθανασίου, Ταμπάκης, Ματσούκας (50′ Μαρής), Ομπράντοβιτς, Παβίσεβιτς.

ΑΟ Τρίκαλα: Χιώτης, Λαμπάκης, Παπαργυρίου, Ζώνας, Παπαπαναγιώτου, Μουμίν, Ριζογιάννης, Δουκάκης (54΄Γκμπαλέ), Κουσκουνάς (88΄Κωνσταντινίδης), Στεφάνοβιτς (78΄Κουμπαρούλης), Γκονζάλες

*goaltrikala.gr

Χωρίς τίτλο

Πανελευσινιακός – Ζάκυνθος  1-0

Την δεύτερη νίκη του στη Football League πανηγύρισε ο Πανελευσινιακός. Στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής επικράτησε 1-0 της Ζακύνθου στην έδρα του και έφτασε τους έξι βαθμούς, έχοντας πια τρεις λιγότερους από τους Επτανήσιους.

Το γκολ που χάρισε το τρίποντο στο συγκρότημα της Δυτικής Αττικής σημείωσε ο Πλαβούκος με σουτ στο 55′. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να φτάσουν στην ισοφάριση, αλλά το άγχος έπαιξε το ρόλο του. Ο Ζαϊρί πέρασε στο β’ μέρος, αλλά δεν κατάφερε να κάνει τη διαφορά. Οι γηπεδούχοι μάλιστα είχαν δοκάρι στο 91 σε σουτ του Γιαννιτσάνη. Στο φινάλε η κεφαλιά του Καραμαλίκη παραλίγο να καταλήξει στα δίχτυα, αλλά ο Μανιάτης κράτησε την εστία του απαραβίαστη.

Συνθέσεις

ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ (Ν. Κάτσικας): Μανιάτης, Παληγεώργος, Ανδρίκος, Λίτσος, Τσίγκρος, Κασνέτση, Κακαράς, Γιαννιτσάνης, Πλαβούκος (80′ Χαλιώτης), Τσολακίδης (63′ Νικολάου), Κορνελάτος (49′ Μποτωνάκης).

ΖΑΚΥΝΘΟΣ (Κ. Κάραμα): Παπαδόπουλος, Γραικός, Κουρέλλας, Νίκιτς, Αποστόλου, Πέττας Ραφ. (62′ Καραμαλίκης), Ναζίμ, Κάρδαρης (44′ Κυριακίδης), Ορφανίδης, Κωστούλας (46′ Ζαϊρί), Κρολ.

*footballleaguenews.gr

lamia-olh-h-omada

Λαμία – Αναγέννηση Καρδίτσας  2-1

Ένα γκολ του Ποορτογάλου Σερτζίνιο με πέναλτυ, ακριβώς στην εκπνοή του κανονικού χρόνου του αγώνα με την Αναγέννηση Καρδίτσας, χάρισε στη Λαμία τη μεγάλη νίκη και μάλιστα με ανατροπή στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής.

Η Λαμία που είχε βρεθεί μόλις στο 10’ πίσω στο σκορ από την όμορφη κεφαλιά του Νίκου Γκόλια, κατάφερε στο υπόλοιπο του παιχνιδιού να κυριαρχήσει στον αγωνιστικό χώρο να ισοφαρίσει γρήγορα και τελικά να πάρει τη νίκη στο 90’.

Οι φάσεις που «σημάδεψαν» την προσπάθεια της ομάδας του Γιώργου Βαζάκα ήταν στο 18,’ όταν από την έξοχη σέντρα του Νατσιόπουλου, ο Καραλής με εξίσου όμορφο τρόπο με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κουτσόπουλου για πρώτη φορά και στο 88’ όταν σε προσπάθεια της αλλαγής του Τόσκα η μπάλα βρήκε το χέρι του Ακασού. Το πέναλτυ έκανε γκολ ο Σερτζίνιο δίνοντας τη μεγάλη νίκη στην ομάδα του.

Εμφανώς καλύτερη η Λαμία είχε πολλές ευκαιρίες για άλλα γκολ όπως με τους Καραγιάννη (27’ και 57’), Τόσκα (77’, 83’) και Τσαμούρη (79’), ενώ οι φιλοξενούμενοι εκτός του γκολ είχαν και μια κλασική ευκαιρία στο 58’ με τον Υφαντή τον οποίο πρόλαβε την τελευταία στιγμή ο Λεάντρο.

Συνθέσεις

Λαμία (Γιώργος Βαζάκας): Ρίζος, Τσαμούρης, Λεάντρο, Πίντο (80’ Νεόφυτος), Σερτζίνιο (93’ Ενγκουέμ), Ζουλιώτης, Καραγιάννης, Καραλής (56’ Τόσκας), Κοτσώνης, Νατσιόπουλος, Σιλιγαρδάκης

Αναγέννηση Καρδίτσας (Σάκης Θεοδοσιάδης): Κουτσόπουλος, Σάββας, Τζάνης (λ.τρ. 13’ Μαυρίας), Γκόλιας, Κισκαμπάνης, Καραχάλιος, Υφαντής, Μούτσα, Τσούκαλος (73’ Τσίτας), Μπιτέλης, Πιτταράς (67’ Ακασού)

*efthia.gr

5c848fd8ca122bf5e035fc8cd518d377_L

Κισσαμικός – Ολυμπιακός Βόλου  0-1

Το πρώτο διπλό για τον Ολυμπιακό Βόλου στο φετινό πρωτάθλημα της Φουτμπολ Λιγκ είναι γεγονός.

Οι ερυθρόλευκοι με μια “πειστική” εμφάνιση στο γήπεδο του Γάλλου στο Ρέθυμνο απέναντι στον Κισσαμικό πέρασαν νικηφόρα με 1-0 και πλησίασαν ακόμη περισσότερο στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Το πολύτιμο τέρμα που έκρινε την αναμέτρηση σημείωσε ο Έρικ Γουόρνετν, στο 12΄με κεφαλιά, που ήταν μόνιμη πηγή κινδύνου για την αντίπαλη άμυνα. Ήταν η δεύτερη σενεχόμενη νίκη για τον Ολυμπιακό Βόλου, μια νίκη που τον βαζει για τα καλά στο κόλπο της κατάκτησης μιας εκ των πρώτων δυο θέσεων. Η πρώτη εκτός έδρας νίκη στο φετινό πρωτάθλημα ήρθε απέναντι σε μια ομάδα που μπορεί ως όνομα να μην αποτελεί φόβητρο, αλλά η παρουσία της και μάλιστα ως νεοφώτιστη μόνο απαρατήρητη δεν είχε περάσει…Λιγοστοί οι φίλαθλοι που βρέθηκαν στις κερκίδες του γηπέδου του Γάλλου στο Ρέθυμνο.

Χωρίς κάποια αξιόλογη φάση στα πρώτα λεπτά του αγώνα. Αναγνωριστικό παιχνίδι για τις δυο ομάδες που προσπάθησαν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους. Ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν αυτός που χωρίς να απειλήσει προηγουμένως, ευτύχησε να προηγηθεί νωρίς στο σκορ βάζοντας τις βάσεις για μια σημαντική νίκη. Στο 12’ εκτέλεση φάουλ του Λεόν από αριστερά, κεφαλιά του Γουόρντεν και 0-1 για τον Ολυμπιακό Βόλου. Ο Ολυμπιακός Βόλου έδωσε περισσότερο χώρο στους γηπεδούχους μετά την επίτευξη του τέρματος χωρίς όμως οι ερυθρόλευκοι να κινδυνέψουν αμυντικά. Αρκετή ένταση μεταξύ των παικτών από το γκολ του Ολυμπιακού Βόλου κι έπειτα.

Στο 26ο λεπτό σκληρό μαρκάρισμα ακριβώς στο κέντρο του γηπέδου πάνω στον Φερνάντες φάση η οποία προκάλεσε ένταση μεταξύ των παικτών των δυο ομάδων. Στο 33 κεφαλιά του Γιαννίτση για τον Κισσαμικό, από στημένη φάση, ο Στρατηλάτης χωρίς πρόβλημα μπλόκαρε την μπάλα. Τέσσερα λεπτά αργότερα, νέα κεφαλιά, από τον Βαττή, μετά από σέντρα του Τσικουδάκη η μπάλα και πάλι στα χέρια του Στρατηλάτη.Ο Ολυμπιακός Βόλου προσπάθησε, και το κατάφερε σε μεγάλο βαθμό να ελέγξει το παιχνίδι στο χώρο του κέντρου με  τους Φερνάντες και Γκουγκούδη να κάνουν πολύ καλό παιχνίδι. Η λήξη του πρώτου ημιχρόνου βρήκε τον Ολυμπιακό Βόλου να προηγείται στην Κρήτη του Κισσαμικού με 1-0.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά χωρίς όμως να απειλήσουν ιδιαίτερα. Αντίθετα ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν αυτός που έχασε τις ευκαιρίες για να κάνει δυο τα τέρματά του. Στο 50΄ οι ερυθρόλευκοι στάθηκαν άτυχοι καθώς η μπάλα σταμπάτησε στο δοκάρι της εστίας του Αγριμάκη. Η ευκαιρία ανήκει στον Γουόρντεν ο οποίος σε κατα μέτωπο επίθεση και αφού απέφυγε δυο αντιπάλους σούταρε στέλνοτας την μπάλα στο κάθετο δοκάρι. Στο 51′ ο Λεόν με τον Γουόρντεν έπαιξαν το ένα – δυο αφήνοντας την μπάλα στην γωνία της μικρής περιοχής για τον Ζέρη, χωρίς επιτυχία όμως καθώς τον πρόλαβε ο γκολκίπερ Αγριμάκης.

κίνδυνος επιθετικά ο Κισσαμικός με τον Ολυμπιακό να κρατάει το προβάδισμα στο σκορ. Ο Νίκος Μπουτζίκος δέχθηκε ένα δυνατό μαρκάρισμα με αποτέλεσμα να βρεθεί στο χορτάρι για αρκετά λεπτά. Η φάση αυτή πυροδότησε νέο κύκλο έντασης ανλάμεσα στους πάικτες των δυο ομάδων αλλά και των μελών της αποστολής που βρισκόταν στους δυο πάγκους. Στο 73΄ο  Σμίλτος για τον Κισσαμικό έβγαλε την σέντρα η μπάλα κόντραρε μέσα στην περιοχή και κατέληξε στα χέρια του Στρατηλάτη. Ένα λεπτό αργότερα, ο Λεόν συνδυάστηκε ωραία με τον Γουόρντεν αυτός έπιασε ένα πολύ δυνατό σουτ με την μπάλα να καταλήγει μόλις άουτ.

Στο 75΄εκτέλεση φαουλ στο χωρο του κέντρου από τον Λώττα προσπάθεια μέσα από την περιοχή για τους παίκτες του Κισσαμικού με την μπάλα να καταλήγει  στα δίχτυα του Στρατηλάτη αλλά το γκολ ακυρώθηε ως οφσάϊτ. Ο Κισσαμικός την πίεση και την πρωτοβουλία των κινήσεων ο Ολυμπιακός τις ευκαιρίες στα τελευταία λεπτά του αγώνα. Στο 78΄ ο Γουόρντεν έπιασε ένα πολύ δυνατό σουτ με την μπάλα να καταλήγει και πάλι μόλις άουτ. Εκπληκτική ευκαιρία χαμένη για τον Ολυμπιακό με τον Ντεπέτρις από το ύψος του πέναλτι, σούταρε αλλά η μπάλα έφυγε μόλις άουτ.  Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, φάουλ σε καλή θέση για τον Κισσαμικό, αλλά η μπάλα βρήκε στο τείχος και σε δεύτερο χρόνο νέο άστοχο σουτ από τους παίκτες του Κισσαμικού. Το τελευταίο σφύριγμα από την διαιτητή Κοσικίδη βρήκε τους παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου να πανηγυρίζουν την πρώτη τους εκτός έδρας νίκη.

Συνθέσεις

Κισσαμικός:  Αγριμάκης, Τσερκέζος Σακελάριου (55΄Τσοντάκης), Γιαννίτσης, Ταραλίδης, Βαττής, Σμίλτος Μάνιας, Τσικουδάκης (87΄Τσοκάνης) Λώττας (84΄Ευθυμιάδης), Μάντσης,

Ολυμπιακός Βόλου: Στρατηλάτης , Ζέρης, Μπουτζίκος, Αρβανίτης,  Ντάσιος, Φερνάντες (69’Τσιάρας), Νάστος Ντεπέτρις, Γκουγκούδης, Λεόν (87΄ Κυζιρίδης) Γουόρντεν

*magnesiasports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected