Football League

Football League – Τα ρεπορτάζ των αγώνων του Σαββάτου (12/12)

aeb492336c5690bbeb3eb42716b6c50b_LΚισσαμικός – Πανελευσινιακός  1-0

Σπουδαία νίκη και… ανάσα για τη συνέχεια πήρε ο Κισσαμικός, που επικράτησε με σκορ 1-0 του Πανελευσινιακού στο ΔΑΚ Γάλλου.

Η αναμέτρηση διεξήχθη κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες, με τον ισχυρό αέρα και τη βροχή, αλλά και τον βαρύ αγωνιστικό χώρο, να δυσκολεύουν τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων.

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημείωσε στο 74’ ο Βαττής, ενώ στο 90’ ο Λαζαρίδης έκανε σπουδαία επέμβαση σε πλασέ του Ταμπάκη.

Οι φάσεις του αγώνα

3’ Ατομική ενέργεια του Μάντζη και σουτ που αποκρούει ο Μανιάτης και στη συνέχεια στο σουτ του Μάνιας η μπάλα καταλήγει άουτ.
12’ Σουτ του Μάνιας αποκρούει ο Μανιάτης και ο Κακαράς απομακρύνει σε κόρνερ.
24’ Πάσα του Κακαρά, σουτ του Γιαννιτσάνη μέσα από την περιοχή άουτ.
39’ Σουτ του Λώττα μπλόκαρε ο Μανιάτης.
40’ Σουτ του Μάνιας μπλόκαρε ο Μανιάτης.
50’ Μακρινό σουτ του Κασνετση μπλοκάρει χωρίς πρόβλημα ο Λαζαρίδης.
54′ Σουτ του Λώττα κοντράρει στον Κασνέτση και μπλοκάρει ο Μανιάτης.
59′ Ατομική ενέργεια του Βαττή και σουτ το οποίο σταματάει ο Λίτσος.
74’ ΓΚΟΛ: Ο Βαττής με γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.
84′ Σουτ του Μποτωνάκη κοντράρει και μπλοκάρει ο Λαζαρίδης.
90’ Σέντρα του Χαλιώτη πλασέ του Ταμπάκη και σπουδαία επέμβαση στη γραμμή του Λαζαρίδη.

Συνθέσεις

Κισσαμικός (Σπύρος Μπαξεβάνος): Λαζαρίδης, Τσερκέζος, Γιαννίτσης, Σμίλτος, Τσοντάκης, Σελινιωτάκης, Μάνιας, Λώττας (73’ Βλάχος), Σουμπασάκης (63’ Ποσίνκοβιτς), Βαττής (79’ Τσικουδάκης), Μάντζης.

Πανελευσινιακός (Θανάσης Δημόπουλος): Μανιάτης, Παληγεώργος (65’ Ταμπάκης), Λίτσος, Ανδρίκος, Κακαράς, Νικολάου, Κασνέτσης, Μποτωνάκης, Πλαβούκος, Ναούμ (71’ Χαλιώτης), Γιαννιτσάνης.

f2d27ac7f1d13cace2663b19127ac338_L

Ολυμπιακός Βόλου – Αγροτικός Αστέρας  0-0

Σε ένα παιχνίδι που ο Ολυμπιακός Βόλου έπαιξε στη μεγαλύτερη διάρκειά του στο μισό γήπεδο, δεν μπόρεσε να βρει τις φάσεις για να σκοράρει.

Κόλλησε στο 0-0 με τον Αγροτικό Αστέρα στο ΕΑΚ κι έχασε την ευκαιρία να μειώσει τη διαφορά από την κορυφή. Μέτρια η εμφάνιση των «ερυθρόλευκων», δεν είχαν την κλασική φάση παρά την πίεση των τελευταίων λεπτών και στις λιγοστές περιπτώσεις που βρέθηκαν σε θέση για γκολ, τις σπατάλησαν με άσχημα τελειώματα.

Ο Σούλης Παπαδόπουλος είχε τον Στρατηλάτη κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά τους Ζέρη, Ντάσιο, Νάστο, Μπουτζίκο. Δίδυμο στον άξονα της μεσαίας γραμμής οι Φερνάντες, Τσιάρας, στις πτέρυγες Γκουγούδης, Ντεπέτρις και ο Λεόν πίσω από τον προωθημένο Γουόρντεν.

Στη μετριότητα η ερυθρόλευκη ομάδα στο πρώτο ημίχρονο. Δεν κατάφερε, παρά το γεγονός πως είχε την εδαφική υπεροχή και έκλεισε τον Αγροτικό Αστέρα στο μισό γήπεδο, να δημιουργήσει ευκαιρίες. Όλο το παιχνίδι περνούσε από τα πόδια του Λεόν, ο οποίος δεν μπόρεσε να περάσει τις μεταβιβάσεις που θα άνοιγαν την αντίπαλη άμυνα. Οι δύο μπακ ανέβηκαν σε αρκετές περιπτώσεις, αλλά σε κανένα σημείο της αναμέτρησης, οι παίκτες του Σούλη Παπαδόπουλου δεν βρήκαν ρυθμό, δεν είχαν κάποιο ξέσπασμα.

Στο 10ο λεπτό, ο Ζέρης πέρασε έξυπνη πάσα για τον Ντεπέτρις, ο οποίος στην κίνηση δεν βρήκε την μπάλα όπως θα ήθελε για να απειλήσει, ενώ στο 39’ σουτ του Λεόν λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, απέκρουσε χαμηλά στην δεξιά του γωνία ο Γιακουμής σε κόρνερ. Οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν επτά στο πρώτο 45λεπο, όμως πέρασαν όλα ανεκμετάλλευτα. Αναφορικά με τους φιλοξενούμενους, είχαν μια καλή στιγμή να σκοράρουν στο 28ο λεπτό. Ο Ντάσιος (αρχηγός σήμερα του Ολυμπιακού) έκανε λάθος έξω από τη μεγάλη περιοχή, ο Γέσιτς έβγαλε με ασίστ σε θέση τετ-α-τετ τον Τοπούζη, όμως ο έμπειρος αμυντικός της βολιώτικης ομάδος με δυναμικό σωτήριο τάκλιν, ανέκοψε το σουτ του.

Ο Νικολιάς πέρασε στον αγωνιστικό χώρο με την έναρξη του β΄ ημιχρόνου στη θέση του Ζέρη (γύρισε ως μπακ ο Γκουγκούδης). Πρώτη καλή φάση στο 49ο λεπτό όταν ο Γουόρντεν βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, πλάγια δεξιά, αλλά σούταρε ψηλά άουτ και λίγο αργότερα, μακρινό σουτ του Λεόν δεν είχε στόχο. Μετά τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού, ο κόουτς του Ολυμπιακού έβαλε ακόμη έναν μεσοεπιθετικό, τον Τσιλιγκίρη αντί του Φερνάντες που σήμερα δεν φάνηκε ιδιαιτέρως. Το ματς κύλησε στο ίδιο μοτίβο, με τους γηπεδούχους να είναι ανούσιοι και να μην ασκούν πίεση. Είναι χαρακτηριστικό πως η επόμενη φάση, υποψία για γκολ, σημειώθηκε στο 70ό λεπτό με τον Νικολιά να πασάρει και τον Ντεπέτρις να σουτάρει από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Το τελείωμα του Αργεντινού όμως ήταν απογοητευτικό και έτσι, δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την μεταβίβαση του συμπαίκτη του.

Τρίτη κίνηση από τον πάγκο ο Φίλιππις Σκοπελίτης αντί του Ντεπέτρις που ανέβηκε στην επανάληψη αλλά κινήθηκε σε ρηχά νερά. Ένα τέταρτο πριν το φινάλε, ο Λεόν επωφελήθηκε μιας κόντρας, του στρώθηκε η μπάλα στην ευθεία του τέρματος, στο ημικύκλιο αλλά το σουτ του ήταν κακό. Πλάσαρε χλυαρά και ο γκολκίπερ του Αγροτικού Αστέρα μπλόκαρε εύκολα.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, η πίεση αυξήθηκε. Και πάλι όμως δεν ήρθε το πολυπόθητο τέρμα για την ομάδα του Σούλη Παπαδόπουλου, που είχε στο 90ό μια καλή φάση με τον Λεόν να σουτάρει άσχημα (ύστερα από ωραία μπαλιά του Τσιάρα στην πλάτη της άμυνας). Έτσι, άφησε δύο πολύτιμους βαθμούς στο ΕΑΚ, σε αναμέτρηση που δεν κινδύνευσε καθόλου, ενώ από την άλλη, δεν δημιούργησε πολλές φάσεις.

Συνθέσεις

Ολυμπιακός Βόλου: Στρατηλάτης, Ζέρης (46΄ Νικολιάς), Ντάσιος, Νάστος, Μπουτζίκος, Τσιάρας, Φερνάντες (63’ Τσιλιγκίρης), Γκουγκούδης, Ντεπέτρις (75’ Σκοπελίτης), Λεόν, Γουόρντεν.

Αγροτικός Αστέρας: Γιακουμής, Σκλιοπίδης, Αμαραντίδης, Καπίας, Σαρακατσάνος, Τσεμπερίδης, Μακρυδημήτρης, Γέσιτς (65’ Ντόσης), Καραμπάς (65’ Καθάριος), Τοπούζης (85’ Σαμουηλίδης), Γιάντσης.

*magnesiasports.gr

Deinopapas

Ζάκυνθος – ΑΟ Χανιά  3-3

Ζάκυνθος και ΑΟ Χανιά έμειναν στο 3-3, αλλά το γκολ – fair play των γηπεδούχων έγραψε… ιστορία!

Με όσα διαδραματίστηκαν το απόγευμα του Σαββάτου (12/12) στο Δημοτικό Στάδιο Ζακύνθου το αποτέλεσμα έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Εξάλλου, ο ΑΟ Χανιά έπειτα από το ματς αυτό θέτει υποψηφιότητα για βραβείο fair play της χρονιάς! Ποτέ ξανά, άλλωστε, επαγγελματική ομάδα και ενώ το σκορ είναι στο 2-2 δεν είχε δεχτεί γκολ για να αποκατασταθεί η… αδικία!

Συγκεκριμένα, στο 56′ ο Τσούτσης έγινε κάτοχος της μπάλας και χωρίς να τηρήσει το fair play ευστόχησε με πλασέ και όλοι οι αμυνόμενοι τον… κοιτούσαν και απορούσαν! Ωστόσο, το γκολ μέτρησε, με τους φιλοξενούμενους να φέρνουν το ματς στα ίσα (2-2)! Ακολούθησε σύρραξη μεταξύ των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων, ένταση στην εξέδρα και λίγα λεπτά μετά οι Κρητικοί έπραξαν κάτι που δεν έχει γίνει ξανά σε επαγγελματικό επίπεδο και με το σκορ τόσο ρευστό. Όταν, λοιπόν, οι γηπεδούχοι πήγαν στη σέντρα, οι ποδοσφαιριστές του ΑΟΧ άφησαν τον Ζαϊρί να φτάσει μέχρι τον Μπλάζιτς και να σημειώσει το πιο εύκολο γκολ της καριέρας του!

Οι φιλοξενούμενοι είχαν προηγηθεί στο 27′ με τον Μπριλάκη, αλλά η Ζάκυνθος μέσα σε πέντε λεπτά έκανε την ανατροπή με τους Ναζίμ (34′) και Ζαϊρί (61′). Το 3-3 διαμόρφωσε ο Δεινόπαπας στο 83′ και έτσι δεν επέτρεψε στους νησιώτες να συνδυάσουν με νίκη το ντεμπούτο του Τζανλούκα Κολονέλο στον πάγκο.

ΣΚΟΡΕΡ: 34′ Ναζίμ, 38′,61′ Ζαϊρί – 27′ Μπριλάκης, 56′ Τσούτσης, 83′ Δεινόπαπας

Συνθέσεις

ΖΑΚΥΝΘΟΣ (Τζανλούκα Κολονέλο): Παπαδόπουλος, Γραικός, Κουρέλλας, Καμπούρης, Αποστόλου, Νίκιτς, Ναζίμ, Μεντούρ, Ζαϊρί, Κάρδαρης (60′ Ορφανίδης), Κρολ (80′ Καραμαλίκης).

ΑΟ ΧΑΝΙΑ (Γιώργος Λυρώνης): Μπλάζιτς, Χατζηλιάδης, Μπριλάκης, Καρτσαμπάς, Διαμαντόπουλος, Ρίκκα (71′ Μ. Νύκταρης), Σάντερσον (40′ Τσούτσης), Μασάδο, Δεινόπαπας (89′ Κατρανίτσας), Σαΐν, Γκέσιος.

*footballleaguenews.gr

panserraϊkos-21032

Πανσερραϊκός – Αχαρναϊκός  3-0

Ο Πανσερραϊκός επικράτησε 3-0 του Αχαρναϊκού με τον Εμίλιο Φουρτάδο να καθαρίζει σε τρία λεπτά το ματς με γκολ – φάουλ και ασίστ στον Μπεριάν.

Σε τυπική διαδικασία μετέτρεψε ο Πανσερραϊκός την αναμέτρηση με τον Αχαρναϊκό, πάλι με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Εμίλιο Φουρτάδο, ο οποίος άνοιξε το σκορ με εκτέλεση φάουλ (24′) και στην επόμενη φάση με κάθετη μπαλιά έβγαλε τον Μπεριάν στην περιοχή για το 2-0 στο 26ο λεπτό. Από εκεί και πέρα η ομάδα του Μενιδίου προσπάθησε να μαζέψει το σύνολό της, ο Τίμος Καβακάς (ντεμπούτο στον πάγκο) έκανε κάποιες εσωτερικές αλλαγές, αλλά δεν δημιουργήθηκε σχεδόν κανένα πρόβλημα στην εστία του Πανσερραϊκού.

Οι ποδοσφαιριστές του Παύλου Δημητρίου έκαναν καλή διαχείριση, κράτησαν μακριά τις επικίνδυνες φάσεις για την εστία τους και παράλληλα είχαν το μυαλό τους στις κόντρα επιθέσεις. Σε μια από αυτές ο Μπαλού σημείωσε το τρίτο γκολ (62′) μετά από κλέψιμο στο χώρο του κέντρου και ατομική προσπάθεια που τελείωσε με σουτ.

Με το αποτέλεσμα αυτό τα «λιοντάρια» διεύρυναν το αήττητο σερί τους με τον Δημητρίου στην τεχνική ηγεσία και απέχουν πλέον δύο βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη. Αντίθετα, η ομάδα του Μενιδίου γνώρισε την 3η διαδοχική ήττα της, αγνοεί το τρίποντο στα έξι τελευταία ματς και καλείται να «αναγεννηθεί» για να μην μπει σε περιπέτειες.

 

ΓΚΟΛ: 24′ Φουρτάδο, 26′ Μπεριάν, 62′ Μπαλού

Συνθέσεις

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Παύλος Δημητρίου): Ανδρούτσος, Στεργιανός, Ατματσίδης (70′ Παπαστεργίου), Μπαλού, Ρούτσης, Φουρτάδο (78′ Αγγελούδης), Τσιμίκας, Ιωαννίδης, Βοσκόπουλος, Μπεριάν (60′ Πόποβιτς), Σιάκκας.

ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ (Τίμος Καβακάς): Παγούδης, Σωτηράκος (30′ Φιγκέιρα), Εμέκα, Μωυσιάδης, Ταμπάκης (65′ Σιάννης), Καλογερόπουλος, Ομπράντοβιτς, Ιωαννίδης (55′ Μουστάκης), Μαρής, Παβίσεβιτς

*footballleaguenews.gr

ergotelis

Εργοτέλης – Παναχαϊκή  3-1

Επιτέλους νίκη για τον Εργοτέλη που έπειτα από 5 “άγονες” αγωνιστικές κατέκτησε το τρίποντο απέναντι στην Παναχαϊκή, επικρατώντας με 3 – 1 στο Παγκρήτιο Στάδιο.

Πέντε αγωνιστικές χωρίς νίκη ήταν πολλές για τον Εργοτέλη που κέρδισε 3 – 1 την Παναχαϊκή στο Παγκρήτιο Στάδιο παίρνοντας βαθμολογική ανάσα και δύναμη για τη συνέχεια.

Με ανατροπή ήλθε η επιστροφή στις νίκες για τους “κιτρινόμαυρους” που βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 25′ από γκολ του Κάργα, σε ένα “άνευρο” πρώτο ημίχρονο. Η έναρξη του δεύτερου μέρους συνδυάστηκε ωστόσο με αλλαγή προς το καλύτερο για το αγωνιστικό πρόσωπο του Εργοτέλη που ισοφάρισε…μπαίνοντας στο γήπεδο με το Μάνο.

Στο 59′ ο Στρέζος απέκρουσε πέναλτι του Αυγενικού, όμως το νερό είχε για τα καλά μπει στο “αυλάκι” για τους γηπεδούχους που ανέτρεψαν το σκορ με τον νεοεισελθόντα Γρομητσάρη στο 59′ και “σφράγισαν” την επικράτηση τους στο 85′ με το Ρέντζα.

Συνθέσεις

Εργοτέλης: Αθανασίου, Ρέντζας, Άλλα, Γιαλούσης (57′ λ.τρ. Γρομητσάρης), Κούτρης, Αυγενικού, Μπουρσέλης, Καλέ, Μάνος, Φουκαράκης (46′ Ντος Σάντος), Ίνιατς (46′ Παμλίδης).

Παναχαϊκή: Στρέζος, Ασίγκμπα, Κάργας, Χυσά, Σιατραβάνης, Μουκίδης, Τρίγκας, Μητρόπουλος (46′ Ρουμπάτος, 57′ λ.τρ. Λαμπρόπουλος), Σαμπατάκος, Χαρτσιάς (52΄ Καρβουνιάρης), Τζίλας.

*cretalive.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected