Κατηγορίες
Κύπελλο Ελλάδος

Κύπελλο Ελλάδας – Πρόκριση μετά από ένα μέτριο παιχνίδι

1379006Ο Πανιώνιος νίκησε και στη Νέα Σμύρνη 1-0 τον Εργοτέλη και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου έχοντας, μάλιστα, μόνο νίκες στη διοργάνωση.

Η αξία του ηττημένου δίνει δόξα στον νικητή και η ομάδα της Κρήτης έπεσε μαχόμενη στο προτελευταίο, εκτός απροόπτου, παιχνίδι στην ιστορία της. Η αποστολή του Εργοτέλη έφτασε στην Αθήνα σήμερα το πρωί, ταξιδεύοντας το βράδυ με το καράβι και με 15 παίκτες μόνο. Οι παίκτες του Σταύρου Λαμπράκη το πάλεψαν όσο μπορούσαν, αλλά δεν είχαν και το βάρος της ήττας και στο πρώτο παιχνίδι.

Οι «κυανέρυθροι» είχαν την απόλυτη υπεροχή τουλάχιστον στο πρώτο ημίωρο του αγώνα με την κατοχή υπέρ τους να φτάνει το 79%, ενώ οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να «χτυπήσουν» κυρίως με αντεπιθέσεις. Οι γηπεδούχοι έπαιζαν κυρίως με πάσες και κατάφεραν να σκοράρουν ουσιαστικά στην πρώτη καλή φάση του αγώνα, στο 21ο λεπτό, όταν ο Μπακασέτας έκανε το δυνατό σουτ και η μπάλα κατέληξε στην αριστερή γωνία του Δερμιτζάκη.

Ο Εργοτέλης θα μπορούσε να απαντήσει στο 28′, αλλά η κεφαλιά του Δωματά πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Ένα λεπτό πριν από τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, ο Ανσαριφάρντ πέρασε δύο αντιπάλους, βρέθηκε απέναντι στον Δερμιτζάκη, έκανε το σουτ, αλλά ο τερματοφύλακας του Εργοτέλη έδιωξε σε κόρνερ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι Νεοσμυρνιώτες έψαχναν το γκολ για να είναι πιο ήσυχοι και στο 53ο λεπτό ο Μπακασέτας έβγαλε τη σέντρα από αριστερά, ο Ανσαριφάρντ προσπάθησε να κάνει την προβολή και για μερικά εκατοστά δεν βρήκε τη μπάλα για να τη στείλει στα δίχτυα.

Στο 78′ ο Οικονόμου γύρισε άτσαλα στον Γιαννώτη, ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου δεν έδιωξε σωστά, ο Μάνος προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία, αλλά το σουτ του στο όριο της περιοχής κατέληξε άουτ.

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους «κυανέρυθρους» να πανηγυρίζουν για την πρόκριση, έχουν περάσει στα προημιτελικά μόνο με νίκες και συνεχίζουν να ονειρεύονται Κύπελλο στην πλατεία!

Συνθέσεις

Πανιώνιος (Μαρίνος Ουζουνίδης): Γιαννιώτης, Αργυρόπουλος, Τασουλής, Οικονόμου, Χατζηισαϊας, Σιώπης, Καθάριος (77′ Κόρμπος), Χαλκιαδάκης (89′ Πινιώτης), Ανσαριφάρντ (72′ Καραμάνος), Μπακασέτας, Βιγιάλμπα

Εργοτέλης (Σταύρος Λαμπράκης): Δερμιτζάκης, Ρέντζας, Γιαλούσης, Πίτσος, Κυριακόπουλος, Κούρτι (46′ Γαρεφαλάκης), Αυγενικού (68′ Φουκαράκης), Μπουρσέλης, Κούτρης, Δωματάς (73′ Καμαρά), Μάνος

δείτε το βίντεο στο sdna.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
loading...
error: Protected