Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

ΓΑΣ Κοπανού – Αχιλλέας Νάουσας 0-1 (photos)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Μεγάλη νίκη για τον Αχιλλέα Νάουσας, που αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία μετά τις επιτυχίες του 13ου Φίλιππου Μελίκης αλλά και της ουραγού ΑΕ Χαρίεσσας.

Η ομάδα του Παναγιώτη Καραμεταξά απέδειξε για ένα ακόμη παιχνίδι πως αποτελεί δυσκολοκατάβλητο αντίπαλο και παρά το γεγονός πως αγωνίστηκε και πάλι με απουσίες αλλά και αγωνιστικά προβλήματα (ο Χρήστος Σακελλάρης έπαιξε τραυματίας), πήρε αυτό που ήθελε και διατήρησε τη διαφορά των 8 βαθμών από τη 13η θέση.

Το ρεπορτάζ του ΓΑΣ Κοπανού είναι μία προσφορά του…

XATZHΠΑΥΛΙΔΗΣ1

Από την άλλη πλευρά, ο ΓΑΣ ήταν άστοχος και ανάλογα των ευκαιριών που δημιούργησε, μπορεί να θεωρεί τον εαυτό του και άτυχο. Η φάση του 58′ με το τετ-α-τετ και το δοκάρι του Μάκη Σπανού, ήταν ουσιαστικά η στιγμή που καθόρισε το παιχνίδι, καθώς σε διαφορετική κατάληξη της μπάλας και με δεδομένη την πίεση των γηπεδούχων, το παιχνίδι θα είχε διαφορετική εξέλιξη.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Το πρώτο μέρος χαρακτηρίστηκε από τις δυνατές μονομαχίες και τις ελάχιστες φάσεις, κυρίως για τους γηπεδούχους που έφτασαν δύο φορές κοντά στο γκολ. Τόσο ο Σπανός όμως όσο και ο Σπυρίδης δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Ηλιάδη, ενώ ο Αχιλλέας είχε μια καλή εκτέλεση φάουλ του Καραμεταξά, που ανάγκασε τον Αντιφάκο να αποκρούσει με υπερένταση.

Οι 200 περίπου φίλαθλοι που βρέθηκαν στο Δημοτικό Γήπεδο Κοπανού, απόλαυσαν ένα από τα πιο όμορφα γκολ της σεζόν, που σημειώθηκε στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους. Συγκεκριμένα στο 45+1′ ο Αχιλλέας κέρδισε κόρνερ, ο Χρήστος Βακαλίδης ανέλαβε την εκτέλεση, η μπάλα πήρε απίστευτη τροχιά στο πρώτο δοκάρι και παρά την προσπάθεια του Αντιφάκου, η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή για το 0-1!

Ένα εξαιρετικό σε εκτέλεση γκολ, που διαμόρφωνε νέα δεδομένα ενόψει δεύτερου μέρους για τον Αχιλλέα και ταυτόχρονα ήταν το παρθενικό τέρμα του Βακαλίδη στο φετινό πρωτάθλημα.

Ο ΓΑΣ μπήκε πολύ δυνατά στο δεύτερο μέρος, πίεσε από την αρχή για την ισοφάριση και στο διάστημα 51′-56′ έχασε δύο πολύ καλές ευκαιρίες για να φέρει το ματς στα ίσια. Αρχικά στο 51′ ο Πέτγαζλης βρέθηκε απέναντι από τον Ηλιάδη, ωστόσο ο έμπειρος τερματοφύλακας αποσόβησε το σίγουρο γκολ και στο 56′ χρειάστηκε η βοήθεια του δοκαριού για να αποτραπεί η ισοφάριση στο τετ-α-τετ του Σπανού, μετά την πάσα του Πέτγαζλη.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Από το 60′ και έπειτα, ο ΓΑΣ είχε την κατοχή αλλά αντιμετώπισε την μαζική άμυνα από πλευράς Αχιλλέα, που (λογικά) οπισθοχώρησε για να κρατήσει το πολύτιμο τρίποντο. Όσες προσπάθειες κι αν καταγράφηκαν από πλευράς “κιτρινόμαυρων”, κινήθηκαν κυρίως σε γεμίσματα ή στημένες φάσεις και το 0-1 παρέμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα, το οποίο και επισφράγισε τη μεγάλη νίκη του Αχιλλέα, στο πρώτο παιχνίδι για το 2016.

Να σημειώσουμε πως την πρώτη τους εμφάνιση με τα “κιτρινόμαυρα” πραγματοποίησαν οι Μάκης Μισαηλίδης και Λάζαρος Τριανταφυλλίδης, που αποκτήθηκαν από τον Απόλλων Κρύας Βρύσης και τον ΑΣ Πατρίδας αντίστοιχα.

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Γιοβανόπουλος, με βοηθούς τους κ.κ. Καρυπίδη και Πίτο.

Συνθέσεις

ΓΑΣ Κοπανού : Αντιφάκος, Τζιβάρας, Μποζίνης Π. (68′ Τριανταφυλλίδης), Χαραλαμπίδης, Μισαηλίδης, Κατσουγιαννόπουλος, Σιδηρόπουλος Β. (68′ Κελέσμητος), Μπούφι, Σπυρίδης, Πέτγαζλης, Σπανός.

Αχιλλέας Νάουσας : Ηλιάδης, Σαμαράς Τ. (89′ Τσακίρης), Βακαλίδης, Μπαξεβάνος, Καραμεταξάς, Μπράτσης, Στογιάννος Γ., Γιαμαλίδης (90′ Μπογιατζόγλου), Παρθενόπουλος, Σαμαράς Δ., Σακελλάρης (89′ Ψαθάς).

περισσότερες φωτογραφίες στο naousanews.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected