Διάφορα

Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για τα οικογενειακά επιδόματα

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΕΚΝΩΝ ΟΓΑ Α21Ταυτόχρονα με τις φορολογικές δηλώσεις θα ανοίξει και το Α21 για τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ για το 2016.

Άγνωστο παραμένει όμως εάν θα υπάρξουν αλλαγές σε κριτήρια ή το ύψος των οικογενειακών επιδομάτων για το 2016 αλλά όπως διαφαίνεται δεν αναμένονται ανατροπές για τους περίπου 700.00 δικαιούχους.

Σύγχυση προκάλεσε στους δικαιούχους του οικογενειακού επιδόματος του ΟΓΑ από ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά με την προθεσμία υποβολής του Α21 για τα οικογενειακά επιδόματα του 2015. Η προθεσμία όπως έκανε γνωστό ΟΓΑ για τα επιδόματα του προηγούμενου έτους λήγει στις 15 Ιανουαρίου 2016. Η ημερομηνία όμως ήταν η αιτία της σύγχυσης αφού δικαιούχοι υπέθεσαν ότι έχουν ξεκινήσει οι αιτήσεις για τα επιδόματα του 2016.

Όπως είναι γνωστό οι αιτήσεις Α21 για το επίδομα τέκνων και τα ειδικά πολυτεκνικά επιδόματα ξεκινούν παράλληλα με τις φορολογικές δηλώσεις. Φέτος σκοπός του Υπουργείου Οικονομικών είναι οι δηλώσεις να ανοίξουν για υποβολή στο TAXISNET στο τέλος Φεβρουαρίου στην καλύτερη περίπτωση με πιθανότερη ημερομηνία τις αρχές Μαρτίου. Την ίδια περίοδο ταυτόχρονα θα ανοίξει και η αίτηση Α21 για τα επιδόματα.

Το Υπουργείο Εργασίας δεν έχει διευκρινίσει ακόμη εάν θα δοθεί προκαταβολή για τα επιδόματα από τον ΟΓΑ όπως έγινε πέρσι. Να υπενθυμίσουμε ότι την προκαταβολή λαμβάνουν όσοι ήταν δικαιούχοι το προηγούμενο έτος ενώ οι νέοι δικαιούχοι λαμβάνουν για πρώτη φορά τα επιδόματα με την κανονική δόση.

Η ηγεσία του Υπουργείου αναμένεται σε εύλογο σύντομο χρόνο να δώσει τις απαραίτητες για τους δικαιούχους απαντήσεις προκειμένου να είναι ενήμεροι για να αποφεύγονται συγχύσεις που προκαλούνται συνήθως από μέσα ενημέρωσης.

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected