Ποδόσφαιρο Κόσμος

Eυρώπη – “Αγριεμένες” και σήμερα Γιουβέντους και Ατλέτικο! (vids)

khedira.regini.lichtsteiner.contrasto.juve.sampdoria.2015.2016.356x237Όσοι στην αρχή της σεζόν την χλεύασαν, μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσουν για τα καλά… Η Γιουβέντους πέρασε κι από την έδρα της Σαμπντόρια (2-1), έφτασε τις 9 σερί νίκες στη Serie A και μείωσε τη διαφορά από την πρώτη Νάπολι στους δύο βαθμούς!

Η κακή εκκίνηση στη χρονιά από το σύνολο του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, έδωσε… τροφή σε πολλούς για να σπεύσουν και να αρχίσουν τα περί «παράδοση σκήπτρων»… Η αλήθεια είναι πως η εικόνα του αυτό έδειχνε όμως έφυγαν σημαντικοί παίκτες (Πίρλο, Βιδάλ, Τέβες) κι ήρθαν καινούριοι, μικροί σε ηλικία, ταλέντα, αλλά δίχως μεγάλη εμπειρία.

Όσο περνάει ο καιρός όμως η ομάδα «δένει» κι αυτό φαίνεται σε κάθε της ματς. Στο σημερινό (10/1), απέναντι στους Γενοβέζους, οι «μπιανκονέρι» επιβεβαίωσαν για άλλη μία φορά την αντεπίθεσή τους, πιάνοντας την Ίντερ στη βαθμολογία ενώ μείωσαν τη διαφορά από την κορυφή στους δύο βαθμούς!

Αυτή τη φορά «δράστης» δεν ήταν ο… καυτός Ντιμπάλα, αλλά ο Πολ Πογκμπά, ο οποίος με ωραίο τελείωμα στο 17ο λεπτό «έγραψε» το 1-0 για την ομάδα του.

Το δεύτερο τέρμα ήρθε με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, όταν ο Ντιμπάλα «σέρβιρε» στον Κεντίρα που τελείωσε τη φάση για το 2-0 (46′).

Η «Γηραιά Κυρία» έχασε κάποιες καλές ευκαιρίες για τρίτο γκολ, με τους Ντιμπάλα κι Ερνάνες, ωστόσο το γκολ ήρθε από τους γηπεδούχους.

Ο Κασάνο έβαλε ξανά στο παιχνίδι τη Σαμπντόρια, μειώνοντας σε 2-1 στο 64′ όμως οι νταμπλούχοι Ιταλίας διαχειρίστηκαν το προβάδισμά τους κι έφυγαν νικητές!

Έτσι, η Γιουβέντους έφτασε τις 9 σερί νίκες στο πρωτάθλημα, έπιασε την Ίντερ στη δεύτερη θέση και μείωσε τη διαφορά από την πρώτη Νάπολι στους δύο βαθμούς, επιβεβαιώνοντας πως έχει επιστρέψει για τα καλά στο… κόλπο!

Αξίζει να σημειωθεί πως οι γηπεδούχοι τελείωσαν το ματς με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Μοϊσάντερ στις καθυστερήσεις (90+4′).

δείτε το βίντεο στο sdna.gr

03_630x402Στο πλημμυρισμένο «Μπαλαΐδος» η Ατλέτικο Μαδρίτης βούλιαξε κι άλλο την Θέλτα (0-2) και σκαρφάλωσε στην κορυφή της Primera Division.

Είχαν που είχαν τις πλημμύρες τους στο Βίγκο, ήρθε και η επίσκεψη της Ατλέτικο Μαδρίτης να κάνει ακόμα χειρότερα τα πράγματα για τους ντόπιους. Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε σε μία ακόμα επίδειξη ομαδικού πνεύματος και «επαγγελματικής» εμφάνισης πέρασε με το δικό της κλασικό στιλ από την έδρα της Θέλτα (0-2) και σκαρφάλωσε ξανά στην κορυφή της Primera Division.

Οι «ροχιμπλάνκος» έχουν την ευλογία να ξεκινούν με μία σταθερά τα παιχνίδια τους κι αυτό είναι το μηδέν πίσω. Για μία ακόμα φορά, ο Όμπλακ και η άμυνα κράτησαν πίσω το… zero και όσο περνούσε η ώρα, το ματς φώναζε ότι γέρνει προς την πλευρά της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Ένα μαγικό τρίγωνο ανάμεσα σε Κόκε, Βιέτο, Γκριεζμάν και τελικό αποδέκτη τον Γάλλο επιθετικό, έκρυψε την μπάλα και την εμφάνισε στα δίχτυα του Σέρχιο για το 0-1 (47’). Δίχως τον ηγετικό Νολίτο, η ομάδα του Βίγκο ήταν κατώτερη των περιστάσεων, με τον Ντάνιελ Βας πάντως να έχει σουτ στο δοκάρι (73’) που θα μπορούσε να αλλάξει τα πράγματα.

Το τελειωτικό χτύπημα ήρθε με ατομική προσπάθεια του Φερέιρα-Καράσκο (79’), με την Ατλέτικο Μαδρίτης να φεύγει με το πολύτιμο «διπλό» από μία έδρα που η Μπαρτσελόνα «έφαγε» τέσσερα και την προσπερνάει ξανά στην κορυφή, έστω και με ένα παιχνίδι περισσότερο.

δείτε το βίντεο στο sdna.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected