Κατηγορίες
Διάφορα

Συγκλονιστικό το βίντεο με τον αποχαιρετισμού του μικρού στον μπαμπά του, που έχασε τη ζωή του στον πόλεμο (vid)

Mikroulis13116skΚάνει τον γύρο του κόσμου και λυγίζει και τους πιο σκληρούς. Ο λόγος για την εικόνα ενός μικρού αγοριού, που αποχαιρέτισε τον στρατιώτη μπαμπά του, που έχασε τη ζωή του στο Αφγανιστάν (Vid)

“Σύζυγος, πατέρας, αστυνομικός… ο Joseph Lemm είναι ένας από τους λίγους ηρωικούς ανθρώπους, που ανέλαβαν να κάνουν τόσα πολλά, για τόσους πολλούς, για τόσο μεγάλο διάστημα”. Αυτό είπε, μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής του τμήματος στο οποίο υπηρετούσε ο Lemm, κατά την ανάγνωση του επικήδειου λόγου του.

Ο Joseph εργαζόταν ως αστυνομικός στη Νέα Υόρκη τα τελευταία 15 χρόνια, ενώ ήταν και μέλος της εφεδρικής αεροπορικής δύναμης Air National Guard, που έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια της τρίτης αποστολής του στο Αφγανιστάν. Στην ίδια επίθεση που του στοίχισε τη ζωή, νεκροί έπεσαν ακόμη πέντε συμπατριώτες του.

Στην κηδεία του, έδωσαν το παρών εκατοντάδες μέλη του NYPD, ενώ συνάδελφοί του κουβάλησαν το φέρετρο, που ήταν “ντυμένο” με την αμερικανική σημαία.
Ήταν ο 4 ετών γιος του όμως, που τράβηξε όλα τα βλέμματα πάνω του. Ανεβασμένος στους ώμους ενός συναδέλφου του μπαμπά του, ο μικρός παρακολουθούσε σιωπηλός τη διαδικασία, έχοντας σηκώσει το δεξί του χέρι, για να τον χαιρετίσει, για τελευταία φορά. Μία μικρή κίνηση, ένα μεγάλο αντίο.

“Σήμερα λέμε αντίο σε έναν ήρωα της εποχής μας, σε έναν ήρωα κάθε εποχής, έναν πατριώτη που αφιέρωσε τη ζωή του, για να προστατεύσει άλλους. Το βασικό θεμέλιο της ελευθερίας, είναι η ίδια η ελευθερία από τον φόβο. Αυτό το θεμέλιο στηρίζουν άνθρωποι όπως ο Joe, από τον οποίο ζητήθηκε να κάνει τόσο πολλά, για τόσους πολλούς και για τόσο μεγάλο διάστημα”, είπε ο επικεφαλής του, Bill Bratton.

Δείτε τον συγκινητικό τελευταίο χαιρετισμό του μικρού στον μπαμπά του:

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected