Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Η Ρεάλ τιμωρήθηκε με απαγόρευση μεταγραφών και λόγω…Ζιντάν!

zidaneΗ FIFA τιμώρησε τη Ρεάλ Μαδρίτης (όπως και την Ατλέτικο Μαδρίτης) με απαγόρευση μεταγραφών για τις δύο επόμενες μεταγραφικές περιόδους. Οι “μερένγκες” τιμωρήθηκαν και λόγω… Ζιντάν. Δείτε αναλυτικά.

Όσο οξύμωρο κι αν ακούγεται ένας από τους λόγους απαγόρευσης μεταγραφών για τις δύο επόμενες μεταγραφικές περιόδους που επιβλήθηκε στη Ρεάλ Μαδρίτης, έχει σχέση με το νυν προπονητή της. Ο Ζινεντίν Ζιντάν μπορεί να μην έκανε τίποτα ο ίδιος, αλλά η απόκτηση των δύο τέκνων του από τις μικρές ομάδες της “βασίλισσας”, εμπίπτει στην παράβαση της νομοθεσίας της FIFA.

“Ποτέ δεν εγγράψαμε έναν ποδοσφαιριστή που αφήνει την οικογένειά του μακριά, ούτε ποτέ τραβήξαμε έναν ποδοσφαιριστή μακριά από την οικογένειά του. Καμία από αυτές τις περιπτώσεις που προβλέπει η νομοθεσία, συνέβη. Το κλαμπ τιμωρείται για τα παιδιά του προπονητή, Ζινεντίν Ζιντάν, και τον αδερφό του Εσεκιέλ Γκαράι. Τα επιχειρήματα είναι λάθος. Βεβαιώνω ότι οι υπόλοιπες των περιπτώσεων είναι παρόμοιες. Το πλαίσιο είναι το ίδιο και οι οικογενειακές περιστάσεις επίσης. Ακόμη κι αν δεν πρόκειται για διάσημους ποδοσφαιριστές”, υποστήριξε ο Χοσέ Άνχελ Σάντσεθ, γενικός διευθυντής της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο κανονισμός λέει ότι ανήλικοι παίκτες μπορούν να πάρουν μεταγραφή στο εξωτερικό μόνο αν οι γονείς τους μετακομίσουν για ποδοσφαιρικούς λόγους. Ουσιαστικά η Ρεάλ χρησιμοποιεί το παράδειγμα με τα παιδιά του Ζιντάν, ως επιχείρημα για να αποδείξει ως λανθασμένο το σκεπτικό της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected