Κατηγορίες
Κύπελλο Ελλάδος

Κύπελλο Ελλάδας – Χωρίς να φορτσάρει με το…ενάμιση πόδι στον επόμενο γύρο

PANIONIOSΧάρη σε γκολ του Τάσου Καραμάνου, ο Πανιώνιος επικράτησε με 1-0 του Εργοτέλη στην Κρήτη και έκανε σημαντικό βήμα πρόκρισης στη φάση των “8” του Κυπέλλου Ελλάδας.

Από νωρίς ο Πανιώνιος έδειξε ποιος θα είναι το αφεντικό της αναμέτρησης. Οι “κυανέρυθροι” είχαν την κατοχή και απείλησαν για πρώτη φορά την εστία του Αθανασίου στο 14′ με σουτ του Καραμάνου τον Αθανασίου να αποκρούει. Τρία λεπτά αργότερα όμως, ο επιθετικός του Πανιωνίου νίκησε τον κίπερ του Εργοτέλη με κοντινή κεφαλιά για το 1-0.

Μετά το τέρμα που δέχθηκαν, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να απαντήσουν όμως τα έβρισκαν “σκούρα” απέναντι στην καλή άμυνα του Πανιωνίου. Η καλύτερη ευκαιρία του πρώτου μέρους χάθηκε στο 45′ με τον Μάνο να φεύγει μόνος του στην αντεπίθεση, αλλά το πλασέ του να μην είναι καλό και τον Παπαδόπουλο να διώχνει. Στην επανάληψη ο Εργοτέλης με σύμμαχό του τον άνεμο άσκησε μεγάλη πίεση στην εστία των φιλοξενούμενων. Στο 50′ ο Κούρτι είδε το μακρινό του σουτ να φεύγει άουτ, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Παπαδόπουλος μπλόκαρε τη μπάλα από την κεφαλιά του Μάνου.

Η πίεση του Εργοτέλη συνεχίστηκε και στο 66′ ο Αυγενικού ανάγκασε τον Παπαδόπουλο σε μια εντυπωσιακή επέμβαση σε σουτ που επιχείρησε. Ο Ανσαριφάρντ απείλησε για πρώτη φορά για τον Πανιώνιο στο δεύτερο μέρος στο 67′ όμως η κεφαλιά του έφυγε εκτός εστίας. Κάπου εκεί οι Κρητικοί έδειξαν να μένουν από δυνάμεις και η ομάδα του Ουζουνίδη με άψογη διαχείριση κατάφερε να κρατήσει το υπέρ της 1-0 μέχρι το φινάλε.

Συνθέσεις

Εργοτέλης: Αθανασίου, Ρέντζας, Πίτσος, Άλλα, Κούτρης, Αυγενικού, Κούρτι, Φουκαράκης, Δωματάς (23′ Κυριακόπουλος), Μάνος, Γαρεφαλάκης (83′ Καμαρά)

Πανιώνιος: Παπαδόπουλος, Αργυρόπουλος, Καθάριος, Καραμάνος, Χαλκιαδάκης (86′ Κόρμπος) , Τασουλής, Μπακασέτας (63′ Ανσαριφάρντ), Βιγιάλμπα (63′ Μασούρας), Σιώπης, Ρισβάνης, Οικονόμου

περισσότερα στοιχεία στο contra.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected