Κατηγορίες
Κύπελλο Ελλάδος

Κύπελλο Ελλάδας – Υγιεινοί περίπατοι ΑΕΚ και Ξάνθης. Δείτε τις ομάδες που θα μπουν στην κληρωτίδα

aekΗ ΑΕΚ επικράτησε με το εμφατικό 5-0 της ΑΕΛ στο “AEL FC Arena” και κατέκτησε την πρώτη θέση στον 7ο όμιλο του Κυπέλλου Ελλάδος. Απίστευτη χαμένη ευκαιρία του Ρόναλντ Βάργκας, μαγικό γκολ από τον Ντιέγκο Μπουονανότε.

Στα πρώτα λεπτά το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο, με την ΑΕΛ να προσπαθεί μέσω μακρινών σουτ να απειλήσει την εστία του Γιάννη Ανέστη, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Η ΑΕΚ, μετά τη συμπλήρωση 10 λεπτών, πήρε τα ηνία του αγώνα κι έχασε μία καλή ευκαιρία με τον Βαγγέλη Πλατέλλα, το πλασέ του οποίου κατέληξε στην αγκαλιά του Δημήτρη Πατσογεώργου. Τελικά, η πίεση του “Δικεφάλου” απέδωσε καρπούς, αφού στο 17′ ο Ραφίκ Τζεμπούρ με σουτ στην κίνηση, ύστερα από σέντρα του Μιχάλη Μπακάκη, έδωσε προβάδισμα στην “Ένωση”. Οι παίκτες του Ράτκο Ντόστανιτς προσπάθησαν να “απαντήσουν” άμεσα, αλλά ο Ανέστης αρνήθηκε το γκολ σε τετ α τετ με τον Πάτο.

Η συνέχεια ανήκε ολοκληρωτικά στην ΑΕΚ, η οποία έχασε τρεις καλές στιγμές με τους Τζανετόπουλο (26′, 30′) και Λαμπρόπουλο. Στο 35′ η “Ένωση” βρέθηκε μία “ανάσα” από το γκολ, αλλά η μπάλα δεν της έκανε το χατήρι, καθώς κατέληξε δύο(!) φορές στο οριζόντιο δοκάρι του Πατσογεωργού στην κεφαλιά του Σοϊλέδη και στο γυριστό του Βάργκας. Ότι δεν κατάφεραν οι προαναφερθέντες, κατάφερε ο Ντιέγκο Μπουονανότε στο 41ο λεπτό. Ο Αργεντινός άσος ελίχθηκε εντυπωσιακά μέσα στην μεγάλη περιοχή και με όμορφο σουτ έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του γκολκίπερ της ΑΕΛ.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου έχασε ακόμη μία τεράστια ευκαιρία να χριστεί σκόρερ, όμως ο Πατσογεώργος είπε “όχι” στο τετ α τετ με εντυπωσιακή επέμβαση. Όμως, στο 54′ ο Μπουονανότε παρουσίασε δείγματα του πλούσιου ταλέντου του. Ο 27χρονος άσος πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια του Λαμπρόπουλου, απέφυγε τον Μάχο κι έστειλε με τρομερό πλασέ την μπάλα στο αριστερό “Γ” για το 0-3. Η ΑΕΛ κυνήγησε τη μείωση του σκορ, αλλά οι παίκτες του Γκας Πογέτυπερασπίστηκαν το υπέρ τους προβάδισμα και δεν άφησαν περιθώρια αισιοδοξίας στους αντιπάλους τους. Μάλιστα, σε διάστημα δύο λεπτών (88′-89′) ανέβασαν το δείκτη του σκορ στο 5-0 με σκόρερ τους Βάργκας και Μάνταλο. Το τελικό σφύριγμα βρήκε την ΑΕΚ να παίρνει την πρώτη θέση στον όμιλο, κάνοντας το απόλυτο των νικών (3/3).

δείτε τις συνθέσεις και βίντεο με τα γκολ στο contra.gr

eleusina-xanthi-kypello-171215Εντυπωσιακό φινάλε έκανε η Ξάνθη στις φετινές υποχρεώσεις της στο Κύπελλο Ελλάδας, με την ακριτική ομάδα να επικρατεί με 5-0 εκτός έδρας του Πανελευσινιακού. Καπετάνος (2), Κρίστοφερ (2) και Ερέα τα γκολ.

Στο πλέον αδιάφορο ματς του 7ου ομίλου, το ένα από τα δύο της τελευταίας αγωνιστικής, η Ξάνθη έκανε περίπατο στην Ελευσίνα επικρατώντας 5-0 του Πανελευσινιακού και έκλεισε έτσι θετικά της υποχρεώσεις της στη φετινή διοργάνωση. Το ματς δεν αντέχει σε ιδιαίτερη κριτική, με την εμφανώς ανώτερη ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου να κάνει ότι θέλει στον αγωνιστικό χώρο και να χάνει σωρεία ευκαιριών για να δώσει… εξωπραγματικές διαστάσεις στο τελικό σκορ. Ενδεικτικό του αγώνα είναι οι τελικές προσπάθειες, με τους γηπεδούχους να τελειώνουν το ματς με 3 και την ακριτική ομάδα με 24!

Στο 15′ ο Καπετάνος αστόχησε στο πέναλτι που έκανε ο Ανδρίκος (χέρι), με τον επιθετικό της Ξάνθης να ανοίγει τελικά το σκορ στο 43′ με κοντινή προβολή έπειτα από γύρισμα του Ντιμιτρόφ. Στο μεσοδιάστημα, η Ξάνθη είχε χάσει άλλες τέσσερις κλασικές ευκαιρίες. Η εικόνα του αγώνα έμεινε ίδια και στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Καπετάνο να χάνει ευκαιρία στο 48′, όμως δύο λεπτά μετά ο δείκτης του σκορ ανέβηκε, αυτή τη φορά με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι από τον Ερέα, οτ οποίο κέρδισε ο Λισγάρας.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να επιτίθενται κατά κύματα και στο 79′ πέτυχαν το πιο όμορφο γκολ της βραδιάς. Πολύ ωραία ομαδική προσπάθεια, με τον Τόμιτς να δίνει στον Ορφανίδη, αυτός στον Κρίστοφερ, ο οποίος αφού πρώτα απέφυγε με ωραία ντρίμπλα τον Δημόπουλο να νικά τον Μανιάτη με ωραίο πλασέ. Με την Ελευσίνα να έχει καταρρεύσει πλήρως πλέον, το 0-4 πέτυχε στο 82′ ο Ερέα με καρφωτή κεφαλιά και στο 88′ ο Κρίστοφερ διαμόρφωσε το τελικό 0-5 με εντυπωσιακή προσωπική ενέργεια.

Συνθέσεις

Πανελευσινιακός: (Θ. Δημόπουλος): Μανιάτης, Ταμπάκης, Τσολακίδης, Τσίγκρος, Γιαννιτσάνης, Ανδρίκος, Ναούμ, Κασνέτσης, Λίτσος, Κακαράς, Παληγεώργος.

Ξάνθη (Ρ. Λουτσέσκου): Γκαραβέλης, Μπαξεβανίδης, Τριάδης, Χέρεα, Ορφανίδης, Τόμιτς, Φάρκας, Καπετάνος, Λισγάρας, Φασίδης, Ντιμιτρόφ.

kypello_0

Η 2η φάση του κυπέλλου ολοκληρώθηκε και αύριο (Παρασκευή 18/12 στις 11.30 το πρωί στα γραφεία της ΕΠΟ) θα διεξαχθεί η κλήρωση της 3ης φάσης, από την οποία δεν θα προκύψουν ντέρμπι.

Για την φάση των “16” λοιπόν οι πρωτοπόροι των οκτώ ομίλων και συγκεκριμένα οι Παναθηναϊκος, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, Ηρακλής, Ατρόμητος, Πανιώνιος, ΑΕΚ και Αστέρας Τρίπολης σχηματίζουν ένα γκρουπ και κληρώνονται με τις δεύτερες ομάδες, οι οποίες συνθέτουν το δεύτερο γκρουπ και είναι οι ΠΑΣ Γιάννινα, Λεβαδειακός, Καλλονή, Πλατανιάς, Βέροια, Εργοτέλης, Χανιά και Λάρισα.

Τα πρώτα παιχνίδια θα διεξαχθούν στις 5, 6 και 7 Ιανουαρίου στις έδρες των δεύτερων και οι ρεβάνς στις 12, 13 και 14 Ιανουαρίου στις έδρας των πρώτων. Πάντως, για την κλήρωση της φάσης των “8” δεν υπάρχουν ανάλογοι περιορισμοί.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected