Κατηγορίες
Football League

Football League – Και ξανά προς τη…Super League τραβά!

IMG_2391Η ΑΕΛ πήρε σπουδαία νίκη με 2 – 0 στο ντέρμπι της αγωνιστικής με τα Τρίκαλα στο AEL FC Arena, χάρη στην… αλλαγή του Ντόστανιτς, Ματθαίο Μαρουκάκη, ο οποίος πέτυχε και τα δύο γκολ των «βυσσινί»!

Από μία καλή στιγμή…

Τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ήταν αναγνωριστικά. Οι δύο ομάδες «ψαχνόντουσαν» στον αγωνιστικό χώρο, όμως τα Τρίκαλα ήταν αυτά που προσανατολίστηκαν πιο γρήγορα. Χάνοντας την πρώτη καλή στιγμή στο 12΄όταν από σέντρα του Στεφάνοβιτς, ο Ξενοδόχοφ έκανε κακή έξοδο, δεν πέτυχε την μπάλα, η οποία όμως κατέληξε σε «βυσσινί» πόδια.

Από την άλλη η ΑΕΛ κατάφερε να απειλήσει στο 16ο λεπτό. Ωραία μπαλιά του Αναστασόπουλου στην πλάτη της άμυνας για τον Μπόγιοβιτς, ο οποίος αντί να κοντρολάρει την μπάλα προτίμησε να κάνει μακρινή κεφαλιά, την οποία μπλόκαρε ο Χιώτης.

Η ασύνδετη ΑΕΛ και οι αντεπιθέσεις των Τρικάλων

Ο Ουρτάδο δεν μπορούσε να προσφέρει τα αναμενόμενα. Έτσι οι «βυσσινί» δεν μπορούσαν να περάσουν μπαλιές. Ούτε κάθετες, ούτε στα πλάγια. Αυτό δεν διορθώθηκε ούτε με την μετατόπιση του Κουτσιανικούλη στον άξονα, γι αυτό και επέστρεψε γρήγορα στη θέση του.

Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι έβρισκαν κενούς χώρους. Εκμεταλλευόμενοι τα εύκολα λάθη των αντιπάλων τους. Απόρροια αυτού οι επικίνδυνες στιγμές που δημιουργούσαν. Όπως στο 21΄όταν ο Μουμίν εβγαλε κάθετη για τον Γκμπάλε, ο οποίος από την αριστερή γωνία της μικρής περιοχής πλάσαρε άουτ.

Έπρεπε να φτάσουμε στο 39ο λεπτό έτσι ώστε να δούμε σωστή κυκλοφορία από τους παίκτες του Ράτκο Ντόστανιτς. Όταν Κουτσιανικούλης και Μπουντόπουλος συνεργάστηκαν άψογα, ο τελευταίος έκανε το γύρισμα, αλλά ο Ριζογιάννης έδιωξε τελευταία στιγμή τη μπάλα, πριν οι «βυσσινί» την στείλουν στα δίχτυα.

Με δύο… «κολόνες» μπροστά!

96b35a8d10134304f2348ede82c87103_aelΚάτι προβλέψιμο επιχείρησε ο Ράτκο Ντόστανιτς, όταν βλέπει ότι το ματς δεν πάει όπως το θέλει. Έβαλε μέσα τον Μαρουκάκη δίδυμο με τον Μπόγιοβιτς στη θέση του Κουτσιανικούλη. Ο Μαρουκάκης ωστόσο με το που μπήκε έκανε αισθητή τη παρουσία του.

Καθώς στο 65΄σέντρα του Μονιάκη από τα αριστερά, ο Μαρουκάκης έκανε την καρφωτή κεφαλιά, η μπάλα πέρασε όμως ελάχιστα άουτ! Από “κει και πέρα τα Τρίκαλα προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τους χώρους που άφησαν οι γηπεδούχοι και ήταν πιο απειλητικοί.

Έδειξε ποιος είναι ο καλύτερος!

Ο προπονητής της ΑΕΛ, έριξε μέσα και τον Ροβίθη στην ύστατη προσπάθεια να πάρει το ματς. Και όμως οι δύο αλλαγές του Ντόστανιτς, συνεργάστηκαν και έδειξαν τον… δρόμο στους συμπαίκτες του. Στο 74΄ο Αναστασόπουλος από τον άξονα, έβγαλε στην πλάτη της άμυνας, ο Ροβίθης με το κεφάλι έδωσε στον Μαρουκάκη και αυτός με σουτ στην κίνηση νίκησε τον Χιώτη για το 1 – 0!

Ο επιθετικός της ΑΕΛ, έδειξε ότι είναι σε καλύτερη κατάσταση. Έδειξε ότι είναι καλύτερος φορ αυτή τη στιγμή στην ΑΕΛ, αλλά και στο πρωτάθλημα. Καθώς λίγα λεπτά μετά το 1 – 0, σκόραρε ξανά! Στο 80΄Ο Ουρτάδο έδωσε δεξιά στον Αναστασόπουλο, αυτός έκανε το γύρισμα στον Μαρουκάκη και αυτός «έστειλε» τον Χιώτη με ψύχραιμο πλασέ, κάνοντας το 2 – 0!

Στη συνέχεια οι «βυσσινί» ήλεγξαν τον ρυθμό και κράτησαν το υπέρ τους αποτέλεσμα παίρνοντας σημαντική νίκη στο ντέρμπι της 13ης αγωνιστικής!

 

Συνθέσεις

ΑΕΛ (Ράτκο Ντόστανιτς): Ξενοδόχοβ, Μασούρας, Μονιάκης, Γιοβάνοβιτς, Κομεσίδης, Αναστασόπουλος, Μπανούσης (56΄Λαμπρόπουλος), Μπουντόπουλος (72, Ουρτάδο, Κουτσιανικούλης (56΄Μαρουκάκης), Μπόγιοβιτς.

Τρίκαλα (Κωνσταντίνος Παναγόπουλος): Χιώτης, Λαμπάκης, Παπαργυρίου, Ζώνας, Παπαναγιώτου, Μουμίν, Ριζογιάννης, Δουκάκης, Κουσκουνάς, Στεφάνοβιτς, Γκπάλε.

περισσότερες φωτογραφίες στο arenalarissa.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected