Κύπελλο Ελλάδος

Κύπελλο Ελλάδας – Υγιεινός…περίπατος για Ολυμπιακό (vid)

d1b28767319905f01def654b59f9665f_LΑν και βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ από τα Χανιά, ο Ολυμπιακός στο ρελαντί ανέτρεψε την εις βάρος του κατάσταση και νίκησε 4-1 εξασφαλίζοντας την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας – Επιστροφή με γκολ ο Μανιάτης, ενώ σκόραρε και ο Κολοβός

Οι Πειραιώτες παρουσιάστηκαν με πολλές αλλαγές και νέα πρόσωπα από τον Μάρκο Σίλβα, με τις «ρεζέρβες» να δείχνουν σχετικά καλό πρόσωπο μετά το «μουδιασμένο» ξεκίνημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πορτογάλος προπονητής πήρε στην αποστολή αλλά και χρησιμοποίησε τρεις ποδοσφαιριστές οι οποίοι είναι πιθανό να παραχωρηθούν. Ο λόγος για τους Ερνάνι, Μανιάτη και Πουλίδο, με τους δύο πρώτους μάλιστα να χρίζονται και σκόρερ.

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τους γηπεδούχους με τον Γκέσιο να εκμεταλλεύεται μία αδράνεια της άμυνας των φιλοξενούμενων και να ανοίγει το σκορ μόλις στο 8ο λεπτό.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχασαν την ψυχραιμία τους και βγήκαν μπροστά για να ισοφαρίσουν. Αυτό το κατάφεραν 14 λεπτά μετά, όταν η μπάλα στρώθηκε στον Ερνάνι κι εκείνος με υπέροχο αριστερό σουτ με εξωτερικό φάλτσο νίκησε τον Πρίφτη.

Έξι λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου ήταν η σειρά του Δημήτρη Κολοβού να σκοράρει. Με όμορφο ελιγμό και αριστερό συρτό διαγώνιο σουτ στην κίνηση έβαλε μπροστά τους Πειραιώτες πριν την συμπλήρωση των 45 λεπτών αγώνα.

Εκπλήξεις και γκολ στο φινάλε

Το δεύτερο μέρος κυλούσε χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον με τους φιλοξενούμενους να έχουν την κατοχή της μπάλας και να ψάχνουν κάποιο γκολ. Ο Πάρντο σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Πρίφτη στο 55′, όμως ο Ολυμπιακός κρατούσε τα… καλά για το τέλος.

Ο Σίλβα εξέπληξε περνώντας στο γήπεδο τους Πουλίδο, Μανιάτη αλλά και τον νεαρό Σάλιακα. Μετά από όμορφη συνεργασία ο Σεμπά πέρασε και τον Πρίφτη στο 86′ για να διαμορφώσει το 1-3, ενώ το τελικό αποτέλεσμα έγραψε στο 90′ ο Γιάννης Μανιάτης ο οποίος συνδύασε την επιστροφή του στην δράση μετά από δέκα μήνες, μ’ ένα γκολ το οποίο και πανηγύρισε έξαλλα.

Πλέον ο επαναληπτικός της επόμενης εβδομάδας στον Πειραιά μετατράπηκε σε τυπική διαδικασία και οι «ερυθρόλευκοι» απλώς περιμένουν τον επόμενο αντίπαλό τους στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Συνθέσεις

Χανιά : Πρίφτης, Χατζηλιάδης, Παγώνης, Μπριλάκης, Καρτσαμπάς, Μασάντο, Τσούτσης, Ν. Νύκταρης (61’ Μπουζούκης), Γκέσιος (77’ Μ.Νύκταρης), Δεινόπαπας (46’ Λίτα) και Ρίκκα.

Ολυμπιακός : Καπίνο, Σαλίνο (72’ Σαλιάκας), Σιόβας, Αυλωνίτης, Τσιμίκας, Καμπιάσο (80’ Μανιάτης), Ζντιέλαρ, Κολοβός, Πάρντο (87′ Πουλίδο), Ερνάνι και Σεμπά.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected