Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Γ Εθνική (2ος όμιλος) Νίκη Βόλου – Πύδνα Κίτρους 2-0 (vid)

fa72f96b306c807e3177f62eac01deab_LΣε μια πολύ σημαντική νίκη έφτασε η Νίκη Βόλου σε βάρος της Πύδνας Κίτρους στο “Παντελής Μαγουλάς” τόσο από βαθμολογικής αλλά κυρίως από ψυχολογικής άποψης.

Οι κυανόλευκοι επιβλήθηκαν με 2-0 επί ενός πολύ καλού και δυνατού αντιπάλου που ήρθε στον  Βόλο πραγματικά να παίξει ποδόσφαιρο κι όχι να κλειστεί για 90 λεπτά στα καρέ του. Πιο ουσιαστική η Νίκη στις επιθέσεις της σε σχέση με την ομάδα της Πιερίας σημείωσε δυο τέρματα, από ένα σε κάθε ημίχρονο με τους Κανελλόπουλο και Ελευθεριάδη αντίστοιχα.

Πρώτο γκολ για τον Ελευθεριάδη με την φανέλα της Νίκης και πρώτη εμφάνιση σε εντός έδρας αγώνα για τον τερματοφύλακα Παπουρτζή που έδειξε πολύ καλά στοιχεία κρατώντας μάλιστα σε δυο με τρείς περιπτώσεις το “μηδέν” παθητικό με καίριες επεμβάσεις.  Σε ένα γενικά δυνατό παιχνίδι, η Νίκη ήταν καλύτερη μέχρι το 30΄ έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων, χαμένες ευκαιρίες και ένα τέρμα στο ενεργητικό της. Από  εκεί και έπειτα έδωσε χώρο στην Πύδνα έχοντας το προβάδισμα στο σκορ.

Στο πρώτο μόλις λεπτό οι φιλοξενούμενοι παραλίγο να αιφνιδιάσουν όταν ο Τσιούνης μέσα από την περιοχή πλάσαρε μόλις άουτ . Στο 5ο λεπτό η Νίκη απάντησε στις ευκαιρίες με τον Μέτσε να πετυχαίνει το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Ταταρίδη με σουτ μέσα από τη  περιοχή κι αφού νωρίτερα σε σύγχυση στα καρέ της Πύδνας οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται για χέρι του Δημητρίου.. Στο 10 η Νίκη απείλησε και πάλι με μακρινό σουτ του Ελευθεριάδη με τον Ταταρίδη να πέφτει και να αποκρούει σε κόρνερ.

Στο 25ο λεπτό ο Καραγκούνης για λογαριασμό της Πύδνας έπιασε ένα σουτ από απόσταση με την μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει αδύναμα στην αγκαλιά του Παπουρτζή.  Η υπεροχή  της Νίκης καρποφόρησε στο 27ο λεπτό όταν ο Κανελλόπουλος με εξουδετερωμένο τον Ταταρίδη  πλάσαρε σε κενή εστία από κοντά για  να γίνει έτσι το 1-0. Είχαν προηγηθεί δυο σουτ εξ επαφής του Ελευθεριάδη τα οποία απέκρουσε ο Ταταρίδης αλλά ο Κανελλόπουλος νίκησε τον γκολκίπερ της Πύδνας. Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την απόδοσή τους μετά το τέρμα της Νίκης και προσπάθησαν να απαντήσουν. Αρχικά στο 29 ο Ραπτόπουλος επιχείρησε το σουτ εκτός περιοχής αλλά ο Παπουρτζής απέκρουσε και στο 32 σε σουτ του Μακράκη πάνω στην κίνηση, ενώ η μπάλα κατέβαινε σχεδόν κατακόρυφα ύστερα από κόντρα, η μπάλα κατέληξε άουτ. Δέκα λεπτά αργότερα κάθετη πάσα για τον Τσιούνη , αυτός βρέθηκε τετ α  τετ αλλά νικήθηκε και πάλι από τον Παπουρτζή.

Στη επανάληψη  το συγκρότημα της Πιερίας έδειξε ξεκάθαρα τις διαθέσεις του στον αγωνιστικό χώρο για να φτάσει στην ισοφάριση δημιουργώντας αρκετές φάσεις χωρίς ωστόσο στο τέλος να τα καταφέρουν . Οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεω, πίεσαν  αρκετά, με την πρώτη καλή στιγμή να έρχεται στο 58΄ με την εκτέλεση φάουλ του Πετρουζέλη και τον Παπουρτζή να μπλοκάρει την μπάλα. Στο 66΄ο Τσιούνης έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής υπό πίεση αλλά ο Παπουρτζής είπε και πάλι όχι.

Η Νίκη έβρισκε πλέον περισσότερους κενούς χώρους  στα μετόπισθεν της Πύδνας με αποτέλεσμα  οι παίκτες του Κώστα Βελιτζέλου να γίνονται αρκετές φορές επικίνδυνοι.  Σε μια από αυτές τις περιπτώσεις, ο Ιβανίδης πέρασε ωραία την  μπάλα με κάθετη πάσα για τον Μπαλαράμπε αλλά αυτός υπό πίεση σούταρε άστοχα. Η ευκαιρία του αγώνα ανήκει στη Νίκη με τον Μπαλαράμπε στο 76΄να κάνει την ατομική ενέργεια από δεξιά να “τσιμπάει” την μπάλα αποφεύγοντας και τον τερματοφύλακα αλλά αντί να σουτάρει τελειώνοντας ιδανικά την φάση, προτίμησε να αφήσει την μπάλα να κυλήσει στην ανυπεράσπιστη εστία την οποία όμως έσωσε την τελευταία στιγμή διώχνοντας την μπάλα σχεδόν πάνω στη γραμμή ο Στούμπος, ο οποίος είχε ξεκινήσει ένα σπριντ καταφέρνοντας τελικά να γλυτώσει την ομάδα του από δεύτερο τέρμα.

Η Πύδνα έψαχνε εναγωνίως το γκολ της ισοφάρισης με τον Κυπαρίσση να πιάνει το σουτ στο 78 μέσα από την περιοχή υπό την πίεση του Κυπτίου  στέλνοντας την μπάλα μόλις άουτ, ενώ στο 82 στο αδύναμο σουτ του Τσιούνη εκτός περιοχής, την μπάλα μπλόκαρε ο Παπουρτζής. Σε μια από τις πολλές αντεπιθέσεις της Νίκης, ο Ελευθεριάδης εκμεταλλεύτηκε το κενό στην άμυνα της Πύδνας και μετά από έναν ελιγμό μέσα στην περιοχή έπιασε το σουτ στέλνοντας την μπάλα στην δεξιά γωνία της εστίας του  Ταταρίδη διαμορφώνοντας έτσι το 2-0 για την Βολιώτικη ομάδα στο 83ο λεπτό.

Ένα λεπτό αργότερα παράλληλη πάσα προς την εστία της Πύδνας από τον Μπαλαράμπε ο Ελευθεριάδης δεν πρόλαβε για λίγο να κάνει την προβολή ενώ στο 90ο λεπτό ο Κυπτίου σούταρε ο Ταταρίδης απέκρουσε και στην επαναφορά της μπάλας ο Κανελλόπουλος  αστόχησε από πλεονεκτική θέση.

Συνθέσεις

Νίκη Βόλου: Παπουρτζής, Αλεξανδρής (82’ Κοτίτσας), Πασκούλεφ, Χολέβας, Ναουμίδης, Ιβανίδης, Μπιτσάκος (59΄Κυπτίου), Μέτσε (66’ Κόλα), Ελευθεριάδης, Κανελλόπουλος, Μπαλαράμπε

Πύδνα Κίτρους: Ταταρίδης, Λαζαρίδης, Στούμπος, Δήμας, Δημητρίου, Καραγκούνης (80’ Σεχολάρι), Μακράκης, Όττα (63’ Κυπαρίσσης), Πετρουζέλης, Ραπτόπουλος (λ.τρ. 74’ Κόλλα), Τσιούνης

ρεπορτάζ : magnesiasports.gr

βίντεο : onvolos.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected