Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Αγγλία – Συγκλονίζει το νησί η ιστορία του Χάρι Άρτερ

arterH συγκλονιστική ιστορία του Χάρι Άρτερ της Μπόρνμουθ, ο οποίος είδε την κόρη του να «σβήνει» λίγο μετά τη γέννησή της και βρήκε το θάρρος να αγωνιστεί κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Λεφτά και δόξα είναι η ζωή των ποδοσφαιριστών. Είναι, όμως, και ανθρώπινες στιγμές, πολλές από τις οποίες δεν είναι χαρούμενες, αλλά τραγικές και να κρύβεται πίσω από μεγάλους αγωνιστικούς θριάμβους. Όπως αυτή η στιγμή που βίωσε ο 25χρονος ποδοσφαιριστής την περασμένη Πέμπτη. Στο μαιευτήριο, η σύντροφός του έφερε στον κόσμο το πρώτο παιδί του, ένα κοριτσάκι, το οποίο λίγες ώρες αργότερα θα πέθαινε. Ο Άρτερ έλειψε από τις προπονήσεις της Πέμπτης και της Παρασκευής, καθώς ήταν συντετριμμένος από το παιχνίδι που του επεφύλλασε η μοίρα, ωστόσο ζήτησε από τον προπονητή του, Έντι Χάουι να τον συμπεριλάβει στην αποστολή για την αναμέτρηση με τους «κόκκινους διαβόλους».

Οι ποδοσφαιριστές της Μπόρνμουθ αγωνίστηκαν με μαύρα περιβραχιόνια στη μνήμη του πλάσματος που αντίκρισε το φως της ζωής μόλις για μερικές ώρες και μετά τη λήξη του αγώνα, παρά το γεγονός ότι πέτυχαν σπουδαία νίκη (2-1) δεν πανηγύρισαν σε ένδειξη σεβασμού. Ο ίδιος ο Άρτερ ξέσπασε σε κλάματα.

«Κάθε άνθρωπος θρηνεί με τον δικό του τρόπο. Είχα αποφασίσει ότι θέλω να παίξω στη μνήμη του παιδιού μου. Να του αφιερώσω αυτό το παιχνίδι» ήταν τα λόγια του Άρτερ, ο οποίος έπαιξε 86 λεπτά και ήταν συντετριμμένος όταν έγινε αλλαγή.

«Ήταν δύσκολες ημέρες για τον Χάρι και για την οικογένειά του. Το σθένος και η δύναμη που επέδειξε ήταν απίστευτη. Προσπάθησε να ελέγξει τα σύναισθήματά του και να συγκεντρωθεί στο παιχνίδι. Στα αποδυτήρια, μετά τον αγώνα, ζήσαμε συγκλονιστικές στιγμές. Είμαι περήφανος για αυτόν» είπε ο προπονητής της Μπόρνμουθ.

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected