Κατηγορίες
Κύπελλο Ελλάδος

Κύπελλο Ελλάδας – Η ανάλυση των αγώνων της Τετάρτης και ποιοι προκρίθηκαν (15/12, 15.00)

12380705_989202667809485_1753470930_oΖάκυνθος – Παναιτωλικός  1-0

Δυστυχώς το γκολ του ζακυνθινού μέσου, Κώστα Κάρδαρη δεν έφτασε στη Ζάκυνθο να περάσει στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος, αφού στο άλλο ματς του 2ου ομίλου ο Εργοτέλης ηττήθηκε στην Κρήτη από τον Πανιώνιο με 2-1 και πέρασε αυτός (ως δεύτερος).

Η νησιώτικη ομάδα ισοβάθμησε στους τέσσερις βαθμούς με τον Εργοτέλη, ο οποίος ηττήθηκε από τον Πανιώνιο, αλλά τα κριτήρια ισοβαθμίας έστειλαν την ομάδα της Κρήτης στην επόμενη φάση καθώς είχε καλύτερη επίθεση συνολικά στον όμιλο. Τελευταίος και χωρίς βαθμό τερμάτισε ο Παναιτωλικός.

Η πρώτη ευκαιρία της αναμέτρησης χάθηκε στο 6′ όταν ο Κρολ βγήκε τετ-α-τετ με τον Στεφανάκο που απέκρουσε. Στη συνέχεια της φάσης ο Πέττας έκανε το σουτ για να διώξει εκ νέου ο Στεφανάκος με την βοήθεια του δοκαριού.

Οι γηπεδούχοι, που ήθελαν νίκη με μεγάλο σκορ και παράλληλα ήττα του Εργοτέλη, έχασαν άλλη μια ευκαιρία στο 14′ όταν έπειτα από έναν όμορφος συνδυασμό ο Κάρδαρης έγινε τελικός αποδέκτης της μπάλας αλλά έκανε ένα αδύναμο πλασέ με αποτέλεσμα να μπλοκάρει ο Στεφανάκος.

Ο Παναιτωλικός απάντησε στο 19′ όταν ο Μήλιος έκανε το σουτ και ο Πολίτης απέκρουσε εντυπωσιακά ενώ στο 42′ έχασε άλλη μια ευκαιρία η Ζάκυνθος όταν ο Λέκκας έκανε τη προσπάθεια από τα δεξιά και γύρισε στον Κρολ, ο οποίος πλάσαρε για να αποκρούσει ο Στεφανάκος με τα πόδια.

Στην επανάληψη ο ρυθμός έπεσε, η Ζάκυνθος άλλωστε έπρεπε να πετύχει τουλάχιστον τρία γκολ για να προκριθεί και η πίεσή της μειώθηκε και έπρεπε το παιχνίδι να φτάσει στο 73′ για να χαθεί μια αξιοσημείωτη ευκαιρία. Και αυτή μάλιστα άνηκε στον Παναιτωλικό καθώς ο Κάπελ έκανε το πλασέ, η μπάλα κόντραρε στα σώματα και κατέληξε κόρνερ.

Η Ζάκυνθος σκόραρε τελικά στο 83′ όταν έπειτα από επέμβαση του Στεφανάκου, ο Κάρδαρης έπιασε το σουτ μέσα από την περιοχή και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Στο 85′, ο Ρομέρο βρέθηκε απέναντι από τον Πολίτη αλλά καθυστέρησε να κάνει το σουτ με αποτέλεσμα να κοπεί και να χαθεί η ευκαιρία για τον Παναιτωλικό. Αυτή ήταν και η τελευταία ευκαιρία της αναμέτρησης.

Συνθέσεις

Ζάκυνθος : Πολίτης, Καμπούρης, Ορφανίδης, Κάρδαρης, Κρολ (80′ Καραμαλίκης), Βοσνακίδης, Ν. Πέττας (52′ Ναζίμ), Λέκκας (71′ Αναστασιάδης), Νίκιτς, Πεχλιβανόπουλος, Κυριακίδης.

Παναιτωλικός :Στεφανάκος,Κωνσταντινόπουλος, Κουτρομάνος, Χαντακιάς, Ρουμπουλάκου, Μπεχαράνο (64′ Μπεχεράνο), Μήλιος, Ρομέρο, Καμαρά (80′ Ζαρκάδας), Ουάρντα, Βασιλείου.

*zante-sport.blogspot.gr

kissamikos_kalloni

Κισσαμικός – ΑΕΛ Καλλονής  1-2

Με γκολ του Μανούσου στις καθυστερήσεις με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, η Καλλονή επικράτησε του Κισσαμικού με 2-1 στο Μάλεμε και εξασφάλισε την πρόκριση στους 16 του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η Καλλονή προσπάθησε από το ξεκίνημα να μην αφήσει περιθώρια στον Κισσαμικό, ο οποίος με νίκη θα είχε την ευκαιρία να προκριθεί στους 16 σε περίπτωση που και ο Αστέρας επικρατούσε του Πανσερραϊκού. Στο 27′ οι φιλοξενούμενοι είχαν μοναδική ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ, ωστόσο ο Μάρκοβιτς έστειλε την μπάλα άουτ προ κενής εστίας. Οκτώ λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι, εκμεταλλευόμενοι ένα λάθος του Ευαγγελιδάκη πήραν προβάδισμα με τον Ποσίνκοβιτς και βρέθηκαν σε θέση ισχύος για την πρόκριση.

Η απάντηση από τους παίκτες του Θαλή Θεοδωρίδη ήρθε στο 66′ όταν ο Μάρκοβιτς από κοντά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα φέρνοντας το ματς στα ίσα και δίνοντας ξανά στην ομάδα του το προβάδισμα για το εισιτήριο για τους 16 του Κυπέλλου. Και ενώ όλα έδειχναν πως το 1-1 θα έμενε μέχρι το φινάλε, η Καλλονή κέρδισε πέναλτι στις καθυστερήσεις, ο Μανούσος το εκτέλεσε και διαμόρφωσε το τελικό 1-2 που έστειλε την ομάδα του στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Συνθέσεις

Κισσαμικός: Λαζαρίδης, Παντελάκης, Τσερκέζος, Βλάχος, Σμίλτος, Σελινιωτάκης, Λώττας, Μάνιας, Βαττής, Τσοντάκης, Ποσίνκοβιτς.

Καλλονή: Δαύκος, Ούκα, Κρολ, Γεωργίου, Ευαγγελιδάκης, Χατζηδημητρίου, Καλτσάς, Τσαμπούρης, Μανούσος, Μάρκοβιτς, Μπαργκάν.

*contra.gr

panionios

Εργοτέλης – Πανιώνιος  1-2

Ο Πανιώνιος πέρασε κι από την Κρήτη επικρατώντας του Εργοτέλη με 2-1 και έκανε το 3 στα 3 στον δεύτερο όμιλο του Κυπέλλου. Πρόκριση και για τους Κρητικούς παρά την ήττα.

Ο Πανιώνιος κατέβηκε στην Κρήτη με πολλές αλλαγές, έχοντας εξασφαλίσει από την προηγούμενη αγωνιστική την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Αυτό όμως δεν απέτρεψε την ομάδα του Ουζουνίδη από το να παίξει καλό ποδόσφαιρο. Οι “κυανέρυθροι” άνοιξαν το σκορ στο 38′ μετά από συνεργασία του Καθάριου με τον Χαλκιαδάκη και σουτ του πρώτου.

Στην επανάληψη και πιο συγκεκριμένα στο 53ο λεπτό, ο Εργοτέλης κέρδισε πέναλτι με τον διαιτητή να βλέπει ανατροπή του Ντος Σάντος από τον Τασουλή, μια απόφαση που προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων. Ο Ντος Σάντος που ανέλαβε την εκτέλεση ήταν εύστοχος, γράφοντας το 1-1. Όμως ο Πανιώνιος δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα κι έτσι στο 75′ με γκολ του Βιγάλμπα πήρε εκ νέου το προβάδισμα, με το 1-2 να μένει μέχρι τέλους. Σε συνδυασμό μάλιστα με το 1-0 στο Ζάκυνθος-Παναιτωλικός, οι Κρητικοί προκρίθηκαν ως δεύτεροι, πίσω από τον Πανιώνιο στην επόμενη φάση.

Συνθέσεις

Εργοτέλης (Σταύρος Λαμπράκης): Δερμιτζάκης, Στεφάνοβιτς, Γρομητσάρης, Άλλα, Φουκαράκης, Αυγενικού, Κούρτι, Δωματάς, Ντος Σάντος (87′ Καμαρά), Κούτρης (82′ Πίτσος), Γαρεφαλάκης (61′ Γενιτσαρίδης).

Πανιώνιος (Μαρίνος Ουζουνίδης): Παπαδόπουλος, Αργυρόπουλος, Καθάριος, Μητρόπουλος (64′ Κόρμπος), Χαλκιαδάκης, Τασουλής (57′ Μπακασέτας), Βιγιάλμπα, Πατσατζόγλου, Ποζατζίδης, Ντουρμισάι (71′ Ανσαριφάρντ), Οικονόμου.

*contra.gr

αρχείο λήψης

Ο Αστέρας ολοκλήρωσε τη φάση των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας με το απόλυτο. Τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες, εννέα βαθμοί, πρώτη θέση και “εισιτήριο” στους “16” της διοργάνωσης με το πλεονέκτημα για μια πιο εύκολη κλήρωση.

Η νίκη με 1-0 επί του Πανσερραϊκού στις Σέρρες (με σκόρερ τον Φούντα στο 35′) δεν πρόσφερε στον Στάικο Βεργέτη κάτι περισσότερο από όσα ήδη γνωρίζει για το ρόστερ του. Ο Ελληνας τεχνικός έδωσε την ευκαιρία σε νέα πρόσωπα να αγωνιστούν, μήπως και βγάλει άσο από το μανίκι του για τη συνέχεια, ωστόσο τελικά είχε τον άσο από τα παλιά για να πάρει την παρτίδα.

Ο Θεοδωρόπουλος χρειάστηκε να κάνει τέσσερις επεμβάσεις στο πρώτο ημίχρονο. Εντυπωσιακές, αλλά και δύσκολες. Και το θέμα δεν είναι ότι χάρισαν θέαμα, το θέμα είναι ότι τα… χρειάστηκε. Από μόνο του αυτό αποδεικνύει ότι ο Αστέρας αντιμετώπισε προβλήματα κόντρα στον Πανσερραϊκό.

Παρά το σχετικά καλό ξεκίνημα, με πρωταγωνιστή τον Γουάτο, που στο πρώτο τέταρτο είχε κάνει δύο καλά σουτ προς την αντίπαλη εστία. Και παρά το γκολ, στο 35`, του Φούντα, ο οποίος “τρύπωσε” στην αντίπαλη άμυνα και άνοιξε το σκορ. Το παράδοξο της υπόθεσης; Ο Φούντας σκόραρε με το κεφάλι παίρνοντας τη σέντρα – ασίστ από το δεξί του Παντελιάδη.

Ο Αστέρας, όμως, δεν ήταν καλός. Αν και θα περίμενε κανείς ότι κάποιοι ποδοσφαιριστές θα έπαιρναν ως πρόκληση για το μέλλον τους την αναμέτρηση. Μάλλον δεν το είδαν έτσι…

Ο Θεοδωρόπουλος πάλι που ξέρει να παλεύει για τη θέση του, το είδε. Για αυτό και σταμάτησε στο 23` και στο 45`+3″ τον Παπαστεργίου και στο 28` και το 43` τον Αγγελούδη.

Με καλύτερο παίκτη στο πρώτο ημίχρονο τον τερματοφύλακά του, ο Αστέρας ήταν φανερό ότι κάτι έπρεπε να αλλάξει στο δεύτερο. Και ο Βεργέτης το έκανε, βάζοντας Χαμντανί και Τσοκάνη στις θέσεις των νεαρών, Γουάτο και Ντε Μπλάσις.

Η αλήθεια είναι ότι ο Αστέρας στο δεύτερο ημίχρονο κινδύνεψε πολύ λιγότερο από τον Πανσερραϊκό. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι ανέβασε πολύ την απόδοσή του. Εγιναν αρκετά λάθη, χάθηκαν πολλές μονομαχίες, αλλά και κάποιες σημαντικές ευκαιρίες για το δεύτερο γκολ.

Στο 59` με τον Δημούτσο να βγαίνει τετ α τετ και στο 66` με τον Σκούρτη να πλασάρει, αλλά τον αντίπαλο τερματοφύλακα και στις δύο περιπτώσεις να σταματάει το 0-2. Οπως έκανε στα τελευταία λεπτά και με τους Τορμένα, Ντούντου. Πάντως, για να “δέσει” το παιχνίδι ο Βεργέτης πέρασε στον αγωνιστικό χώρο και τον έμπειρο Ζησόπουλο, κάτι που σημαίνει αρκετά για τη μορφή του αγώνα…

Συνθέσεις

Πανσερραϊκός: Μέλκας, Στεργιανός, Καψάλης, Κουκόλης, Παπαστεργίου, Ανδρέου, Ραμίρες (54′ Μπαλού), Κιόσε, Ολίσε (70′ Ρούτσης), Αγγελούδης, Πόποβιτς (79′ Τσομαχασβίλι)

Αστέρας Τρίπολης: Θεοδωρόπουλος, Παντελιάδης, Τορμένα, Αλόκο, Μουκάμ, Ντουντού, Γουάτο (46′ Χαμντάνι), Δημούτσος, Ντε Μπλάσις (46′ Τσοκάνης), Φούντας (79′ Ζησόπουλος), Σκούρτης.

*arcadiasports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected